Založ si blog

Pozerám poslanca Pročka a plačem!

Zaujal ma nadpis „Nepociťujem sebareflexiu“ z relácie „Rozhovory ZKH“ umiestnenej na YT v ktorej bol hosťom redaktorky poslanec nášho parlamentu Jozef Pročko. Ten Pročko, ktorého som ako „prostoduchého“ komika pred cca 30 rokmi mal celkom rád, nakoľko pri jeho primitívnom humore som sa dokázal niekedy celkom dobre zabaviť.

Z v minulosti známeho komika, ktorý však dávno upadol do zabudnutia, nakoľko už desaťročia nedokázal vytvoriť nič zmysluplného sa stal politik (poslanec) OĽANO a neuverili by Ste, ako mu narástli rožky a ako sa táto osoba správa a aký má intelekt. Možno mu v skutočnosti tie „rožky“ ani tak nenarástli a po celú dobu bol na tejto inteligenčnej úrovni, no nik si to nevšimol a neriešil, lebo ako herec nemal čo pokaziť. Maximálne sme sa na jeho výkone mohli smiať, čo bolo v poriadku. Teraz však už herec nie je. Je poslancom, ktorý sa podieľa na rozhodnutiach, ktoré ovplyvňujú celé Slovensko. Rozhoduje nielen o nás, ale i o budúcnosti našich detí.

Poďme ale späť k nadpisu „Pozerám poslanca Pročka a plačem“ ! Áno, doslova plačem, lebo tomu čo vidím a počujem, nemôžem veriť! Plačem nad Slovenskom a jeho ľuďmi, čo sme to dopustili, že sa k moci dostali takýto ľudia. Čo s nami bude, keď osud nás všetkých je v rukách takých inteligentných poslancov a politikov, akými je bývalý herec Pročko, pričom musím konštatovať, že takých je v našom parlamente a vláde neúrekom. Pri pozeraní a počúvaní predmetnej relácie som si naplno uvedomil, že:

  • akou inteligenciou oplýva táto osoba,
  • aký je hašterivý a ako útočí na redaktorku,
  • ako skáče do reči, čo hraničí zo značnou drzosťou (tak sa slušný človek nespráva),
  • ako nie je schopný počúvať reálne argumenty druhej strany,
  • ako nie je schopný odpovedať na čo sa ho pýtajú,
  • ako pri odpovediach nevedel o čom hovorí,
  • ako nie je schopný vysvetliť praktické fungovanie zákona, ktorého je dokonca „údajne“ spolutvorcom a predkladateľom (čo to môže byť za pamflet?),
  • ako sa stavia k reálnym argumentom,
  • aký je celkovo ako osobnosť.

Nedá mi nespomenúť jeho výrok, že on nepociťuje potrebu „žiadnej“ sebareflexie, nakoľko on robí všetko dobre

Že u nich rozhoduje o financiách jeho žena – ani sa nečudujem. Hrozné je však to, že v svojej rodine o financiách rozhodovať nemôže (asi vieme prečo), avšak na rozhodovaní o Slovensku sa podieľať môže.

Zaujímavým momentom bolo jeho bľabotanie keď nebol schopný, ako spolutvorca návrhu zákona o zodpovednosti politikov za spôsobené škody odpovedať redaktorke na jednoduchú otázku a to, z čoho budú politici uhrádzať vzniklé škody, keď sa pred, či po vstupe do politiky zbavujú majetku, ako napríklad jeho stranícky šéf Matovič. Bolo jednoznačne vidieť, že nemá o tom čo hovorí ani najmenšiu predstavu a nevie čo môžu a čo nemôžu orgány činné v trestnom konaní robiť. Okrem toho som mal celkove z jeho vyjadrení dojem, že zodpovednosť politikov áno, ale nesmie to byť Matovič, či politici OĽANO. Nakoniec rozhovor smeroval tam, že zodpovední nebudú politici, ktorí o veci rozhodnú a dajú úradníkom pokyn vec zrealizovať, ale zodpovední budú práve tí „obyčajní“ úradníci, ktorí budú konať na pokyn politikov. Ak spolupracoval na tvorbe tohto zákona on, nechápem, že nevie dopovedať na oprávnené otázky redaktorky k jeho reálnemu používaniu v praxi? To vypracoval a predkladá zákon o ktorom nevie, ako má v praxi fungovať. Zopakujem, to musí byť dobrý pamflet. Zrejme ani nevie, že k zákonu má byť premyslená aj komplexná dôvodová správa a mal by mať pripravené aj podklady pre jeho komentár …… .

Keď mu redaktorka spomenula skutočného odborníka na financie a sociálne veci, akým je bývalý minister Jozef Mihál, tak pomaly ani nevedel kto to je!

Jeho charakter, megalomanstvo a bohorovnosť bolo jasne vidieť, že keď redaktorka spomenula bývalého riaditeľa TV Markýza Pavla Ruska, tak Pročko uviedol, že Rusko robil pre neho a pod ním. Pritom Pavol Rusko v danom období ak nebol najvplyvnejším človekom na Slovensku, tak rozhodne patril medzi najvplyvnejších a nejaký Pročko …. no radšej sa ani nevyjadrím.  No proste ten človek sa necíti!

Zaujímavý bol aj jeho výrok, že hlavné je, že „ONI NEKRADNÚ„. Áno to je dôležité, no mám pochybnosti, či je to skutočne tak. Okrem toho to rozhodne nestačí. Je potrebné mať aj niečo v hlave (nemyslím alkohol, alebo nasr…..), teda nejakú inteligenciu, organizačné schopnosti, schopnosť stmelovať a viesť ……., čo „ONI“ rozhodne nemajú! Keď by som to chcel vyjadriť športovým žargónom tak vládnuť by mala „PRVÁ LIGA“, čiže elita. Realita je však taká, že „ONI“ nie sú ani druhá liga, ani tretia liga, a nie sú ani tá najposlednejšia dedinská liga. Možno tak nejaká krčmová zo seriálu „Horná Dolná“. A to je veľmi úbohé, že naše Slovensko riadia takýto ľudia, preto plačem nad tým, čo sme to dopustili, nakoľko vinu na tom máme všetci.

Na druhej strane za Fica a Pellegriniho sa nenormálne kradlo, došlo k skorumpovaniu celého štátu a jeho inštitúcií. A Progresívne Slovensko, však sa na nich pozrite, úbohosť sama.

Za jediný úspech tejto vlády môžem pokladať boj s korupciou, to je však žalostne málo.

Referendum o odvolaní týchto odborníkov 4. cenovej skupiny by sa malo konať. Na druhej strane, ako si pomôžeme keď v podstate nie je koho voliť.

Na mieste je otázka „Quo vadis“ Slovensko?

 

 

Hlavný zdroj:

*1 – https://www.youtube.com/watch?v=fLdWBvvH2MI 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102735x
Priemerná čítanosť článkov: 6525x

Autor blogu

Kategórie