Pán minister Drucker zaperlil.

21. apríla 2024, eduard, Nezaradené

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii.

V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker uviedol, že na Slovensku z oblastí kde žije maďarská národnostná menšina odchádza najviac študentov na vysoké školy do Maďarska. Ako hlavný dôvod uviedol, že je to preto, nakoľko neovládajú poriadne Slovenský jazyk a túto skutočnosť by bolo potrebné napraviť.

Následne o pár viet neskôr však „zaperlil„, že pripravujú podmienky na to, aby sa mohol na týchto školách na Slovensku začať vyučovať „MAĎARSKÝ“ jazyk ako hlavný a „SLOVENSKÝ“ ako cudzí.

Neviem ako sa zlepšia vedomosti žiakov v ovládaní slovenského jazyka, keď budú mať „Slovenčinu“ ako cudzí jazyk. Moc mi to logické nepripadá. 

Na Slovensku je však možné všetko.

 

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že nie sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.