Jeden zadok – Dve stoličky!

3. mája 2020, eduard, Nezaradené

 

Sú dokonca také „zadky“, ktoré v minulosti potrebovali až 3 stoličky.

 

Že tomu nerozumiete? Tak Vám to vysvetlím! V predchádzajúcom volebnom období nielen Matovič, Remišová, ale takmer celá opozícia oprávnene kritizovali koalíciu, že sú medzi nimi poslanci, ktorí sedia na dvoch, či dokonca až troch stoličkách. Mali na mysli starostov, primátorov, či šéfov samosprávnych krajov, ktorí sa dostali do parlamentu, pričom si ponechali aj svoje pôvodné funkcie komunálnych politikov.

Čo sa však stalo po nedávnych voľbách? Opäť sa tam dostali poslanci a tento raz aj z novej koalície, s tak širokými zadkami, že sa im nezmestia na jednu stoličku, ale potrebujú aj dve. Mohol by som to povedať aj inak, ako si to ľudia bežne medzi sebou hovoria, no radšej ostávam slušný.

Je evidentné, že dobre sa kritizuje cudzí, ale keď sa to týka mňa, alebo člena mojej strany, tak ostávam ticho, alebo dokonca tvrdím, že je to všetko v poriadku. Prípadne sa nájdu aj takí, ktorí dokážu obhájiť aj neobhájiteľné a tvrdia, že je to veľmi výhodné spojenie funkcií.

Mám tu ešte jedno krásne vyjadrenie primátora Hlohovca M.Kollára, ktorý po zvolení za poslanca na otázku, či bude stíhať prácu poslanca NR SR súbežne s prácou primátora odpovedal v tom zmysle, že je na to zvyknutý, lebo práca primátora si vyžaduje 7 dní do týždňa, takže je na to zvyknutý. Toto vyjadrenie mi silno pripomína jazykové „perly“ bývalého predsedu parlamentu A.Danka. Takže pán novozvolený poslanec bude robiť ako primátor „až 7 dní v týždni“ a okrem toho bude robiť aj v parlamente. Tak to potom aj vyzerá.

Chcete príklad z praxe? Ešte sa volebné obdobie ani poriadne nezačalo a v parlamente prebiehalo dôležité hlasovanie o „schválení programového vyhlásenia vlády“ a tým i rozhodnutia, či bude novomenovanej vláde vyjadrená dôvera, alebo nie. Poslankyňa Alexandra Pivková za stranu „Za ľudí“ svoj hlas však koalícii, ktorú v parlamente zastupuje „NEDALA“. Pýtate sa prečo, no preto, lebo musela byť ako primátorka Lučenca na zasadnutí v meste kde je starostkou (vyjadrenie J.Šeligu, na RTVS v relácii o 5 minút dvanásť).

Takže to je krásny príklad toho, ako si budú plniť novozvolení poslanci sediaci na dvoch stoličkách svoje povinnosti. Robia si z nás dobrý deň a mi im to roky tolerujeme.

Možno raz príde skutočne nová kultúra a poslanci tu budú pre ľudí,  ale asi to bude až po tom keď im to tolerovať prestaneme.

Ako vidíme najširšie zadky z novej koalície majú práve poslanci „OĽANO“ a poslanci „Za ľudí“, teda strán, ktoré nás presviedčali o serióznosti.

Záverom uvediem zopár tých výnimočných, ktorým jedna stolička nestačí:

 

 

 

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.