Založ si blog

Sabatical – berme metly, ideme lietať.

S úsmevom som si  spolu s priateľmi prečítal časti volebného programu PS – SPOLU, ale i články publikované ešte pred zostavovaním tohto programu.  Skutočne sme sa dobre pobavili. Okrem iného nás tam zaujalo viacero perličiek, ktorých autorom bola prevažne, teda aspoň podľa webu členka predsedníctva uvedenej strany JUDr.  Irena Biháriová.

Menovaná navrhovala zaviesť inštitút tzv. „SABATIKAL-u“, (web: HS, z 6.8.2019 „Ultraliberálka Biháriová z PS navrhuje zriadiť ……. .), čo by znamenalo možnosť čerpania až 1 ročného plateného voľna. Samozrejme, voľno by podľa rozhodnutia čerpajúceho mohlo byť aj kratšie, pričom platené by bolo tuším 70% platu zamestnanca.

Samotná myšlienka nie je zlá, avšak v našich podmienkach pre bežných zamestnancov nerealizovateľná a skôr by sme ju mohli zaradiť do diela Thomasa More „Utopia“.

Keďže sabat je definovaný, ako nočné zhromaždenie čarodejníc, či bosoriek, lietajúcich na metlách okolo diabla, tak sme s priateľmi diskusiu ukončili s tým, že si ideme kúpiť metly, aby sme mali na čom lietať – teda, ak by sme náhodou realizovali ten „SABATICAL“ :).

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadnu konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

13 ročné slovenské dievčatko, unesené a týrané 4 ukrajinskými tínedžerkami!

26.04.2024

Som zvedavý, koľko tu ten blog vydrží! Pritom v blogu sa snažím uvádzať len skutočnosti o ktorých som sa dočítal. No a keď o tom môžu písať nemecké a iné zahraničné médiá, nevidím dôvod, prečo by sme o tom nemali písať aj na Slovensku, odhliadnúc od toho, že sa to týka priamo slovenského občana! Nakoľko chcem mať ako taký prehľad o dianí vo [...]

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 170
Celková čítanosť: 1103804x
Priemerná čítanosť článkov: 6493x

Autor blogu

Kategórie