Založ si blog

Zbytočné zabitie!

Len pred 2 dňami som zverejnil blog v ktorom som poukazoval na vznikajúce a rastúce problémy so správaním sa niektorých skupín Ukrajincov. Mojou snahou nebolo vyvolávať proti menovanej skupine negatívne emócie. Chcel som len poukázať na problém, ktorý narastá a ak sa nebude riešiť, môžu nastať väčšie problémy a to je to, čomu som chcel predísť.

 

A stalo sa. Len jeden deň po zverejnení môjho blogu došlo k zabitiu SLOVÁKA. K úmrtiu malo dôjsť pri potýčke, ktorá vznikla na základe nezhody medzi skupinou Slovákov a Ukrajincov. Bitka mala byť brutálna a po nej mal na zemi ostať ležať mŕtvy Slovák.  K udalosti malo dôjsť v Luhačoviciach. Viac o tejto smutnej udalosti písať nebudem, čitateľ si môže prečítať ďalšie fakty na niektorom z linkov, ktoré prikladám, prípadne si pozrieť tam zverejnené video. Len pre objektivitu uvádzam, že o danej udalosti písal dňa 22.7.2024 český oficiálny spravodajský portál „CNN Prima News“ (viď. link v zdrojoch).


Zabitie Slováka pri konflikte medzi skupinou Slovákov a Ukrajincov.
ZDROJ: CNN Prima News

 

Pozrime sa späť na reakcie niektorých diskutérov na môj predošlý blog. Menovať ich nebudem, oni sa spoznajú v komentoch ako: … zlomyseľne podsúvam, že Ukrajinci chlastajú a robia bordel (áno pijú aj Slováci a neporiadok robia aj oni), ….. šírenie nenávisti a neoverených informácií (nie nejedná sa o nenávisť a šírenie neoverených informácií) …….., dá link na opitých Ukrajincov na TikTok a on to berie ako fakt (nie neberie to ako fakt, overí si to, no a TikTok je jeden z kanálov na ktorom sa najrýchlejšie zobrazujú aktuálne informácie)  ……. . Takto reagujúce osoby sú buď platené za to, aby takto reagovali, alebo sú to veľmi slušne povedané pokrytci.

 

Nie vážení, nejedná sa o zlomyseľnosť, nejedná sa o šírenie nenávisti, nejedná sa len o opitých Ukrajincov a nejedná sa o neoverené informácie. Z radov osôb, ktoré píšu takéto komenty ide mierne a slušne povedané o zakrývanie si očí pred pravdou a zatajovanie skutočného stavu, čo môže viesť a vedie k podstatne väčším problémom. A stalo sa bol zabitý „človek“, čo nemuselo byť. To je dôsledok toho, že časť našej spoločnosti si danej situácie nevšíma. Muselo dôjsť k takejto hroznej udalosti? Hocijaké opatrenia by stáli za to, aby bol zachránený tento „jeden“ ľudský život.

 

Alebo je to podľa Vás v poriadku? Však to bol len jeden život. Alebo dáte argument, že ľudia sa zabíjajú stále,  tak prečo z toho robiť tragédiu? Áno, k zabitiam, či vraždám dochádza v súčasnosti pomerne často, ale máme sa s tým uspokojiť a tváriť sa, že je to v poriadku ? No nie je to v poriadku! Mali by sme si uvedomiť, že ak môžeme zachrániť čo i len „ten“ jeden ľudský život, tak musíme spraviť všetko pre to, aby sme to spravili.


Zabitie Slováka pri konflikte medzi skupinou Slovákov a Ukrajincov.
ZDROJ: CNN Prima News


Z videa zverejneného CNN Prima News k danej téme.
ZDROJ: CNN Prima News

 

Zdroj:

  1. https://cnn.iprima.cz/umrti-muze-v-luhacovicich-je-ublizeni-na-zdravi-uvedla-policie-mistni-obyvatele-jsou-v-soku-443098 (v článku sa nachádza i video)
  2. https://www.dnes24.sk/pred-barom-sa-pobili-slovaci-a-ukrajinci-na-mieste-jeden-mrtvy-451468
  3. https://www.tiktok.com/@tinamartina316.r/video/7394531752976469280?_r=1&_t=8oGJBLqHAuG
  4. a iné.

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že nie sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

MMF sa po 3 rokoch vracia do Ruska!

07.09.2024

EÚ príjímala a príjíma voči Rusku nezmyselné sankcie, ktoré poškodzujú len samotnú EÚ a jej občanov. Jediný štát ktorý z toho ťaží sú USA. Tvrdili a tvrdia to všetci so zdravým rozumom, ktorí nie sú politicky zaťažení, ale sa dívajú na situáciu triezvo a reálne. Každý normálne uvažujúci človek musí vidieť, že to bol zámer, aby rozvíjajúca sa [...]

Pitná voda je strategicky dôležitá – nedovoľme ju privatizovať.

03.09.2024

Voda, tekutina nevyhnutná k životu. Bez nej vydrží človek maximálne 3, či 4 dni. Keďže jej máme relatívny dostatok nevážime si ju tak, ako by sme mali, ale hlavne si ju dostatočne „NECHRÁNIME“ ! Mali by sme sa nad tým zamyslieť pokiaľ ešte nie je neskoro! Niekedy na prelome 70. a 80. rokov sa mi ako mladému človeku bažiacemu po málo dostupných [...]

Buča, masaker, alebo podvod?

25.08.2024

Buča, mestečko na Ukrajine nachádzajúce sa neďaleko Kyjeva. Buča sa v dôsledku ukrajinskej propagandy stala známa na celom svete, ako symbol zverstiev, ktoré „údajne“ napáchala ruská armáda pri svojom sťahovaní sa z pozícii okolo Kyjeva. Podľa tvrdení Ukrajiny tam ruskí vojaci surovo, bezdôvodne a bezcitne pozabíjali veľké množstvo nevinných civilistov. Dá sa [...]

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší spolujazdec mal iba 11 rokov.

H5N1, vtáčia chrípka

V USA majú prvý prípad vtáčej chrípky bez potvrdeného kontaktu so zvieraťom

07.09.2024 18:49

Dospelého pacienta prijali do nemocnice, kde dostal antivírusové lieky proti chrípke. Po zotavení bol prepustený.

pápež františek

Pápež vyzval v Papue-Novej Guinei na ukončenie kmeňových konfliktov

07.09.2024 17:25

Narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova Bougainville by mohla znova rozpútať občiansku vojnu.

tajfún Jagi

Supertajfún Jagi zasiahol Vietnam, hlásia obete. V Číne po sebe zanechal spúšť

07.09.2024 16:46

Tajfún je podľa vietnamských meteorológov jeden z najsilnejších v regióne za ostatné desaťročie.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 198
Celková čítanosť: 1205777x
Priemerná čítanosť článkov: 6090x

Autor blogu

Kategórie