Sabatical – berme metly, ideme lietať.

11. marca 2020, eduard, Nezaradené

S úsmevom som si  spolu s priateľmi prečítal časti volebného programu PS – SPOLU, ale i články publikované ešte pred zostavovaním tohto programu.  Skutočne sme sa dobre pobavili. Okrem iného nás tam zaujalo viacero perličiek, ktorých autorom bola prevažne, teda aspoň podľa webu členka predsedníctva uvedenej strany JUDr.  Irena Biháriová.

Menovaná navrhovala zaviesť inštitút tzv. „SABATIKAL-u“, (web: HS, z 6.8.2019 „Ultraliberálka Biháriová z PS navrhuje zriadiť ……. .), čo by znamenalo možnosť čerpania až 1 ročného plateného voľna. Samozrejme, voľno by podľa rozhodnutia čerpajúceho mohlo byť aj kratšie, pričom platené by bolo tuším 70% platu zamestnanca.

Samotná myšlienka nie je zlá, avšak v našich podmienkach pre bežných zamestnancov nerealizovateľná a skôr by sme ju mohli zaradiť do diela Thomasa More „Utopia“.

Keďže sabat je definovaný, ako nočné zhromaždenie čarodejníc, či bosoriek, lietajúcich na metlách okolo diabla, tak sme s priateľmi diskusiu ukončili s tým, že si ideme kúpiť metly, aby sme mali na čom lietať – teda, ak by sme náhodou realizovali ten „SABATICAL“ :).

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadnu konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.