Založ si blog

Kde sa tratia naše peniaze a peniaze EÚ? Kto si potrpí na luxus aj keď na to nemá?

Zaujala ma udalosť, ku ktorej došlo v Kyjeve a  ktorá je momentálne dosť sledovaná na rôznych sociálnych sieťach. Nešlo by o nič mimoriadne, keby nešlo o nehodu dvoch automobilov užívaných ukrajinskými bežnými úradníkmi (nie ministrami, či štátnymi tajomníkmi). 

Nezdá sa Vám na tom nič zvláštne? No popravde zatiaľ ani mne!

Zvláštne príde až teraz. Pozrite si „skromné“ automobily na ktorých títo úradníci jazdia. Ono môžu si to dovoliť nakoľko Ukrajina je na tom ekonomicky tak dobre, že jej nevadí kupovať pre úradníkov na ich služobné cesty najdrahšie modely automobilov. Dokonca to nemôžu byť ani obyčajné limuzíny, ktoré sú lacnejšie, ale to musia byť „veľké“ SUV a podľa možnosti tých najdrahších značiek. Najlepšie je rovno SUV „LEXUS“ a SUV „TOYOTA„.

No o takýchto automobiloch môžu úradníci štátov EÚ, vrátane vyspelých krajín, ako Nemecko, Francúzsko, a to už ani nehovorím o Slovensku, len snívať. Nakoľko ide o drahý luxus, títo ich uvidia len z katalógov. Pre ukrajinských úradníkov, je to však zrejme bežný štandard!

Na druhej strane prečo nie. Však im pravidelne EÚ prispieva slušnými miliónmi a okrem toho naviac dostávajú financie aj z jednotlivých štátov EÚ. Ozaj zabudol som na USA a GB.

Nehoda je podrobne zadokumentovaná na viacerých linkoch, ja v zdroji prikladám jeden z nich. Video z udalostí po nehode trvá viacero minút, takže sa dá v ňom veľmi dobre orientovať.

Pre tých, ktorí si to nebudú mať čas pozrieť, v stručnosti zhrniem, ako k udalosti došlo. V Toyote sa vracali pracovníci  zo služobnej cesty z Černobiľu. V Kyjeve im na križovatke nedali prednosť „2“ automobily, pričom do jedného znich a to pancierovaného „LEXUSA“   vrazili – viď. obr. 1.   Druhý automobil ušiel. Typy automobilov je vidieť na obrázku č. 2.  Poškodený účastník nehody na konci videa hovorí, že Ukrajina sa zmenila a jeho dôvody k tomuto tvrdeniu si môžete vypočuť.

 

Neopodstatnený luxus za cudzie peniaze !

A čo Slováci – no uskromnite sa!

 

„Lacné“ automobily používané ukrajinskými úradníkmi.

„Lacné“ automobily používané ukrajinskými úradníkmi.

 

 

 

     

Zdroj: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=369285038584599&id=100001758206922&sfnsn=mo

 

 

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

Hašterivosť a agresitiva v priamom prenose.

12.05.2024

Práve odvysielaná relácia „V politike“ bola riadne živelná! Zatiaľ čo takéto diskusie môžu byť prínosné, v tomto prípade sa to pre nepríjemné a hašterivé správanie pani V.O.Cifrovej o tejto diskusii povedať nedá. Vôbec nerešpektovala svojich protidiskutujúcich, neustále skákala do reči a hašterila sa. Jej vystupovanie mi pripomínalo už dávnejšie [...]

Sú potraviny pre Slovensko a ostatné štáty bývalej východnej Európy menej kvalitné?

30.04.2024

Dostalo sa ku mne video porovnania jedného výrobku z Nemecka s výrobkom predávaným v ČR (a predpokladám, že obdobné sú predávané aj v SR) a ostal som dosť zarazený. Zopakujem len skutočnosti odprezentované na tomto videu, ktoré pôsobia dosť presvedčivo. Konkrétne ide o porovnanie Sušienok OREO zakúpených v Nemecku, so sušienkami OREO zakúpenými v ČR. Podľa videa sú [...]

13 ročné slovenské dievčatko, unesené a týrané 4 ukrajinskými tínedžerkami!

26.04.2024

Som zvedavý, koľko tu ten blog vydrží! Pritom v blogu sa snažím uvádzať len skutočnosti o ktorých som sa dočítal. No a keď o tom môžu písať nemecké a iné zahraničné médiá, nevidím dôvod, prečo by sme o tom nemali písať aj na Slovensku, odhliadnúc od toho, že sa to týka priamo slovenského občana! Nakoľko chcem mať ako taký prehľad o dianí vo [...]

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: Vytvoria štáty NATO protidronový dáždnik nad Ukrajinou? Navrhujú to nemeckí poslanci

13.05.2024 06:25, aktualizované: 07:50

Niektorí nemeckí poslanci sú za zostreľovanie ruských dronov nad západnou Ukrajinou raketami, ktoré by štartovali zo susedných členských štátov NATO.

hasiči Trenčín auto požiar

Pri požiari budovy bývalej telocvične v Šahách sa zranili traja hasiči

13.05.2024 06:10

V nedeľu večer zasadol mestský krízový štáb, informovala radnica.

Macron, Zelenskyj

Macron vysvetlil, či sa Francúzsko chystá do vojny s Ruskom

13.05.2024 06:00

Už niekoľko týždňov je Francúzsko v centre debaty, či by Západ mohol vojakmi pomôcť Ukrajine v jej boji proti ruskej agresii.

eurovoľby, ódor, kaliňák, sulík, danko, taraba

Posledná volebná bitka. Koaliční kandidáti Brusel osočujú, no chcú niekoľkotisícové platy z EÚ: Smer a PS čaká finálny boj

13.05.2024 06:00

V eurovoľbách je hlas ľudu o niečo silnejší. Obháji PS triumf spred piatich rokov alebo zavŕši Smer do tretice mobilizáciu voličov?

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 1113883x
Priemerná čítanosť článkov: 6476x

Autor blogu

Kategórie