Nie politici – ale kriváci a bezcharakterní ľudia.

24. mája 2021, eduard, Nezaradené

 

Od socialistického režimu, ktorý tu bol približne od roku 1948 do roku 1989 a z agrárneho Slovenska roľníkov a pastierov vybudoval industriálne Slovensko zamerané hlavne na ťažký priemysel uplynulo už približne 41 rokov!  (Porovnanie uvádzam neskôr na konci článku).

V roku 1989 došlo k politickému prevratu a tým aj zmene štátneho režimu zo socialistického na kapitalistický. Tento režim je tu už takmer 32 rokov !!!  Takže časovo ide o približne o rovnaké obdobie, aké tu bol socializmus. Čo sa dosiahlo za toto nové obdobie okrem vrážd , politického svinstva, rozkrádania a podvádzania nás obyvateľov tejto krajiny ? (Porovnanie uvádzam neskôr na konci článku).

Mal som tú možnosť žiť aj za socializmu aj v súčasnej dobe. Z môjho pohľadu som na tom teraz finančne podstatne lepšie, no ak chcem byť z celospoločenského hľadiska objektívny, musím skonštatovať nasledovné:

Už som niečo prežil ,ale skutočne si nepamätám takúto mierne povedané dobu temna, strachu, zlodejiny a arogancie, v akej žijeme dnes. Nepamätám si ani žiadny štát na svete a to vrátane tzv. „banánových“ ,v ktorom by bola taká situácia ako je na Slovensku –  Slovensku, o ktorom radi hovoríme, že jeho obyvatelia majú „holubičiu“ povahu.

Kde sme to dospeli, keď :

Na mňa to už pôsobí tak, ani keby SIS a NAKA boli utvorené len na páchanie trestnej činnosti a zamestnávali sa v nich výhradne zločinci. Však si pozrime hlavne v SIS. Vyzerá to tak, že podľa novinových článkov sa tam nenájde takmer ani jeden normálny príslušník tejto zložky, nakoľko takmer každý jej člen je  zapojený do nejakej závažnej trestnej činnosti a vyzerá to tak, ako keby to bola ich jediná pracovná náplň (únos prezidentovho syna, bytová mafia, predaj odposluchov, vydieranie,  …..).

Ide tu o totálny rozvrat štátu a jeho mocenských orgánov. Pri moci je „AROGANCIA“, „NENÁVISŤ“, „POMSTICHTIVOSŤ“ ale hlavne „BEZPRÁVIE“!

Keby to bolo len omylom nejaké krátke   obdobie, tak by sme si mohli povedať vydržíme. Pravda je však taká, že je to tak od politického prevratu v roku 1989! To je tá lepšia spoločnosť, ktorú sme chceli? To je tá lepšia spoločnosť za ktorú sa tak bojovalo? Ak áno, tak ďakujem!

Doterajšie vlády, počas ktorých dochádzalo k mohutnému rozkrádaniu štátneho majetku, nahradila vláda neschopných, hašterivých, pomstichtivých, bezcharakterných podľa mňa krivákov, ktorá nás všetkých vedie do záhuby. A to ako v zahraničnej, tak i vnútroštátnej politike. Zrejme budú platiť slová jedného staršieho politika „Dobre už bolo“.

Že situácia je vážna svedčí aj tajné stretnutie vedúcich predstaviteľov štátu na SIS. Celkom tomuto stretnutiu nerozumiem, lebo predstavitelia jednotlivých orgánov, ktorí sa tam zúčastnili majú konať len podľa zákona, bez toho, aby boli niekým usmerňovaní, či ovplyvňovaní, takže takejto schôdzky by sa zúčastňovať nemali.

Na záver sa vrátim k stručnej spomienke k režimu pred rokom 1989. Od socialistického režimu, ktorý tu bol približne od roku 1948 do roku 1989 a z agrárneho Slovenska roľníkov a pastierov vybudoval industriálne Slovensko zamerané hlavne na ťažký priemysel uplynulo už približne 41 rokov! Ak sa pozrieme späť čo sa za túto dobu dosiahlo, tak môžeme skonštatovať nasledovné:

V roku 1989 došlo k politickému prevratu a tým aj zmene štátneho režimu zo socialistického na kapitalistický. Tento režim je tu už takmer 32 rokov !!!  Takže časovo ide o približne o rovnaké obdobie, aké tu bol socializmus. Čo sa dosiahlo za toto nové obdobie? Okrem vrážd, politického svinstva, rozkrádania a budovania rôznych auparkov a podobných nezmyslov ničoho, čo by ľudom pomohlo, ako napríklad nemocníc, starobincov, ……. .

Takže napríklad spomeniem zopár vecí, ktoré sa rozpredali:

 A čo nového:

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

 

Zdroj: