Založ si blog

Kiska – Remišová – Dr. Jekyll/Mr. Hyde – svetlá a temná stránka strany „Za ľudí“

Tak už máme po voľbách. Začínajú sa koaličné tančeky. Nedá mi, aby som nespomenul najneohrabanejšieho (zrejme) koaličného tanečníka Kisku a „zatiaľ“ jeho stranu Za ľudí.

Strana Za ľudí  má množstvo problémov. Avšak v súčasnosti medzi najvýraznejšie podľa mňa patrí „Kiska“ a „Remišová“, ktorí pôsobia, ako postavy z románu R.L.Stevensona, Dr. Jekyll a Hyde.

  • Negatívnou stránkou strany „Za ľudí“  a jej temnou osobnosťou Dr.  E.Hyde,  je jej  samotný predseda Andrej Kiska. So svojou nastrojenou tvárou a vynúteným úsmevom nepôsobí na ľudí úprimne. Každý vidí, že sa  nepretrhne od roboty a všetku prácu tak, ako vždy bolo jeho zvykom,  necháva na iných. On si radšej ide oddýchnuť do Popradu, ako to robil aj keď bol prezidentom.  Evidentne by chcel len vládnuť a využiť úspech niekoho iného vo svoj prospech tak, ako bol a je naučený. Jeho slabé výsledky vo voľbách mu však vládnuť nedovolia. A to je dobre!  Kiska bol síce prezidentom, no nikdy by sa ním nebol stal, keby v druhom kole nebol proti nemu kandidoval Fico, ktorý bol už v tej dobe skompromitovaný rôznymi kauzami a národ ho nechcel, takže všetci volili nie za „Kisku“, ale proti „Ficovi“. Áno z takejto voľby vyšiel pán „prezident“ Kiska, ktorého národ ani tak nechcel, ale nemal iné východisko. Okrem toho, Kiska nie je politik, nie je rečník, nie je organizátor, nie je pracovitý, nie je stmelujúcim faktorom, skrátka nie je ničím, čím by mal byť.  Podľa mňa nie je ani úprimný, čo je skutočne smutné.  Jeho nie celkom jasné pozadie v pozemkových kauzách rozoberať nebudem, nakoľko by nebolo správne tvrdiť niečo o čom moc neviem. Kiska je síce osobou, ktorá na základe toho, že bola prezidentom dostal stranu Za ľudí, do parlamentu, no je aj osobou ,ktorá, ak stranu neopustí, tak ju definitívne pochová.
  • Naopak pozitívnou stránkou strany „Za ľudí“ a jej svetlou osobnosťou „Dr. Jekyll“, je jej podpredsedníčka Veronika Remišová. Tú do parlamentu priviedol Matovič, pričom neskôr od neho odišla ku Kiskovi. Menovaná zatiaľ pôsobí ako jediný svetlý bod kiskovej strany. Je pracovitá, má prehľad a dostala sa do povedomia svojím bojom proti korupcii, čo je skutočne chválihodné. Je to osoba, ktorá by mohla s prehľadom viesť stranu Za ľudí a tým ju aj zachrániť. Nezáleží to však len od nej. Dobrú vôľu v tomto smere by mal prejaviť pokiaľ je ešte čas hlavne súčasný predseda strany Kiska.

Z môjho pohľadu by som obecne k strane Za ľudí  uviedol, že vo voľbách maximálne sklamala, z čoho by mal vyvodiť dôsledok jej večne oddychujúci predseda Kiska a stranu čím skôr, pokiaľ je ešte čas, odovzdať podpredsedníčke Remišovej. Strana má v svojich štruktúrach rozhodne viacero odborníkov a osobností, ktoré majú perspektívu nielen sa uplatniť v politike, ale čo je hlavné pomôcť i Slovensku. Na druhej strane vo vedení sa už teraz črtá jeden mladý karierista, ktorému zrejme nejde o Slovensko, ale len o seba. Také osoby sa však nájdu v každej strane.

 

So záujmom budem sledovať, ako a či sa podarí prekonať vzájomnú animozitu medzi Matovičom a Remišovou. Doprajem im, aby sa dokázali cez vzájomné nezrovnalosti preniesť a pracovať spolu pre Slovensko.

Vo vzťahu k parlamentu v minulosti zľudovel výraz „Dal to na Danka“, alebo „Dal to na Andreja“. Mám dojem, že podobný výraz „Dal to na Andreja“ zľudovie aj vo vzťahu ku Kiskovi.

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadnu konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102804x
Priemerná čítanosť článkov: 6525x

Autor blogu

Kategórie