O čom sa nedočítate – 2

17. januára 2023, eduard, Nezaradené

 

O čom sa v našich médiách nedočítate!

 

Dva blogy späť, som písal o tom, že Španielsko sa postavilo k Ukrajinsko – Ruskej vojne tolerantne a neútočí na Rusko. Za to došlo medzi Španielskom a Ruskom k výhodnej dohode o dodávkach skvapalneného plynu pre Španielsko. Hneď sa toho chytili aj Francúzi a dohodli sa so Španielmi, že budú od nich odoberať  (ruský) plyn cez novoplánovaný plynovod z Barcelony do Marseille. Samozrejme pridalo sa aj Portugalsko. Týmto štátom aj keď sú členmi EÚ, vôbec nevadia „bláznivé“ protiruské balíčky a sankcie.  Nezaujímajú ich ani embargo na ruský plyn, či  ropu.  Zajujíma ich len to, aby zabezpečili čo najlepšie životné podmienky pre svojich obyvateľov. Viac sa môžete dočítať v mojom blogu na linku: https://eduard.blog.pravda.sk/2023/01/14/o-com-sa-u-nas-nedocitate-rusky-plyn-pre-spanielsko-francuzsko-a-portugalsko/ .

 

Máme však novinku. Holandsko nie je len nejakou obyčajnou krajinou. Je jedným zo zakladajúcich členov EÚ  a NATO, takže podozrievať ho z nejakých sympatií voči Rusku nie je možné. V zahraničnej spravodajskej relácii, ktorá je prekladaná do Češtiny je uvedených viacero zaujímavých skutočnosti. (Link je uvedený v zdrojoch).

V relácii sa

uvádza,

 

že nielen Španielsko, ale i Holandsko prehlásili, že ukrajinsko – ruská vojna je absurdná, pričom otvorene odmietli diktát USA a ich vplyv na ich ekonomiku.

V relácii sa ďalej uvádza, že sa ukázalo, že je správne, že Holandsko nesleduje slepo politiku EÚ (myslia sa tým protiruské sankcie a vzťah k Rusku) a teraz z toho ťaží výhody a prosperuje ako nikdy predtým.

Záverom sa spomína, že z európskych krajín aj Grécko zaujíma k ukrajinsko – ruskej vojne neutrálny postoj.

Do kedy budeme nezmyselnými sankciami ničiť Slovensko?

Vojnu je potrebné odsúdiť, ako i to, že ju začala ruská strana, no je potrebné skúmať aj dôvody prečo k nej došlo. Ukrajine je potrebné pomáhať, no nie zásielkami zdraní, ale humanitnou pomocou.

Sken z blogu „PRAVDA“ zo dňa 17.11.2023

Zdroj: YT – Obrat proti EÚ, sa obrátil vo veľkú výhodu pre Španielsko, Holandsko a Grécko.

 

 

 

 

Zdroj:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=EAjtUtAgk4M

 

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.
Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem, pričom som si vedomí, že je porušením medzinárodného práva. Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.