Spravodlivosť na slovenský spôsob. Pre sudkyňu za úplatok podmienka, u iného za zeleninu 5 rokov natvrdo.

26. augusta 2022, eduard, Nezaradené

 

To čo sa deje na Slovensku, je výsmechom všetkým poctivým obyvateľom tejto krajiny.

Skutočne tu nefunguje nič tak, ako by malo s Slovensko stále viac a viac upadá.

Čo povedať na posledné „výčiny“ spravodlivosti na Slovensku.

 

Korupcia na žilinskom súde „za peňažné úplatky PODMIENKA pre sudkyňu“!

V týchto dňoch sa médiách objavili informácie, že emeritná sudkyňa krajského súdu v Žiline, M. Urbanová sa priznala ku korupcii, za čo bola odsúdená za tento zločin na „3 roky PODMIENEČNE“!!!  Z pohľadu obyčajného človeka, podmienečné odsúdenie, v podstate nie je žiadny trest.

 

Korupcia na úrade práce v Piešťanoch „za tašku zeleniny 5 rokov natvrdo“ pre obyčajného človeka!

Obdobne, ako v hornom prípade, aj tu bola v nedávnych dňoch odsúdená osoba za korupciu. Išlo o bývajú riaditeľku menovaného úradu, ktorá prijala ako úplatok tašku zeleniny s paradajkami, či reďkovkami. Za uvedené bola odsúdená na „5 rokov NEPODMIENEČNE“!!! Na rozdiel od horného prípadu, toto už môžeme považovať za trest.

 

Tak toto sa nemôže stať ani v Hornej Volte. Sudkyňa, ktorá sa priznala ku korupcii dostane len 3 roky podmienečne a riaditeľka, ktorá zobrala tašku zeleniny, dostane 5 rokov nepodmienečné!!! Nezdá sa Vám, že to malo byť opačne?!

Máme tu zasa chránené kategóriu osôb a to „sudcov „. Ako sa hovorí vrana vrane oko nevykole. To nikoho na ministerstve spravodlivosti, či generálnej prokuratúre (no tam by som to chápal, lebo prokurátorovi je srdcu blízky zrejme len § 363) vôbec nezaujíma? To im nekole oči, čo tie súdu stvárajú!!! A ževraj ich treba nechať len tak, že oni „sudcovia“ sa očistia samí. No vidíme ako.

A ešte perlička, emeritná sudkyňa M.Urbanová, ktorá dostala za branie úplatku podmienku a predtým vypovedala, odmietla vypovedať k svojej kolegyni sudkyni E.Kyselovej, ktorá je taktiež obvinená z brania úplatku, pričom sa vyjadrila, že teraz už to nie je o nej. Preto bolo navrhnuté čítanie jej výpovede z prípravného konania. Takže keď sa jej to prepieklo prakticky takmer bez trestu, tak už si bola istá a k svojej kolegyni nevypovedala. Je vidieť, že jej morálka, ako i morálka niektorých sudcov, je skutočne na vysokej úrovni.

A ako pekne sa očisťujú, jedna radosť – skôr by som povedal, že sa postupne vyfarbujú!

 

 

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne 100% tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

Zdroj:

1 – https://dennikn.sk/minuta/2503195/

2 – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/597587-emeritnu-sudkynu-urbanovu-odsudili-na-trojrocny-podmienecny-trest/

3 – https://dennikn.sk/minuta/2979018/?ref=inm

4 – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/636694-exsefku-uradu-prace-v-piestanoch-odsudili-na-pat-rokov-uplatkom-mala-byt-aj-zelenina/