Založ si blog

Vytunelujeme aj Tunel!

Štát je zadĺžený a črtá sa poriadna kríza. No sú profesie ktoré kríza – nekríza musia byť dobre vybavené tak personálne, ako i materiálne, nakoľko chránia náš majetok a naše životy. Medzi takého profesie bezo sporu patria ja „HASIČI“.

 

V súčasnej dobe sa objavuje množstvo nie práve „pekných“ informácií o nákupe automobilov v hodnote cez 45 miliónov práve pre hasičov. Nejedná sa ani tak o to, že sa ide nakupovať v pomerne veľkom objeme technika pre hasičov, ale o to, od koho a akým spôsobom! Ako som už uviedol o danom obchode sa v posledných hodinách píše veľa, takže to nebudem opakovať. Každý si to môže prečítať minimálne na linkoch uvedených v tomto blogu, v časti Zdroj.

 

Asi najlepšie to zhrnul vo svojom krátkom videu uverejnenom na TikToku europoslanec Milan Uhrík. Je to video, ktoré sa skutočne oplatí vidieť a počuť. Video si môžete pozrieť na tomto linku. Je skutočne krátke nakoľko trvá len 1,24 minúty, takže Vás nezdrží. Obsahuje nasledovné informácie :

  • Na adrese sídla spoločnosti od ktorej sa má nakupovať technika pre hasičov v hodnote cez 45 miliónov € je poštová schránka na ktorej je uvedených 6 príjemcov.
  • Web stránka danej spoločnosti nie je dostupná. Objaví sa len oznam „Tento web je nedostupný„.
  • Po vytočení čísla danej spoločnosti sa v telefóne ozve hlas oznamujúci že „Voláte neexistujúce číslo„.
  • Podľa informácií z oficiálnej web stránky FinStat.sk má predmetná spoločnosť od roku 2022 „Nulové tržby„.
  • Podľa informácií z oficiálnej web stránky FinStat.sk má predmetná spoločnosť od roku 2022 „Nulové zisky“ a dokonca je v súčasnosti v mínuse cez 4 000 €.

Čo si myslíte o takomto obchode s takouto spoločnosťou? Je normálne keď štát s takouto firmou vôbec komunikuje? Ako môže k takému niečomu dôjsť? No záver sa natíska len jeden a myslím si, že každý vie aký. (Podľa môjho názoru možno ak bude veľký tlak, tak obchod bude zrealizovaný s inou spoločnosťou, avšak podmienky v pozadí obchodu, teda ak nejaké sú, ostanú rovnaké.)

 

No a potom na druhej strane zo strany štátnych úradníkov denno denne počúvame ako je potrebné šetriť a hlavne „KONSOLIDOVAŤ“ štátne financie. Peňazí nie je a je potrebné zvyšovať DHP a zavádzať iné nepopulárne opatrenia. A načo? Aby sa robili takéto nákupy? S pojmom uťahovanie opaskov začal Mečiar a malo trvať jedno volebné obdobie a potom sme tu mali mať malé „Švajčiarsko“. Žiaľ to uťahovanie trvá dodnes a nečrtá sa žiadna nádej, že by sa to malo zlepšiť!

 

Zopár skenov z popisovaného videa zverejneného na TikToku.

Zdroj: Tik Tok – Kanál: milan_uhrik_republika

Zdroj: Tik Tok – Kanál: milan_uhrik_republika

Zdroj: Tik Tok – Kanál: milan_uhrik_republika

 

No a na záver, aby sme trochu odľahčili danú tému, vtip zverejnený na TikToku.


VTIP – Zdroj: TikTok, kanál: https://www.tiktok.com/@user3915283345322

 

 

Zdroj:

  1. https://www.aktuality.sk/clanok/2rz8DRz/zahada-nakupu-u-ministra-sutaja-estoka-hasici-dostanu-od-neznamej-firmy-len-auta-na-specialne-rezacky-mozu-zabudnut/
  2. https://www.aktuality.sk/clanok/VU1ZoFt/tajomny-biznis-za-45-milionov-eur-u-ministra-sutaja-estoka-vynara-sa-zaujimave-meno/
  3. https://dennikn.sk/4192997/sutaj-estok-ide-nakupit-hasicske-auta-za-46-milionov-od-firmy-bez-telefonu/
  4. https://www.hlavnespravy.sk/uhrika-zarazil-nakup-ministra-estoka-v-com-sa-tento-nakup-odlisuje-od-toho-svetoznameho-matovicovho/3658056
  5. https://www.tiktok.com/@milan_uhrik_republika/video/7418991916114562336?_r=1&_t=8q3Bd6BhYBM
  6. A množstvo iných.

 

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

No a na záver, vtip je vtip a slúži na zasmiatie, či pre dobrú náladu, aj keď niekedy môže odrážať krutú pravdu.

Sme objektívni?

27.09.2024

Práve som dopozeral spravodajstvo na „RTVS 24“ v ktorom komentátor informoval o najnovšom vývoji v Izraelskom konflikte. Komentoval to približne týmito slovami: Izrael bombardoval Libanon pričom pri bombardovaní zahynulo minimálne 70 ľudí. Myslel som, že zle počujem. Žiadne odsúdenie konania Izraela, žiadne skonštatovanie, že ide v podstate o zo strany Izraela [...]

Prečo je nedostatok mäsa?

20.09.2024

No a do tretice vtip – bez komentára! Zdroj: [...]

Pred vstupom do EÚ a po vstupe do EÚ!

19.09.2024

Nakoľko tento skeč podľa mňa presne vyjadruje súčasnú situáciu a je ozaj vtipný, nedalo mi, aby som sa s vami oň nepodelil. Nie je však môj, ale našiel som ho na TikToku na linku, ktorý uvádzam v zdroji. Zdroj: [...]

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

Miloš Zeman, Robert Fico

Zeman vítal gratulantov k svojej osemdesiatke, medzi prvými boli Fico s Kaliňákom

28.09.2024 16:14

Bývalý český prezident Miloš Zeman, ktorý bol ako v Česku prvý zvolený v priamej voľbe, oslavuje v sobotu 80 rokov.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 205
Celková čítanosť: 1221574x
Priemerná čítanosť článkov: 5959x

Autor blogu

Kategórie