Kto mal osoh z vyhodenia Kachovky?

10. júna 2023, eduard, Nezaradené

 

Nielen Európou, ale väčšou časťou sveta otriaslo vyhodenie Kachovskej priehrady a úvahy o tom, kto je vinník neustále prebiehajú. Správnu odpoveď môžeme však nájsť len ak si „objedktívne a bez pokryteckého klamania“ odpovieme na starú Ravillovu, či Cicerovu otázku, používanú už v starom Ríme a to „CUI BONO?„. Len táto odpoveď nám dokáže odhaliť pravdu.

Takže pozrime sa na to, čo by z vyhodenia priehrady malo RUSKO:

NEVÝHODY PRE RUSKO:

VÝHODY PRE RUSKO:

No a čo by z vyhodenia priehrady mala UKRAJINA:

VÝHODY PRE UKRAJINU:

NEVÝHODY PRE UKRAJINU:

 

Keď si to zosumarizujeme vidíme, že pre Rusko bol tento akt mimoriadne nevýhodný a pre Ukrajinu mimoriadne výhodný. Takže záver, pre koho bolo vyhodenie Kachovky výhodné a následne kto vyhodil Kachovku (ak teda bola vyhodená), nech si spraví každý sám.

Samozrejme, že sa nedá vylúčiť ani skutočnosť, že k pretrhnutiu hrádze došlo v dôsledku jej predošlého poškodenia, ku ktorému došlo v dôsledku ukrajinského bombardovania hrádze v predošlom období, keď Ukrajina neustále danú hrádzu ostreľovala, na čo Rusi stále upozorňovali. (Podľa niektorých bolo v priehradnom múre vidieť zásahy až po 100 ukrajinských striel, čo by malo byť vidieť zo zaznamenaných foto a videodokumentov.)

 

Vidíme, že postupne sa členské štáty NATO a EÚ stále viac zapájajú do daného konfliktu. Zároveň však vidíme v jednotlivých štáto EÚ stále rastúce protestné hnutie proti vojne a dovolávajúce sa mieru.  Ako sa dá zmeniť názor obyvateľov tak, aby sa väčšinová mienka obrátila v prospech zapojenia sa do vojny proti Rusku? Nedocieli sa to vykrikovaním hesiel. Najideálnejšie by to bolo spraviť presne takýmito akciami, aby obyvatelia „akože“ sami dospeli k názoru, že do vojny sa musíme zapojiť a je to naša povinnosť.

     

 

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.