Založ si blog

Nestojí ľudský život za mizerných 10, 22 €? Alebo, ešte aj v tom očkovaní nás oklamú!

 

Práve som sa z TV dozvedel, že prevažná väčšina populácie na Slovensku bude proti COVID preočkovaná vakcínou od spoločnsoti AstraZeneca, teda vakcínou, ktorá mala od počiatku problém. Vakcínou, ktorá má len 70% účinnosť. Vakcínou, ktorá je z relevantných vakcín na trhu najlacnejšia!

 

Ak si to naši papaláši zariadili? No predsa SUPER, ale pre nich. Oni dobre vedeli, ako si to naplánovali a preto sa všetci dali zaočkovať najkvalitnejšími a najúčinnejšími a samozrejme aj najdrahšími vakcínami, teda od spoločnosti BioNTech/Pfijzer, či Moderna!

 

Pre ostatnú väčšinovú časť populácie, ktorá si zrejme podľa nich niečo kvalitné nezaslúži, objednali problematickú ,avšak zato NAJLACNEJŠIU a taktiež najmenej ÚČINNÚ vakcínu od spoločnosti AstraZeneca. Vôbec im nevadí, že vakcína má len 70% účinnosť. Taktiež im nevadí, že táto vakcíma mala od počiatku problémy. Však oni sú už zaočkovaní vakcínou, ktorá má až 95% účinnosť!

 

Informácie o nákupných cenách vakcín unikli prostredníctvom štátnej tajomníčky belgickej vlády Evy De Bleeker, ktorá ich zrejme omylom publikovala na sociálnych sieťach. Jej príspevok bol  síce rýchlo zmazaný, avšak podarilo sa zachytiť a tak tieto údaje získať. V príspevku je uvedená nákupná cena všetkých 6 aktuálnych vakcín pre EÚ. Uvediem nákupné ceny tých najpodstatnejších, ktoré sú – či majú byť dovážené na Slovensko:

  • Cena vakcíny od spoločnosti MODERNA je 18 dolárov.
  • Cena vakcíny od spoločnosti BioNTech/Pfijzer je 12 €.
  • Cena vakcíny od spoločnosti AstraZeneca je len 1,78 € !!!

Účinnosti vakcín sú pritom nasledovné:

  • Moderna je účinná až na 95%!
  • BioNTech/Pfizer je účinná až na 95%
  • AstraZeneca je účinná len na 70% !!!

Z uvedeného jasne vyplýva, že kvalitné, účinné a drahé vakcíny boli vyčlenené len pre papalášov. Keďže sa presne okruh PRIVILEGOVANÝCH a PAPALÁŠOV nevedel, tak sa objednalo o niečo viac kvalitnejších vakcín a po tom, čo sa títo naši „PROMINENTI“ a „PAPALÁŠI“  zaočkovali, z toho čo ostalo, boli a sú očkované tie najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva – však predsa zbytok vakcín nezahodia, treba ich zúžitkovať. Ale čo väčšina,  tie zvyšné cca 3 milióny obyvateľstva. Tie budú očkované lacnou a nízko účinnou vakcínou, ktorá mala okrem toho aj značné problémy s tým, aby bola riadne uznaná. To ako nás vláda chráni? To im nestojíme ani za to, aby doplatili na osobu 10,22 € a zaočkovali nás niečím poriadnym? Zrejme nie.

Tu by bolo zrejme vhodné sa spýtať pána Matoviča jeho obľúbenou vetou, ktorou sa snaží tvrdohlavo presadzovať celoplošné testovanie –  „Koľko stojí ľudský život???“ pán Matovič, Krajčí a ostatní, ktorí to riadite? Alebo, keď Ste sa už zaočkovali Vy a privilegovaní niečím kvalitným, tak na ostatných už nie je dosť peňazí na kvalitu, ale im stačí aj najlacnejšia a najmenej účinná vakcína, ktorá mala problém so schválením?

Ak by sme vychádzali z vašej matematiky tak rozdiel medzi vakcínami je 16,22 (pri Moderne) a 10,22 (pri priBioNTech/Pfizer). Je pre Vás veľa dať zo štátneho o 10,22 € na osobu viac, aby bola chránená na 95% a nie len na 70% a tak si zachránila život?! Nestojí jeden ľudský život za tých mizerných 10,22 €?

Ak Ste si nevšimli, tak o tom, že zvyšok populácie bude očkovaný najlacnejšou vakcínou od AstraZeneca s najnižšou účinnosťou sa taktne mlčí!

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

Zdroje:

*1 – https://www.startitup.sk/omylom-unikli-ceny-vakcin-ktorymi-budu-ockovat-slovakov-cenove-rozdiely-medzi-vyrobcami-su-obrovske/

*2 – https://www.forbes.sk/dve-vakciny-na-covid-19-hlasia-95-percentnu-ucinnost-kedy-sa-zacne-plosne-ockovanie/

*3/ – https://www.trend.sk/spravy/vakcina-proti-covid-19-astrazeneca-ma-ucinnost-70-percent

 

 

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102378x
Priemerná čítanosť článkov: 6523x

Autor blogu

Kategórie