Založ si blog

Nájmy neplatia len zubári a lekári!

Nedávno mi pri sledovaní sociálnych sietí naskočilo video v ktorom mladá zubárka zdôvodňovala prečo sú služby zubárov tak drané a zároveň sa sťažovala, že to majú ťažké. Zdôvodňovala to hlavne tým, že k práci potrebujú veľa vecí a tie sú drahé a oni ich musia platiť. Pripadalo mi to, ako by oni boli jediní, ktorí za niečo platia.

 

Ako príklad uvádzala, že preto sú u nej platby drahšie, lebo ona si musí predsa platiť priestory v ktorých prax praktizuje. Je to smiešne, lebo neviem či si neuvedomuje, že každý podnikateľ si musí platiť priestory v ktorých pracuje a obyvateľ byt v ktorom býva. Následne hovorila, že musí platiť „sestričku“. No každý podnikateľ, ktorý niekoho zamestnáva musí ho platiť. To je predsa normálne. Ďalej uviedla, že vybavenie jej ambulancie je drahé. No vybavenie podnikateľa tiež nie je zdarma, odvíja sa od toho čo čobí a môže byť podstatne drahšie, ako vybavenie pani zubárky. Ďalej spomenula, že materiály s ktorými robí sú drahé. No aj podnikateľ potrebuje k svojej práci materiál a „neukradne ho“, ale ho musí taktiež zaplatiť. Na rad prišli energie, ktoré musí pani zubárka každý mesiac platiť. No energie platíme všetci, taktiež nie sú nám poskytnuté zdarma. No a na záver sa zmienila, že potrebuje študovať a navštevovať rôzne školenia a to nie je lacná záležitosť. Aj podnikatelia sa musia oboznamovať s novými technológiami, materiálmi, zákonmi, a navštevovať rôzne školenia ak chcú držať krok s dobou. Takže sa pýtam v čom to má pani zubárka ťažšie ako ostatní podnikatelia? No v ničom! Možno len v tom, že si nemusí robiť starosti s tým, či bude o jej výrobky záujem (v jej prípade služby), nakoľko keď sa objednávate u zubára tak čakáte nejaký ten týždeň, či mesiac (podľa lokality a zubára) pokiaľ sa na vás dostane rad. Takže o to sa nemusí báť. Nemusí sa báť ani o to, či jej pacient zaplatí, nakoľko si to vyinkasuje hneď v hotovosti (a to zrejme v mnohých prípadoch bez dokladu). Takže zdôvodnenie prečo sú služby pani zubárky drahšie neobstojí a v porovnaní s postavením s podnikateľov je smiešne. Áno je pravda, že všetko u nás zdražieva, no nie sú to len zubári, čo to pociťujú, pociťujú to i všetci ostatní podnikatelia vrátane zvyšku celej populácie, takže pani zubárka nie je žiadna výnimka. Je tu však aj druhý faktor z ktorého plynie drahota pri ošetrovaní zubov a to je skôr z nenásytnosti poskytovateľov tejto služby a zneužívanie faktu, že ich je málo.

 

No a u lekárov je to podobné.

 

Zdravotníci sa odvolávajú, na príjmy svojich kolegov v zahraničí, ktoré sú podstatne vyššie, ako tie ich na Slovensku. Len si neuvedomujú, že príjmy ľudí v zahraničí sú tiež podstatne vyššie, ako príjmy ľudí na Slovensku, takže z tohto pohľadu sú príjmy lekárov na Slovensku možno až nadštandardné.

 

No ale nemáme sa čomu čudovať, keď pán bývalý minister ZAJAC zničil celé zdravotníctvo a zo zabezpečenia zdravia a liečenia obyvateľov spravil obyčajný tovar (a to ešte má tú drzosť sa občas objaviť v médiách a rozdávať rozumy). Na hlasy, že celú reformu zdravotníctva „ušil na mieru PENTY“ odpovedal, že je to hlúposť. Nuž ako pre koho pán bývalý minister! Jedno je pravda, od vašej reformy nie je zdravotníctvo dostupné rovnako pre všetkých nakoľko v mnohých ambulanciách sa platí, čo si nie každý môže dovoliť. No a problémy sú aj s liekmi. Na zničení zdravotníctva sa výdatne podieľal aj vtedajší predseda vlády Dzurinda, ktorý sa znovu neúspešne objavil pred poslednými voľbami.

 

 

 

 

 

Zdroj:

  1. https://domov.sme.sk/c/23084115/kauza-gorila-zajac-minister-zdravotnictvo-reforma.html

 

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že nie sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

Vieme prečo sú nemocnice v strate, ale nič proti tomu nerobíme.

15.09.2024

Nemocnice, jedna z bolestí nášho zdravotníctva, ktorá sa týka prakticky každého z nás. Naše zdravotníctvo bolo totálne zničené ešte za obdobia ministrovania MUDr. Rudolfa Zajaca. Od danej doby jeho úroveň stále klesá a stáva sa stále menej a menej dostupné pre väčšinu verejnosti. Pamätám sa na hlasovania v parlamente, či vyjadrenia, že do zdravotníctva musíme [...]

Demokracia vyššieho stupňa!

08.09.2024

Je tomu len pár dní, čo sa na sociálnych médiách objavil príbeh starého muža Nicka Burkeho a jeho syna Enocha Burkeho, ktorý otriasol množstvom ľudí. Príbeh je obsiahnutý vo videu v ktorom starého muža navštívila írska polícia s cieľom zatknutia jeho syna, ktorý vyučuje na škole. Video je ozvučené a zachytáva celý priebeh návštevy a komunikácie medzi [...]

MMF sa po 3 rokoch vracia do Ruska!

07.09.2024

EÚ príjímala a príjíma voči Rusku nezmyselné sankcie, ktoré poškodzujú len samotnú EÚ a jej občanov. Jediný štát ktorý z toho ťaží sú USA. Tvrdili a tvrdia to všetci so zdravým rozumom, ktorí nie sú politicky zaťažení, ale sa dívajú na situáciu triezvo a reálne. Každý normálne uvažujúci človek musí vidieť, že to bol zámer, aby rozvíjajúca sa [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 200
Celková čítanosť: 1212132x
Priemerná čítanosť článkov: 6061x

Autor blogu

Kategórie