Ako sa baví ukrajinská zlatá mládež v Čechách.

13. marca 2023, eduard, Nezaradené

(Foto z Volynských udalostí nebudem pripájať, nakoľko sú také hrozné, že skutočne nie je príjemné sa na ne pozerať –  avšak pre tých, čo si chcú niektoré z nich pozrieť – viď. link v zdroj 1, prípadne si ich vyhľadajte na iných linkoch).

 

Ako sa baví ukrajinská mládež a akú má úctu k štátom, ktoré jej poskytli skutočne štedrú pomoc? No posúďte sami.

V Čechách vzbudil mimoriadny záujem a rozhorčenie prípad o ktorom si môžete zistiť viac pod názvom „BANDERA PÁRTY“. Venovalo sa  mu aj spravodajstvo CNN Prima.

ZDROJ: Portál CNN Prima News, viď link: https://cnn.iprima.cz/videa/cnndomaci/plzen-pobourila-bandera-party

O Čo vlastne ide?

V jednom z miestnych klubov v Plzni, boli dvomi Ukrajinkami opakovane organizované diskotéky určené hlavne pre ukrajinskú mládež, čo nie je nič nezvyčajné. Bezcitnosť, netolerancia a pravdepodobne aj prekročenie zákona spočívali v tom, že tieto akcie boli organizované pod menom „Banderu“. Teda boli organizované v Čechách pod názvom osoby, ktorá viedla Organizáciu ukrajinských nacionalistov a jej vojenskú zložku UPA, ktorá sa podieľala na vyvražďovaní Čechov (Poliakov, Rusov a iných národností). Ako to na takej párty vyzerá, si môžete pozrieť na webe.

ZDROJ: Portál CNN Prima News, viď link: https://cnn.iprima.cz/videa/cnndomaci/plzen-pobourila-bandera-party

Propagácia mena Banderu, bola hodnotená ako veľká nehoráznosť nielen zo strany časti verejnosti, ale i primátora Plzne, či predsedu SPD a poslanca Okamuru (https://www.youtube.com/watch?v=9Pxu1DtrEqs), ktorý upozornil na to, že ide o osobu, ktorá je zodpovedná nielen za vyvražďovanie Čechov ale i za udalosť, ktorá vošla do histórie ako tzv. „Volynský masaker

Nehovorí Vám nič sťahovanie ľudí za živa z kože,  rozpáravanie tehotných žien a vyberanie im detí z brúch, odrezávanie pŕs, znásilňovanie, ….. či odrezávanie pohlavných orgánov mužom, odrezávanie uší ……. a následné vraždenie. Tak potom si dané udalosti pozrite na webe, prípadne si prečítajte nižšie uvedené.

Pre mladších len v stručnosti.

V 2. polovine 19. st. sa asi 16 tisíc Čechov využilo ponuku cárskeho Ruska a pre zlé životné podmienky v Česku, sa vysťahovalo na územie vtedy ovládané cárskym Ruskom, kde bola lacno predávaná pôda a lepšie životné podmienky. Usadili sa v oblasti Volyne, čo je v súčasnosti časť západnej Ukrajiny, kde si vybudovali svoje osady. Tu boli neskôr vojenskou organizáciou UPA (ukrajinskou povstaleckou armádou) priebežne vraždení. Postupne sa však táto činnosť UPA zorganizovala a k prvej masovej vražde došlo 9.2.1943. Vraždenie však nasledovalo ďalej.

Nielen, že boli zavraždení, ale ako boli zavraždení.

Vraždenie prebiehalo mimoriadne krutým spôsobom (viď. foto v zdroj 1, či iných materiáloch na webe). Pamätníci hovorili o sťahovaní kože za živa, rozpárávaní brúch ženám a vyberaní detí z nich, odrezávaní pŕs, znásilňovaní, ….. mužom odrezávali pohlavné orgány, uši, ……  a ďalších hrozných formách mučenia ……. .

Národ, ktorý zabudne svoju minulosť, nemá budúcnosť.

 

 

Zdroj:

  1. https://www.expres.cz/zpravy/volyn-volynsky-masakr-polsko-ukrajina-ceska-televize.A180910_160140_dx-zpravy_stes
  2. https://www.pametnaroda.cz/cs/magazin/pribehy/pane-nezabijejte-mi-tatinka-prosil-chlapec-v-ceskem-maline
  3. https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/bandera-party-diskoteka-ukrajina-nazev-emoce-prejmenovani.A230307_082344_plzen-zpravy_vb
  4. https://www.plzen.cz/vime-prvni-fasisticky-dychanek-ukrajincu-v-plzni-bandera-party-uz-zmenil-nazev
  5. https://cnn.iprima.cz/videa/cnndomaci/plzen-pobourila-bandera-party
  6. https://www.blesk.cz/clanek/regiony-plzen/737350/bandera-party-uz-v-plzni-nebude-organizatorky-zmenily-nazev-akce-na-ukrajinska.html
  7. https://www.plzen.cz/vime-prvni-fasisticky-dychanek-ukrajincu-v-plzni-bandera-party-uz-zmenil-nazev
  8. https://cnn.iprima.cz/bandera-party-pobourila-plzen-ukrajincum-pomahame-tohle-je-vrchol-nevkusu-zlobi-se-lide-201941
  9. https://www.denik.cz/ze_sveta/volynsky-masakr-valka-ukrajina-1943-az-1944.html
  10. https://cs.wikipedia.org/wiki/Voly%C5%88sk%C3%BD_masakr
  11. https://cs.wikipedia.org/wiki/Voly%C5%88%C5%A1t%C3%AD_%C4%8Ce%C5%A1i
  12. https://cs.wikipedia.org/wiki/Stepan_Bandera

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.
Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem, pričom som si vedomí, že je porušením medzinárodného práva. Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.