Už je toho dosť! Televízia, web, podcasty, printové médiá – všade len Zelenský.

19. marca 2022, eduard, Nezaradené

Tak asi takýto názor na riešenie Rusko – Ukrajinského vojenského konfliktu majú naši politici (viď text pod obrázkom). Je to skutočne priateľské a mierumilovné riešenie. Z riešenia vidieť, že máme holubičiu povahu a Rusko nás neoprávnene zaradilo na zoznam nepriateľských krajín.

Zdroj: webový portál ExtraPlus z 18.3.2022, článok „Dzurinda: Keby sme mali istotu, že Rusko porazíme, vpálime tam okamžite“. FOTO SITA/IVAN FLEISCHER

 

 Čo sa to deje so Slovenskom a EÚ?  Tvrdá cenzúra aká tu doposiaľ nebola! Nech sa naši politickí predstavitelia nehnevajú, ale čo je veľa to je veľa. Cenzúra opantáva slobodu vyjadrovania a prístup k informáciám, ako nejaká čierna chobotnica.

Ozaj o čo išlo v roku 1989 v boji za nové Slovensko, keď pri demonštráciách v ktorých nahromadená nespokojnosť obyvateľov tejto krajiny vyvrcholila odstránením vtedajších vrcholných politických predstaviteľov a vznik nového politického zriadenia, na ktoré sme boli tak pyšní ???

Ak ma pamäť naklame tuším hlavným cieľom bola sloboda, teda aj sloboda prejavu a práva  na neobmedzený prístupu k informáciám, ako i možnosť slobodného rozhodovania sa.

Že sa deje pravý opak?

Ale nehovorte! Však podľa našich politických predstaviteľov to tak má byť! Možný je len jeden správny názor a to ich! V opačnom prípade ste nepriateľ štátu, alebo v tom lepšom prípade dezolát, či opica (však pán Naď).

Ľudia chcú už žiť a byť objektívne informovaní čo sa okolo nich deje a nie od rána do večera v rádiách, televízii, na slovenskom webe, či printových médiách stále nevidieť nič iného len herecké výkony Zelenského, ktorý vyskakuje každých 5 minút z televízie, že už sa ju aj bojíme pustiť.

O jeho inteligencii, čestnosti, serióznosti a tom, že to myslí úprimne a dobre mám mnoho  a zrejme oprávnených pochybností:

 

Skúsme si položiť otázku, komu táto situácia vyhovuje a kto z toho bude najviac ťažiť?

Pýtam sa kto nechce silnú ÉU, ktorá bude rovnocenným partnerom všetkým veľkým štátom vrátane veľmocí?

Kto potreboval oslabiť EÚ, aby si upevnil dominanciu, zabezpečil ekonomický rast a odbyt zbraní?

Na druhej strane sa Vás spýtam kto bude znášať následky, koho obyvatelia budú trpieť, koho priemysel bude upadať a živoriť?

Politikov, ktorí nás do tejto situácie úmyselne doviedli by sme si mali dobre pamätať a ak to prežijeme v mieri, zabezpečiť, aby sa k moci už „nikdy“ nedostali. Len dúfajme, že už nebude neskoro.

 

Niet pochýb, že vo vojne, ktorú Rusko začalo je jednoznačne agresorom a vstupom na územie Ukrajiny sa dopustilo porušenia medzinárodného práva.

S Ruskom však bolo potrebné jednať a počúvať jeho názory, nie už celé desaťročia voči nemu zo strany EÚ prijímať len sankcie, za sankciami. To doviedlo Rusko tam kde je a EÚ ma na tom nemalú vinu.

Použijem jedno prirovnanie. Keď zatlačíte psa do kúta a pokračujete v tlaku na neho, v určitom okamihu nemá inú možnosť než na vás zaútočiť a hrýzť. Na vine nie je pes, ale ten čo ho do kúta vohnal a nedal mu inú možnosť. A to sa stalo Rusku. Kto je len trochu objektívny musí vidieť, že Rusko bolo desaťročia zo strany EÚ len sankcionované. Pozerali sme sa naň zhora a chceli sme ho len ponižovať.

Tento prístup dobre charakterizuje aj v súčasnej dobe bývalý výpravca Dzurinda, ktorý bol neskôr predsedom vlády SR vo svojom najnovšom výroku „Keby sme mali istotu, že Rusko porazíme, vpálime tam okamžite“. To sú tie krvavé a zákerné oči, ktoré sršia len síru na všetko, čo je ruské.  V akom kontraste je jeho básnička z mladosti „Pomník vďaky“.

To chceme, aby nás Rusko za takéto postoje „milovalo“? Potom sa Čapútová čuduje, že Rusko nás zaradilo na zoznam svojich nepriateľov. Však ho k tomu doslova nútime nielen každým naším činom, ale i každým naším vyjadrením. A to sú Rusi ešte veľmi mierny.

Nechápem prečo nemôžeme žiť v priateľstve, ako s Američanmi, Nemcami, Frantúzmi, …, tak aj s Rusmi. Ak to robí niektorým štátom problém, tak nám by to nemalo. Všimnime si napríklad takých  Rakúšanov. Tí zbytočne neprovokujú, ale snažia sa komunikovať.

A také nenormálne úlety ako, premenovať „Ruské vajce“, „Ruskú zmrzlinu“, no nehnevajte sa, neušli Ste zo Sučian?

A vyjadrenia našich čelných politických predstaviteľov, ktoré nemôžem chápať inak, ako štvanie k vojne, neprispievajú k normalizácii situácie.

A robenie si zárezu z chytenia nejakej osoby ktorá zobrala od ruského diplomata 2 x 500 € za to, že prispievala proruskými názormi do nejakého média, je totálna šaráda. Ak si pozriete trestný zákon, zistíte, že tá osoba sa nedopustila žiadneho trestného činu. Okrem toho robíme z toho veľké haló. Skutočnosť je taká, že každý štát má svoju spravodajskú službu zväčša deliacu sa na kontrarozviedku a rozviedku. Buďte si istí, že všetky zastupiteľské orgány, ktoré sú na našom území, majú vo svojom personálnom obsadení príslušníkov spravodajských služieb svojho štátu a títo tam nesedia len tak pre parádu. Každý z nich vykonáva spravodajskú činnosť a verte, že nezískavajú také banálne informácie, ako bolo prispievanie nafilmovaného muža pre nejaké slovenské médium. Takže sa nečudujme, že Rusi nám tu robia nejakú špionáž. Tú nám tu robí každý štát, ktorý tu má zastupiteľstvo. No a na záver výnimkou nie sme ani mi a naši pracovníci zastupiteľských úradov v zahraničí, napríklad v Rusku. Spravodajské služby zväčša o väčšine aktivít týchto „špiónov“ vedia a navzájom si to tolerujú. Aj to prispieva k udržaniu rovnováhy a mieru. Štáty musia byť informované o tom, čo robí ten druhý. Keď sa štát rozhodne nejakého diplomata robiaceho takúto činnosť vyhostiť, je to zväčša len politické rozhodnutie, ktoré je opätované formou reciprocity z náprotivnej strany. Takže nejde tu o nič nového ani prekvapujúceho a nezavádzajme tým ľudí.

 

 

 

Záverom uvádzam, že som proti akýmkoľvek vojnám a násilnému riešeniu sporov. Ruskú vojnu odcudzujem a uznávam Rusko za agresora, ktorý porušil medzinárodné právo.

Taktiež odcudzujem akékoľvek štvanie k vojne, či jej podporovanie.

Som za pomoc ľudom postihnutým vojnovými konfliktami.

Priestor na vyjadrenie však musí byť daný aj protistrane a iným názorom (v ktorých samozrejme štvanie k vojne a jej podpora nemá miesto).

 

 

 

 

Zdroj:

1 – https://archiv.extraplus.sk/140/plynova-vojna

2 –  https://www.rfi.fr/fr/europe/20211003-les-pandora-papers-r%C3%A9v%C3%A8lent-l-%C3%A9vasion-fiscale-de-plusieurs-chefs-de-gouvernement

3 – https://www-occrp-org.translate.goog/en/the-pandora-papers/pandora-papers-reveal-offshore-holdings-of-ukrainian-president-and-his-inner-circle?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc

4 –  https://www.humanite.fr/monde/ukraine/ukraine-volodymyr-zelensky-piege-par-les-pandora-papers-723110

4 –  https://www.republicworld.com/world-news/europe/ukrainian-president-allegedly-used-offshore-scheme-to-benefit-his-close-aides-report.html a desiatky ďalších.

5 – https://www.extraplus.sk/clanok/dzurinda-keby-sme-mali-istotu-ze-rusko-porazime-vpalime-tam-okamzite

6 – https://archiv.extraplus.sk/368/dzurindov-vitazny-februar

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem, pričom som si vedomí, že je porušením medzinárodného práva. Som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.