Založ si blog

Sme objektívni?

 

Práve som dopozeral spravodajstvo na „RTVS 24“ v ktorom komentátor informoval o najnovšom vývoji v Izraelskom konflikte. Komentoval to približne týmito slovami: Izrael bombardoval Libanon pričom pri bombardovaní zahynulo minimálne 70 ľudí. Myslel som, že zle počujem. Žiadne odsúdenie konania Izraela, žiadne skonštatovanie, že ide v podstate o zo strany Izraela o bezprecedentný akt terorizmu, že ide o bezcitné chovanie, že zomrelo strašne veľa civilistov (detí, žien a mužov). Že boli bombardované civilné ciele. Nič podobného. Možno len nejaké skonštatovanie, že mŕtvych bolo preto tak veľa, lebo Hamas je v obývaných centrách premiešaný s civilistami.

 

Pozrime si teraz, ako je niečo obdobné hodnotené a popisované v našich oficiálnych spravodajských TV v prípade Ruska. Teda len s tým rozdielom, že v prípade Ruska ide o bombardovanie budov kde sú umiestnení vojaci, či vojenská technika a je to bez mŕtvych, prípadne s malým počtom mŕtvych.

 

Obdobné boje prebiehajú aj na Ukrajine, kde prebieha ruská agresia voči menovanej krajine. V spravodajstve našich televízií je však dané komentované úplne inak. V komentároch sú uvádzané termíny ako agresia, terorizmus, bezcitné, neľudské bombardovanie, zabíjanie civilistov, ….. pričom úmrtia „civilistov“ pri bombardovaniach sú len ojedinelé a zväčša k nim dochádza v dôsledku dopadu trosiek zo zostreľovaných ruských rakiet ukrajinskou armádou. No a činnosť ruskej armády je tvrdo odsudzovaná. Takéto odsúdenie však v prípade popisovanom v úvode nezaznelo, pričom odhadovaný počet mŕtvych v Gaze je za veľmi krátky čas v porovnaní s ruskou agresiou cca 40 tisíc osôb a to prevažne civilistov nevynímajúc deti a ženy!

 

Nech si každý spraví vlastný názor, či je to objektívne spravodajstvo?

 

 

 

Zdroj:

  1. https://www.teraz.sk/zahranicie/pocet-obeti-vo-vojne-prekrocil-40000/815881-clanok.html 

 

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

Vytunelujeme aj Tunel!

28.09.2024

Štát je zadĺžený a črtá sa poriadna kríza. No sú profesie ktoré kríza – nekríza musia byť dobre vybavené tak personálne, ako i materiálne, nakoľko chránia náš majetok a naše životy. Medzi takého profesie bezo sporu patria ja „HASIČI“. V súčasnej dobe sa objavuje množstvo nie práve „pekných“ informácií o nákupe automobilov v [...]

Prečo je nedostatok mäsa?

20.09.2024

No a do tretice vtip – bez komentára! Zdroj: [...]

Pred vstupom do EÚ a po vstupe do EÚ!

19.09.2024

Nakoľko tento skeč podľa mňa presne vyjadruje súčasnú situáciu a je ozaj vtipný, nedalo mi, aby som sa s vami oň nepodelil. Nie je však môj, ale našiel som ho na TikToku na linku, ktorý uvádzam v zdroji. Zdroj: [...]

Medveď hnedý

Medveď behá v parku v Trenčianskych Tepliciach, upozorňuje polícia

28.09.2024 15:46

"V miestnom parku v Trenčianskych Tepliciach bol oznámený výskyt medveďa hnedého, ktorý mal vybehnúť z lesa do potoka," uvádza polícia.

nádcha, chrípka, choroba, prechladnutie, vreckovky, covid, muž

Nemocnice a lekári sa pripravujú na chrípkovú sezónu, situáciu zhoršuje covid. Kde sa dá zaočkovať a ako kombinovať vakcíny?

28.09.2024 15:00

V októbri sa "oficiálne" začína chrípková sezóna, ale nárast prípadov respiračných ochorení lekári a nemocnici evidujú už od začiatku septembra

Andrej Danko

Tomáš: Danko bude útočiť na Hlas, kým nedostane funkciu. SNS tvrdí, že len kritizuje Tomášovu zlú legislatívu

28.09.2024 14:50

Erik Tomáš označil stupňujúce sa útoky SNS smerom k Hlasu za dôsledok urazenosti Andreja Danka, že nedostal post predsedu NR SR.

Nasralláh

Smrť Nasralláha: Čaká Izrael masový útok Hizballáhu? Irán nechce, aby konflikt explodoval, vraví expert

28.09.2024 14:46

Odborník na Blízky východ James Dorsey reagoval na to, že Izraelu sa podarilo pri leteckom útoku v Bejrúte zabiť šéfa hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 205
Celková čítanosť: 1220865x
Priemerná čítanosť článkov: 5955x

Autor blogu

Kategórie