Zrejme je to chytľavé.

9. apríla 2020, eduard, Nezaradené

 

Je známe, že na Slovensku, nemali v mnohých prípadoch aktívni sudcovia záujem odísť na dôchodok a to ani po dovŕšení veku 65 rokov. Z nejakého neznámeho dôvodu svoju prácu až tak veľmi „milujú“, že sa jej nechcú za žiadnu cenu vzdať. Skrátka nepatria k bežným občanom, ktorí sa dôchodku nevedia dočkať a mnohokrát sa ho skutočne ani nedočkajú.

Keď opomenieme ich nadštandardné platové podmienky, musíme rozmýšľať v čom je ich práca taká výnimočná, že sa im nechce na ten pre „iných“ vysnívaný dôchodok.  Je to zvláštne, lebo aj ten dôchodok majú vysoko nadštandardný, takže každý normálny človek by sa tam rád utiahol a oddýchol si.

A tu zrazu „bum“. Ako hrom z čistého neba sa nedávno v médiách objavili správy, že po nástupe novej vlády sa v mesiaci marec rozhodlo odísť do dôchodku až 30 sudcov , z toho 17 z krajského súdu Košice. (Zdroj web: Taliansko-Slovenská obchodná komora z 2.4.2020 „30 sudcov sa rozhodlo odísť do dôchodku“)

Takýto masívny odchod sudcov budí až dojem, že sudcovia majú zrejme obavu, že by sa mohli na súdoch nakaziť nejakým  záhadným a veľmi chytľavým vírusom.  Neviem, či tým vírusom nie sú náhodou vyjadrenia, ktoré sa čoraz častejšie objavujú v súvislosti s tým, že sa pripravujú previerky majetkov sudcov a ich rodinných príslušníkov. Tieto však majú byť vykonávané len u aktívnych sudcov. (Zdroj web: Aktuality.sk z 7.4.2020 „Ministerka Kolíková: Preveríme majetky všetkých sudcov aj s rodinami.)

Keď si spomenieme na nedávny super vírus, ktorý sa začal pomaly, ale isto šíriť medzi  podstatne mladšími sudcami najmä v Bratislave a v dôsledku ktorého sa už viacerí sudcovia museli vzdať funkcie sudcu, aj by to celé dávalo určité vysvetlenie.  Musíme predsa brať do úvahy, že keď sa tým vírusom nakazili podstatne mladší sudcovia, dá sa predpokladať, že sa ním mohli nakaziť aj ich starší kolegovia, keď sa zrazu začali tak ponáhľať.

Čo myslíte, postihne tento záhadný  a nákazlivý vírus ešte ďalších sudcov a odhalí tak ich slabý imunitný systém voči niektorým špecifickým druhom vírusov?  Len, aby sme mali potom dostatočné množstvo tých správnych a adekvátnych vakcín, ktoré by zabrali.

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadnu konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.