Založ si blog

Zneuctenie letných OH v Paríži v priamom prenose!

Pôvodne som vôbec nechcel písať o súčasných OH prebiehajúcich v Paríži. Myslel som, že budú dôstojné a vychutnáme si ich sledovaním z TV obrazoviek. Prvou negatívnou skutočnosťou, ktorá ovplyvnila OH, bolo vylúčenie Rusov z konania týchto hier, čo bolo porušením samotného princípu OH.

Už v Olympijskej charte sa v jej úvode hovorí, že OH sa opierajú o 3 hodnoty a to dokonalosť v športovnom i osobnom živote, posilňovanie priateľstva ako nástroja porozumenia medzi jednotlivcami a národmi celého sveta a úctu k pravidlám fair play, k sebe a i k druhým ……. . Ďalej sa tam uvádza, že Olympijské hry sú súťažou medzi športovcami, nie súťažou medzi štátmi. (6/1 – z princípov Charty OH).

Keď sa pozrieme do histórie a na prvé OH konané v roku 776 pred n.l. v gréckej Olympii a ich nasledovnú históriu zistíme, že OH mali omnoho širší význam ako len šport, nakoľko nielen počas ich konania, ale i ich príprav uzatvárali štáty (vtedy mestské štáty typu polis) zmluvy o vzájomnom priateľstve a mieri, čo je dôkazom toho, že hry mali aj integrujúci charakter. Okrem toho bolo samozrejmosťou, že nielen športovcom, ale i ostatným účastníkom hier bola garantovaná nerušená cesta a to dokonca aj cez znepriatelené územia! Asi toľko ku krátkemu exkurzu do histórie vzniku OH. Možno to bude pre niekoho nezáživné, ale pokladal som si za povinnosť niečo o tom napísať.

Ešte možno jedna pripomienka a to, ako si môže niekto kto o sebe prehlasuje, že je „športovec“ vážiť medailu ktorú získal len tak, že bolo zabránené jeho podstatne výkonnejšiemu kolegovi z inej krajiny, aby sa súťaže s ním zúčastnil? Ak má charakter, tak si nemôže povedať, že tú medailu získal zaslúžene a za objektívnych podmienok, za ktorých mohol všetkým ukázať že je najlepší.

No a tak isto to je aj s medailami z hokeja na MS sveta v Prahe. Ako môžu víťazi povedať že sú skutočne najlepší na svete, keď bolo zabránené zúčastniť sa majstrovstiev jednému z najlepších svetových mužstiev. Je to len obyčajné pokrytectvo.

 

Zahájenie OH bolo vždy pastvou pre oči. Bolo to nielen niečo slávnostné na čo čakal celý svet 4 roky, ale bola to krása, oslava života, telesnej zdatnosti, ale i priateľského spolužitia medzi národmi. Skrátka bola to mimoriadna udalosť a to aj pre tých, ktorí nevysedávajú denne pred TV obrazovkou, aby sledovali športové prenosy. Bol to skrátka celosvetový sviatok športu a priateľstva.

 

Keď si pozrieme hociktorý otvárací ceremoniál z letných OH, môžeme o ňom hovoriť ako o niečom krásnom, čo v nás zanechalo pekné spomienky, pričom každý otvárací ceremoniál bol iný. Každý nový sa snažil predstihnúť ten predošlý. Nebolo to však v zvrátenosti, ale v „čistej“ kráse a zrejme aj pompéznosti. Bolo úplne jedno kde sa otvárací ceremoniál konal či to bolo v Barcelone (1992), Atlante (1996), Sydney (2000), Atény (2004), Peking (2008), Londýn (2012), Rio (2016), alebo v roku 1980 v Moskve. Vždy išlo o dôstojné otvorenie hier.

 

Je však veľmi smutné, k čomu došlo v roku 2024 na otváracom ceremoniály letných OH v Paríži. Tento sa rozhodne taktiež zapíše do histórie ale inak, ako sa zapísali všetky ostatné už menované zahájenia OH!

 

Ak sa pýtate ako, tak ako spomienka na neskutočnú DEKADENCIU a úpadok ľudskej spoločnosti v priamom prenose, prostredníctvom TV prenášaný a násilne vnucovaný do celého sveta.  Nepamätám si, že by som niekedy v živote videl toľko nevkusu, neúcty, hnusu, skazenosti, zvrhlosti, ……………………. a vôbec urážky podstaty ľudstva, ako sme mali možnosť vidieť na tomto otváracom ceremoniály. Takmer úplne všade bola napchatá „určitá“ jedna  skupina ľudí, ani keby už na svete nežili iní ľudia. To by nevadilo, keby sa táto skupina správala a obliekala tak ako sa na ľudí patrí.  To toto majú sledovať naše deti? To majú mať ako etalón svojho správania? Veľmi dobre to zapadá do rozpadajúceho sa a degenerujúceho systému a prostredia, ktorom doposiaľ človek normálne a kľudne žil. Je tu dobre vidieť úpadok a demoralizácia našej spoločnosti.

Je síce pravdou, že na ceremoniály bolo aj pár pekných okamihov, no tie boli úplne zatienené celkovým dojmom z otváracieho aktu ktorý bol, ako som už uviedol prehliadkou hnusu a zvrhlosti.

 


Portál „ePeníze“: https://www.msn.com/cs-cz/sport/other/zah%C3%A1jen%C3%AD-olympi%C3%A1dy-v-pa%C5%99%C3%AD%C5%BEi-jako-poh%C5%99eb-tradi%C4%8Dn%C3%AD-rodiny-a-um%C4%9Bn%C3%AD-mu%C5%BE%C5%AF-v-%C5%BEensk%C3%BDch-%C5%A1atech/ar-BB1qICsW?ocid=wn_startbrowsing&cvid=5b53741480064e21b806d64b3c2eb733&ei=24

 

Keď pominiem iné nechutnosti, tak napríklad vystúpenie Drag Queens ktorí parodovali slávný obraz L.d.Vinciho „Posledná večera“ vyvolal negatívne emócie u kresťanov po celom svete, nakoľko je ho možné chápať ako výsmech kresťanom. Dané kritizovalo nielen množstvo ľudí, ale i známych politikov, či podnikateľov.

Napríklad E.Musk na svojej sieti X napísal, že to bolo „extrémne“ neúctivé voči kresťanom (viď. zdroj). Písal o tom však aj anglický „The Telegraph“ (viď. zdroj).

Bývalý poľský premiér M.Morawiecki uviedol, že „Dokážu znechutiť i zajajovací ceremoniál olympijských hier“ (viď. zdroj).

Eroposlankyňa za francúzska Národné združenie M.Maréchalová odkazuje, že takto nehovorí Francia len menšina pripravená na akúsy provokáciu (viď. zdroj).

A tak by sa dalo pokračovať o fialovom „ONO“ a ďalších výstupoch. Napríklad portál „ePeníze“ dané popisuje v článku nazvanom „Zajájenie olympiády v Paríži ako pohreb tradičnej rodiny a umenie mužov v ženských šatách“ (viď. zdroj).

No a čo si o tom myslí väčšina bežných ľudí, si môžete prečítať v komentoch pod rôznymi článkami, blogmi, či v rôznych fórach.

 


Zdroj: https://www.telegraph.co.uk/news/2024/07/27/backlash-after-olympics-ceremony-drag-queens-last-supper/

 


Zdroj: Elon Musk na sieti X – https://x.com/elonmusk/status/1816948075174203771

 


Zdroj: Aktuálne CZ – https://sport.aktualne.cz/nadseni-na-druhe-strane-sok-a-znechuceni-zahajovaci-ceremoni/r~58693d8a4be911efbeca0cc47ab5f122/v~sl:05f89e4d92de4e1459aac6dc369ee597/

 

No a to ubytovanie športovcov. Tí sa smejú z kartónových postelí, malých izieb, trčiacich káblov, ……… toho že v teplom počasí nemajú klimatizácie a museli si zaobstarať vlastné, že na izbách sú len jednoduché police, ………….. a to všetko pod prikrytím dodržiavania  akéhosi zeleného Green Dealu. Ak mám byť objektívny keby sa takéto OH konali napríklad v Rusku, Maďarsku, či Slovensku, teda štátoch ktoré EU moc „nevoňajú“, tak by boli tieto štáty pod paľbou takej kritiky, že by sa tam OH ani nezačali a v médiách ktoré si o sebe hovoria, že sú „mienkotvorné“,  by sa o tom posmešne vypisovalo ešte roky!

 


Zdroj: TikTok – https://www.tiktok.com/@caravell/video/7396453989287496993

 

Čo sa týmto sleduje? Je to úmyselný príspevok do pochovania tradičnej rodiny a tisícročia zaužívaných morálnych vzťahov a hodnôt? Je to dláždenie cesty pre nové ideológie?

 

Preto, že to niektoré médiá komentovali ako niečo úžasné a veľkolepé, nemám slov ani vysvetlenie. Možno len to, že je to zrejme súčasť tej novej premeny sveta o ktorú sa časť takzvanej progresívnej, či liberálnej spoločnosti usiluje.

 

Prepáčte, ale patrím k starej generácii, kde muž bol mužom a žena ženou! Kde deti mali v úcte rodičov a starých rodičov. Kde sa deti o rodičov starali. Kde muži dvorili ženám. Kde každý vedel kto je muž a kto žena. Kde sa na verejnosti komunikovalo slušne. Kde sa dodržiavali morálne princípy. Kde slovo robilo chlapa. Kde rodiny držali spolu. Kde sa pomáhalo slabším a kde sa jeden mohol spoľahnúť na druhého. Kde sa robilo všetko, aby sa udržal mier. To sú hodnoty ktorým rozumiem.

Rozhodne však medzi ne nepatrí to čo bolo predvedené na otváracom ceremoniáli letných OH v Paríži. Je nesmiernou hanbou a nechce sa mi veriť, že štát s takou históriou a vyspelou kultúrou ako je Francúzsko, že štát Ľudovíta 14 – kráľa Slnko, ktorý zmenil monarchiu a nastolil zlatý vek umenia a vybudoval Versailles mohol dopustiť aby sa niečo také stalo.

Došlo k tomu v období, keď Francúzsko viedol prezident E.Macrom, ktorý je známy nielen svojimi súčasnými politickými a vojenskými avantúrami, ale rôznymi inými o ktorých radšej písať nebudem. Tento štát má viesť EU? No ak áno, tak sa potom už nečudujem rôznych problematickým veciach a zvrátenostiam, ktoré sú v súčasnej dobe zavádzané z EU.

 

Možno niekto namietne, že som vybral len časť názorov z „niektorých“ médií a časť názorov len „niektorých“ osôb. Áno,  vybral, aby som mohol poukázať na to čo sa deje.

 

 

 

Zdroj:

  1. Odpor po olympijskom ceremoniáli: paródia drag queens Posledná večera (telegraph.co.uk)
  2. Drag queens na zahájení olympiády parodovali Poslední večeři. Urážka křesťanů, zlobí se lidé (msn.com)
  3. Elon Musk na X: „@Chesschick01 This was extremely disrespectful to Christians“ / X
  4. Nadšení, na druhé straně šok a kritika. Zahajovací ceremoniál rozdělil fanoušky – Aktuálně.cz (aktualne.cz)
  5. Poslední večeře LGBT. „Dokážou znechutit i zahajovací ceremoniál olympijských her“ (msn.com)
  6. Zahájení olympiády v Paříži jako pohřeb tradiční rodiny a umění mužů v ženských šatech (msn.com)
  7. https://www.pulib.sk/web/kniznica/elpub/dokument/Buckova1/subor/
  8. https://www.olympijskytym.cz/files/docs/O%20%C4%8COV/vykonny-vybor/zasedani-vv-231030/3a)%20Olympijska%CC%81%20charta_aktualizace_C%CC%8CJ.pdf

 

 

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že nie sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

MMF sa po 3 rokoch vracia do Ruska!

07.09.2024

EÚ príjímala a príjíma voči Rusku nezmyselné sankcie, ktoré poškodzujú len samotnú EÚ a jej občanov. Jediný štát ktorý z toho ťaží sú USA. Tvrdili a tvrdia to všetci so zdravým rozumom, ktorí nie sú politicky zaťažení, ale sa dívajú na situáciu triezvo a reálne. Každý normálne uvažujúci človek musí vidieť, že to bol zámer, aby rozvíjajúca sa [...]

Pitná voda je strategicky dôležitá – nedovoľme ju privatizovať.

03.09.2024

Voda, tekutina nevyhnutná k životu. Bez nej vydrží človek maximálne 3, či 4 dni. Keďže jej máme relatívny dostatok nevážime si ju tak, ako by sme mali, ale hlavne si ju dostatočne „NECHRÁNIME“ ! Mali by sme sa nad tým zamyslieť pokiaľ ešte nie je neskoro! Niekedy na prelome 70. a 80. rokov sa mi ako mladému človeku bažiacemu po málo dostupných [...]

Buča, masaker, alebo podvod?

25.08.2024

Buča, mestečko na Ukrajine nachádzajúce sa neďaleko Kyjeva. Buča sa v dôsledku ukrajinskej propagandy stala známa na celom svete, ako symbol zverstiev, ktoré „údajne“ napáchala ruská armáda pri svojom sťahovaní sa z pozícii okolo Kyjeva. Podľa tvrdení Ukrajiny tam ruskí vojaci surovo, bezdôvodne a bezcitne pozabíjali veľké množstvo nevinných civilistov. Dá sa [...]

bombová hrozba, polícia, letisko janíkovce, nitra

Ďalší poplach pre bombovú hrozbu. Tentokrát musela polícia prehľadať letisko v Nitre

08.09.2024 10:18

Polícia varuje každého, aby sa takéhoto konania nedopúšťal, pretože trestný čin nezostane bez trestu.

tajfún jagi čína

Tajfún Jagi zoslabol na tropickú cyklónu, nebezpečenstvo však trvá ďalej

08.09.2024 09:48

Cyklón na severe Vietnamu, v častiach Číny a na Filipínach napáchal rozsiahle škody, zomreli desiatky ľudí.

izrael, hizballáh

Hizballáh v odvete vypustil rakety na sever Izraela, zranených nehlásia

08.09.2024 08:52

Išlo o odvetu za izraelský útok na juhu Libanonu, pri ktorom podľa úradov zahynuli traja libanonskí zdravotníci a ďalší dvaja sa zranili.

Edmundo González, Venezuela

Venezuelský opozičný kandidát González odletel do Španielska, chce tam azyl

08.09.2024 07:52

Venezuelský opozičný kandidát na prezidenta Edmundo González Urrutia, ktorý podľa opozície i niektorých krajín vyhral júlové voľby nad Nicolásom Madurou, opustil krajinu a odcestoval do Španielska, kde žiada o politický azyl.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 198
Celková čítanosť: 1206452x
Priemerná čítanosť článkov: 6093x

Autor blogu

Kategórie