Všetky vlády len kradli, kradnutie podporovali, ospravedlňovali, či zakrývali.

1. októbra 2020, eduard, Nezaradené

Pomaly sa dĺžka obdobia od zmeny režimu v roku 1989 rovná dĺžke obdobia socializmu.

Je zaujímavé, že v podstate všetko v prospech verejnosti sa vybudovalo prevažne ešte za socializmu (napr. nemocnice, polikliniky, cesty, ….), pričom nič takéto potrebné v prospech ľudí  sa od socializmu novému politickému režimu za celé obdobie nepodarilo postaviť (nemyslím súkromné projekty developerov zamerané na biznis a teda ich súkromný zisk). Taktiež musím poukázať, že ešte teraz žije štát z mnohých vecí, ktoré boli vybudované za socializmu. Štátny majetok vybudovaný za socializmu sa predáva po celých 31 rokov, teda od zmeny režimu a ešte aj v súčasnosti je čo predávať.  Kto je aspoň trochu objektívny ,tak sa nad tým dokáže zamyslieť.

 

Po právnej stránke, by sme mohli povedať, že „socialistický štát“ bol v bývalom Česko – Slovensku od roku 1960 do 29. 3 1990, teda trval približne 30 rokov.

V skutočnosti však bolo územie, ktoré zaberalo Česko-Slovensko socialistickým štátom už od februára 1948, čo je do politického prevratu v roku 1989 približne 41 rokov.

Nové a podľa dnešných merítok  „demokratické“ zriadenie“ je na území bývalého Česko – Slovenska od roku 1989 až do súčasnej doby, čo je približne už 31 rokov!

 

Kdesi som čítal, že:

Revolúcie začínajú idealisti, realizujú ich romantici a ich plody zbierajú všiváci !

 Musím povedať, že zrejme  to skutočne tak vychádza !

 

Keď sa spätne pozriem, čo sa na Slovensku od zmeny politického režimu udialo a deje i dnes, nemám z toho dobrý pocit a o náš štát mám značnú obavu. Však sa na to pozrime. Prakticky každá vláda, ktorá tu od vzniku Slovenskej republiky v roku 1993 bola, Slovensko ničila, rozkrádala, tvorila podmienky, aby sa k moci dostali neseriózni ľudia, bujnela korupcia, bola zneužívaná štátna moc a budovala korupčný systém a systém našich ľudí. Zašlo to až tak ďaleko, že Slovensko sa v dôsledku uvedeného a dlhodobo zneužívanej štátnej moci sa o Slovensku začalo hovoriť, ako o „Mafiánskom štáte„.

Mali sme tu vlády: Čiča, Mečiara, Čarnogurského, Mečiara, Moravčíka, Mečiara, Dzurindu (2x), Fica,  Radičovej, Fica (2x), Pellegríniho a tú zatiaľ poslednú nezabudnuteľného Matoviča.

Ako je vidieť, najdlhšie obdobia vlády mali v rukách Mečiar, Dzurinda a Fico. To sú zároveň osoby, ktoré majú na súčasnom stave vrátane toho, že sa dostal k moci taký brilantný politik, akým je Matovič.

 

Čo predstaviteľom jednotlivých vlád najviac vyčítam?  Aby som nemusel písať do rána, tak to zoberiem veľmi, ale skutočne veľmi v skratke, tak napríklad:

Ešte mi nedá neuviesť jednu poznámku a to, že prakticky všetci premiéri od Mečiara, ktorý tento fenomén viac menej spustil trpeli velikášstvom a tzv. komplekom „LEN-ON-izmu“. Okrem Mečiara boli týmto komplexom najviac postihnutí Fico a Matovič.

Čo na koniec. Možno len to, že držím Slovensku palce, že do budúcna bude niekedy mať vládu, ktorá nebude kradnúť, ale bude sa starať skutočne o potreby Slovenska, aby sa tu žilo dobra a vracali sa k nám aj mladí ľudia, ktorí nás práve pre tento marazmus opustili.

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.