Založ si blog

Pozor! Po štátoch EÚ sa pohybujú dvaja ruskí terminátori – ktorí majú na svedomí všetky vraždy a výbuchy v rámci celej EÚ!

Pozor, pozor, tak znie hlásenie mestského rozhlasu, v danom prípade našich televíznych staníc, médií, politikov, poslancov, komentátorov …. . Cenzúra a neobjektívne spravodajstvo, ako vyšité do nás hustia z každého média, pričom vidieť, že naše úrady zaoberajúce sa hybridnou vojnou a dezinformáciami „makajú“ na plné obrátky. Len je otázka, kto tu šíri dezinformácie a hybridnú vojnu. Rusko to rozhodne nie je. Žiaľ musím to skonštatovať, aj keď ani zďaleka nie som prívrženec Rusov, no ani Američanov a som prívrženec len Slovenska a jeho národa. S ostatnými štátmi chcem však vychádzať na základe úcty, rešpektu a vzájomných priateľských vzťahov. No neviem, či budem môcť zostať pri týchto svojich zásadách, nakoľko to vypadá,

že po Európe sa pohybujú 2 ruskí agenti a je podozrenie, že sú to TERMINÁTORI!

Terminárori, ktorí majú na svedomí všetky vraždy, výbuchy, nešťastia a možno aj havarované lietadlá, či nebodaj potopené námorné lode! Skrátka, mali by sme sa mať na pozore. Štát, ktorý má takých terminátorov, nepotrebuje žiadnu armádu ani diplomaciu, nakoľko títo dvaja sa dostanú všade, otrávia, či zabijú koho chcú, vyhodia do vzduchu každý objekt a to nezáleží kde sa tento objekt nachádza. Štát, ktorý ich vlastní nepotrebuje ani atómové zbrane, či veľkú armádu, nepotrebuje ani začínať vojnové konflikty, nakoľko stačí poslať týchto dvoch ruských agentov a vec je vybavená.

A teraz trochu vážne. To už niektorí ľudia prišli o rozum, keď veria takýmto konšpiráciám a nevydareným spravodajským hrám. Však to čo tvrdia Češi nemá žiadnu logiku a čo je horšie nie sú k tomu žiadne dôkazy.

Pozorne som si vypočul české spravodajstvá a ani v jednom som nepostrehol, že by mala ČR nejaké relevantné dôkazy o svojom tvrdení. Je to len snaha pokračovať v poštvávaní proti Rusku, čo je teraz v niektorých kruhoch veľmi „in“. Avšak tí čo to robia si neuvedomujú, že nie Rusi, ale oni zaťahujú svet do ďalšieho vojnového konfliku! Zrejme im to však nevadí. Sú to ľudia plní nenávisti a zloby.

Týmto smerov však nechcem ísť zavádzať rôznymi dezformáciami, ale sa pozriem na vec očami jedného z najkompetentnejších českých bezpečnostných analytikov generála Ing Andora Šándora, ktorý nielenže bol náčelníkom vojenskej spravodajskej služby ČR, taktiež zastával post vojenského pridelenca vo Veľkej Británii (len tak mimochodom tento post na zastupiteľských úradoch patrí spravodajskému dôstojníkovi príslušnej krajiny /ľudovo špiónovi/), absolvoval kurz v americkom Monterrey a štúdium na NATO College v Římě – takže môžeme konštatovať, že ide o osobu viac, ako kompetentnú!

K vyhláseniu českých politikov a následnému dianiu v ČR, ku ktorému došlo v súvislosti s výbuchom munície v sklade vo Vrběticích dňa 16.10.2014, pri ktorom zahynuli 2 osoby generál Šándor uviedol, že vec má celkom 3 aspekty:

  1. Vyhlásenie, aké spravili českí politici sa bežne v žiadnom prípade takto nerobí.
  2. To, že ČR vyhosťuje 18 ruských diplomatov o ktorých má podozrenie, že patria k cudzej spravodajskej službe, je niečo bezprecedentného, čo si za svoju celú prax nepamätá!
  3. Celé tvrdenie českých politikov mu nedá pokoj (nevarí mu), nakoľko pre Rusko tento sklad výbušnín nepredstavoval žiadne nebezpečenstvo ani hrozbu. V sklade bola skladovaná len munícia „civilných“ subjektov, ktoré s ňou obchodovali. Takých skladov je po svete neúrekom. Ruská spravodajská služba GRU sa nemala žiadny dôvod do takejto akcie púšťať. Pri takejto akcii je potrebné si položiť starú latnskú otázku „Qui bono?“ (odpoveďou na túto otázku poukazuje, že v prospech Ruska to nebolo).

Generál Šándor, ďalej spochybňuje skutočnosť, či vyhostenie 18 ruskych diplomatických pracovníkov je úmernou reakciou na danú udalosť. Avšak na druhej strane pripomína, že „Ak na druhej strane za tým stojí Rusko, tak je to bezprecedentný akt agresie proti ČR. Avšak na druhej strane stojí otázky, že či skutočne vláda má v rukách dôkazy, ktoré by to potvrdzovali„.

Vcelku posmešne, ale veľmi výstižne sa k danej veci generál Šándor vyjadril záverom svojho príspevku zverejneného v TA3 (viď. link na video *1), keď uviedol, že to vypadá, ani keby po štátoch EÚ chodili dvaja známi agenti ruskej GRU, ktorí sa stali známymi otrávením Skrípala a ktorí stoja za všetkými svinstvami, ktoré vykoná GRU. Toto tvrdenie však nemôže brať vôbec vážne! Že mi to príde skôr tak, že sa to „hodí“ lebo o nich všetci vedia z prípadu Skripaľ a teraz sa to len proti nim použije. Toto mu ako spravodajkému dôstojníkovi nedáva zmysel. Záverom uviedol, že by nás nemalo prekvapovať, že ak Rusko chápe USA a NATo, ako svojho nepriateľa, nemalo by nás prekvapovať, že na našom území sa snažia vykonávať spravodajskú činnosť. (Poznámka autora: všetky štáty majú spravodajské služby a vyvíjajú činnosť aj na územiach iných štátov. Výnimkou nie je Rusko, ani USA, ale ani ČR, či SR).

Tak toľko objektívne konštatovanie osoby, ktorá si môže povedať, že je kompetentná sa k danej udalosti vyjadrovať. Čo k tomu dodať. Možno len to, že tak, ako upozorňuje generál Šándor, ak chceme získať čo najpresnejšiu odpoveď na otázku kto je za výbuchom, je potrebné si položiť otázku „V čí porspech“ sa dané udialo. Odpoveď je jednoduchá, rozhodne to nebolo v prospech Ruska. Ako vidieť to má z toho len veľké problémy. Na druhej strane hneď vyskočili či v ČR, ale i na Slovensku štváči typu nášho ministra zahraničných vecí KORČOKA, ktorý splietal v TV niečo ako, že naša odpoveď bude rozhodná ….. .

Neviem, aký význam by mala z medzinárodného hľadiska význam malá „diera“ v ktorej boli (z bojového hľadiska) uskladnené 2 náboje a neviem ani aký význam by malo vyhodenie do vzduchu takého bezvýznamného objektu z politického hľadiska. Len také, že by Rusom pohoršilo ich medzinárodné postavenie. Taktiež je nepochopiteľné, že sa ČR ozvala až po cca 7 rokoch od udalosti. Zrejme to niekomu veľmi zapasovalo. Ak chceme vedieť komu znovu si položme otázku „Qui bono“ a pre objektivitu si na ňu môže každý odpovedať sám.

Češi mali nedávno podobný škandál, ktorý začal vážne, no za pár dní sa z nich smial celý svet. Išlo tam o plánovanú otravu jedného ich regionálneho politika, ktorú mal vykonať „údajný“ ruský agent, ktorý priletel na letisko do Prahy a mal dokonca aj kufrík. Predstavte si, že po prílete išiel autom, ktoré ho čakalo na letisku na ruský zastupiteľský úrad. Ako vo filme, že. Zrejme mal prísť do Prahy „peši“ a bez „zavazadla“ a z letiska zrejme mal ísť „peši“ na zastupiteľský úrad ……. . Skrátka slaboduché konšpirácie. Česká reakcia bola, že vyhostili ruských dipomatov. O pár dní sa zistilo, že nič z toho nebola pravda a žiadna otrava sa nemala konať. Išlo len o nejakého českého žiarlivca, ktorý mal problémy s manželkou a tuším podozrieval niekoho z ambasády, tak napísal anonym že chce niekoho z českých politikov otráviť. Takže takto to bolo pri predposlednom vyhostení ruských diplomatov z Českej republiky. Skutočne profesionálna práca českých spravodajských služieb.

A zrejme ich kvalitná práca pokračuje v rovnakom duchu ďalej. Vytvorili dvoch terminátorov. Horšie sú však následky. Štvavá kampaň proti Rusku pokračuje. Bičujú sa ľudské emócia a vášne (viď. protesty pred ruskou ambasádou v Prahe), zvolávanie rád bezpečnosti štátov, aj Slovenskej ………  . Z daného vyplýva stupňovanie protiruských nálad a eskalácie napätia. To isté sa deje aj v oblasti vojenskej a rozmiestňovania vojsk bližšie k ruským hraniciam. Odôvodňovanie, že Rusko zhromažďuje svoju armádu na ukrajinských hraniciach je smiešne. Rusko ma vojská stále na svojom území, hádam im už nechceme zabraňovať aj v tom. Naproti tomu USA a NATo presúvajú svoje vojská stále bližišie k ruským hraniciam – čo vidí každý súdny človek. Odôvodnenie, že vojská sú v spriatelených krajinách nemôže obstáť. Videli sme, čo spravili USA, keď bývalý ZSSR umiestnil svoje rakety na Kube, nasledovala celosvetová vojenská kríza a hrozila vojna. Nepoužívajme dvojitý meter.

Nedá mi nespomenúť viaceré „akože“ otravy NOVIČOKOM o ktorom boli zverejnené jednoznačné informácie, že v prípade otravy touto látkou nie je možné záchrana a každý zasiahnutý touto látkou zomiera. Potvrdzovali to ako Rusko, ta i USA, či iné štáty. Hádam medzi najznámejšie otravy patrila otrava bývalého ruského agenta Skripaľa v Anglicku. Skripaľ však nebol sám, predtým bol údajné otrávený bulharský zbrojár Emiliján Gebrev a nedávno Navaľnyj. Všetci boli otrávaní týmto nekompromisne „srmeteľným“ jedom, pričom podľa charakteristiky jedu nemali najmenšiu šancu na prežitie. Také bolo aj stanovisko vedcov, ktorí zloženie jedu poznali. A kto ich otrávil? No samozrejme Rusi. A výsledok všetci do jedného otravu bez problémov prežili. No neviem, aj o týchto otravách mám značné povinnosti, nakoľko nik nezomrel a jediné čo to spôsobilo bol pohon na Rusko a vyostrenie vzťahov s Ruskom. Myslím si, že keby chceli Rusi niekoho odstrániť, spravia to elegantne autonehodou, či iným nenápadným spôsobom, z ktorého by ich nik nemohol obviňovať. Zas si len položme otázku „Qui bono?“ (v čí prospech) a odpovedajme si sami.

Ľudia, ako Korčok, Naď, Klus, ….. vyskakujú ako tajtrdlíkovia iniciujú zvolávanie bezpečnsotnej rady štátu štátu, štátu ktorého bezpečnostná rada má viac členov, ako štát vojakov a hudrú ako moriaci pred červenou farbou. Stačí sa pozrieť čo sú to za ľudia, kde pracovali, prípadne pre koho pracovali a opäť sa spýtať otázku „Qui bono“.

Na Slovensku je v poslednej dobe taká objektivita, ktorú charakterizuje napr. včerajšie, či dnešné vysielanie Markízy, ktorá taktiež zaradila do svojho programu reportáž z rozhovoru s generálom Šándorom, kde však nebolo o jeho vyjadrení, ktoré poskytol televízii TA3 (viď. link na video pod článkom) a v ktorom hovoril o neadekvátnych krokoch ČR, o neprekázanej účasti Ruska na výbuchu, o tom že pochybuje že boli za tým ruskí agenti, že Rusko by z toho nemalo nič a že si nevie predstaviť, ako Európou pochodujú dvaja ruskí agenti, ktorí majú na svedomí všetky špinavosti, ktoré sa v štátoch EÚ odohrávajú – ani slova zmienky. Hold cenzúra je cenzúra. A zrejme náš Korčokom a Naďom tak cenený úrad na boj s dezinformáciami a hybridnou vojnou koná tak, ako má – teda obmedzuje a koriguje informácie, takže môžu byť spokojní.

No a to čo dokážeme robiť s vakcínou „Sputnik V“ o ktorej Korčok prehlásil, že je nástrojom ruskej geopolitickej zbrane a hybridnej vojny je tiež nenormálne. Buď je vakcína dobrá a tak ju použime, alebo je zlá, tak ju vráťme, ale neotravujme spoločnosť mesiace trvajúcimi aférami a vymyslenými problémami, ani keby sme nemali nič iné na práci. Teda zrejme niektorí nemajú tak zas štvú proti Rusku aj prostredníctvom vakcíny, ktorá má ľuďom pomôcť. Matoviča neobhajujem, už by mal odísť na zaslúžený odpočinok, nakoľko porobil veľa zlého. Na druhej strane to čo robí p. Baťová je vrchol a ešte ju chváli aj pani prezidentka. No neviem. Na vakcíne im vadí, že je ruská a dobrá. Z jej použitia nie sú známe také negatívne reakcie ako u Zeneky, na aj napriek tomu Zeneka je obhajovaná a Sputnik V zatracovaný. To je objektivita, že. Nevadí, že so Zenekou sa nechce očkovať viacero národov a do budúcna EÚ zvažuje, že s jej výrobcom nepredĺži zmluvu o jej nových dodávkach. Oficiálnou príčinou však nie je to, že nie je bezpečná, ale to, že si jej výrobca neplní povinnosti v dodávkach.  Takže ani tam nepovieme pravdu prečo ju nechceme.

Tak by sa dalo pokračovať v podstate stále.

Na záver je potrebné povedať, že všetky štáty majú svoje spravodajské služby a tieto vyvíjajú svoju činnosť či ako kontrarozviedka, alebo rozviedka. Ich rezidenti zväčša pracujú na zastupiteľských úradoch pod diplomatickým krytím. Takže s nehrajme, že Rusi nám tu prevádzajú špionáž, tú istú špionáž robíme my v Rusku. Tak isto len v podstatne väčšom ju vykonáva USA ktoré má svoje spravodajské služby dotované najväčšími finančnými prostriedkami na svete. USA  má obdobne najväčší počet spravodajských služieb. Ich rezidenti, agenti, či informátori pôsobia po celom svete. Pre taký veľký štát je to však normálne a nevidím na tom nič zvláštneho. To isté platí aj o Rusku, či iných väčších štátoch. Takže sa nečudujme, že spravodajská činnosť je konaná aj na našom území. Skôr by sme sa mali čudovať, ak by nebola. Na druhej strane však výkon tejto činnosti musí byť v určitých medziach a podliehať určitým pravidlám. Pokiaľ ide o diverzné a sabotážne činnosti, to je už iná káva a tam by som bol veľmi opatrný a ostražitý. Výkon takýchto činnosti nesmie byť tolerovaný žiadnemu štátu a je jedno či to je Rusko, USA., či iný štát. Avšak na to, aby sme to mohli tvrdiť musíme mať jednoznačné dôkazy a nie, aby a niečo nejakému tajtrdlíkovi snívalo.

Takže súčasné dianie okolo výbuchu v ČR považujem len za protiruskú štvavú kampaň nezodpovedných politikov.

Poznámka. Práve počúvam priemiéra ČR, ktorý mám dojem oproti včerajšku už otočil o dobrých  minimálne 90 stupňov. No uvidíme.

 

 

Hlavný zdroj:

*1 – https://www.ta3.com/clanok/1208503/ceske-velvyslanectvo-asi-zatvoria-hovorili-sme-s-analytikom-sandorom.html

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

 

 

 

 

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102776x
Priemerná čítanosť článkov: 6525x

Autor blogu

Kategórie