Založ si blog

Matovič a záhadné zmenky za 600 tisíc €!

Aký dôvod mohla mať Matovičova „Paulínka“ kupovať zmenky?

Zatiaľ neviem o žiadnom!

Tak potom, kde je pravda?

 

V posledných dňoch sa zjavila informácia o tom, že Matovičova  „Paulínka“ mala údajne investovať  až 10 miliónov eur  do spoločnosti „ARCA CAPITAL“. Ide o skutočne nemalú sumu, z ktorej sa nejednému z nás zatočí hlava (*1, *2, *3, *4, ….). Na druhej strane, ako zvyknú hovoriť Češi, „KTO UMÍ, TEN UMÍ !“.

Nebudem sa rozpisovať o podrobnostiach, nakoľko tie si môže každý prečítať v informáciách publikovaných v médiách, vyjadrím v krátkosti len svoj názor.

Vypočul som si aj Matovičovu „neskorú“ reakciu na tieto informácie a môžem povedať, že mňa osobne vôbec nepresvedčil, že to tak nie je. Nepresvedčil nielen z dôvodu, že mu trvalo veľmi dlho, pokiaľ sa odvážil postaviť pred verejnosť a vyjadriť sa, ale i preto, že jeho odpovede mi nejako nedávajú logiku.

Tvrdenie v duchu, že sa k veci vyjadruje neskoro, nakoľko si chcel otestovať, ako mu veria jeho voliči, kolegovia, či koaliční partneri, sa mi zdá nelogické. Tým, že sa vyjadril neskoro, skôr podnietil vznik pochybností.

Obdobne jeho vyjadrenie, že on nevie o investíciách svojej manželky a nezaujíma sa o to, sú z môjho pohľadu zavádzajúce. Neviem si predstaviť manželov (aj keď majú oddelený majetok), ktorých vzájomný život je harmonický, aby sa pred takými významnými rozhodnutiami vzájomne neradili a svoje kroky si spoločne neodsúhlasili. Viem si to predstaviť len v rodine, v ktorej by sa manželia nerešpektovali, prípadne nenávideli a robili by si prieky, čo si myslím, že prípad Matovičovcov nie je. Prípadne je tu aj druhá možnosť, že 100 miliónov pre nich nestojí za zmienku.

No viac ma zaujala skutočnosť, že vo svojom vysvetlení uviedol, že jeho manželka si zakúpila od Arca Investments, čo je pravdepodobne spoločnosť z rovnakej podnikateľskej skupiny ako Arca Capital 3 zmenky v hodnote po 200 tisíc €, teda v celkovej hodnote 600 tisíc €. Toto mi však podľa môjho názoru nejako nesedí a to z nasledovných dôvodov:

  1. Načo by Matovičova manželka „Paulínka“ kupovala zmenky? Nie je žiadny dôvod, aby Matovičova manželka kupovala zmenky. Nič by z toho totiž nemala – možno len črtajúce sa problémy pri jej splatnosti – takže to nemá logiku.  Zmenka sa vystavuje totiž len z 3 dôvodov a to, ako nástroj „úverový“, prípadne nástroj „platobný“, či nástroj „zabezpečovací“. Kto by a z akých dôvodov kupoval zmenku, na ktorej nič nezarobí? Jedine v tom prípade, že je za tým nejaký iný obchodný vzťah.
  2. Zmenku vystavuje dlžník veriteľovi, čím v podstate potvrdzuje svoj dlh. Potom je logické sa spýtať, čo dlží niektorá zo spoločností portfólia ARCA, premiérovej manželke? Nebudú to predsa len úroky z už spomínanej sumy, ktorá mohla byť investovaná tak, ako to popisujú médiá?
  3. To skôr nahráva informáciám, ktoré zverejnil A.Hlina. Ten uviedol, že má vážne pochybnosti o vierohodnosti vysvetlenia premiéra a že suma 600 tisíc eur približne zodpovedá sľubovanému výnosu z investovania pri 10 miliónoch eur.
  4. Všetky pochybnosti pritom mohol Matovič jednoducho a rýchlo vyvrátiť! A to, predložením dvoch – troch dokladov, čomu sa však pre neho typickým spôsobom vyhol, takže pochybnosti ostávajú. Prečo tak nespravil? Prečo uprednostnil pochybnosti pred tým, aby víťazoslávne predstúpil pred národ a s dôkazmi o jeho nevine povedal, že jeho rodine bolo bezdôvodne krivdené? Tak mohol len posilniť to, že je skutočne rovný politik, ktorého sa opozícia snaží nečestnými prostriedkami očierniť. Tým by jeho kredit len stúpol. On však zvolil opačný postup. Prečo? To mi nedáva logiku.

Ak je to skutočne tak, potom niet žiadneho rozdielu medzi Ficom a Matovičom. Možno len v tom, že Matovič ešte len začína, no vo veľmi svižnom tempe.

Žiaľ na základe doterajších vystúpení Matoviča nemôžeme povedať, či to bolo tak, alebo inak. Musíme len počkať, čo ukáže čas.

 

*1 – https://plus7dni.pluska.sk/domov/matovicov-skandal-trapne-mlcanie-milionoch-eur-co-bal-opytat-svojej-zeny-pavliny

*2 – https://slovensko.hnonline.sk/2213643-matovic-reagoval-na-obvinenia-moja-manzelka-ma-tri-zmenky-v-arca-investments-nie-capital

*3 – https://www.trend.sk/nazory-a-komentare/matovic-opakuje-ficove-bludy-jeho-zena-investuje-rizikovo

*4 – https://www.hlavnespravy.sk/odhalil-alojz-hlina-zakulisnu-intrigu-bizarnej-investicie-premierovej-manzelky-pavliny/2298608

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

Nenávisť plodí len ďalšiu nenávisť!

08.03.2024

Tento blog mal hneď po jeho uverejnení veľmi slušnú čítanosť. Žiaľ približne po hodine bol odstránený! Pritom som sa ho snažil napísať čo najobjektívnejšie a držať sa len faktov bez toho, aby som sa prikláňal na jednu, či druhú stranu. Je to škoda. To je hlavný dôvod, prečo v Pravde svoje blogy už takmer nepíšem. Text blogu: Súčasná politická situácia v [...]

Platy ministrov vzlietli, zatiaľ čo platy občanov klopýtajú!

11.02.2024

V posledných dňoch nám tu robí tak opozícia, ako i koalícia nepekné divadlo. Opozícia v parlamente a koalícia v televízii. Správanie oboch nie je hodné nielen poslanca, či štátneho úradníka, ale ani tej najposlednejšej persóny, ktorá mená charakter, ani žiadne morálne zásady. Klame ako jedna, tak i druhá strana. Na obhajobu svojich tvrdení a v snahe dosiahnuť svoj cieľ [...]

Keď jeden tvrdí, že sú bombardované civilné a druhý vojenské ciele!

30.12.2023

V minulosti som na svoj blog v Pravde písal pomerne často a mal som svojich čitateľov, s ktorými som sa delil o svoje názory. Od doby, čo som napísal pár článkov vzťahujúcich sa k Ukrajine som nadobudol dojem, že s mojimi článkami vo vzťahu k čítanosti, či diskusným príspevkom bolo manipulované a to tak, že boli takpovediac „upozaďované“ a to i vrátane [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 165
Celková čítanosť: 1087596x
Priemerná čítanosť článkov: 6591x

Autor blogu

Kategórie