Založ si blog

Igor, zobuď sa!

 

Robíš presne to isté, čo si kritizoval, keď si bol v opozícii!

Tak nová vláda Igora Matoviča sa nám už pomaly, ale isto začína vyfarbovať. Nehovorím, že to robí osobne Matovič, ale díva sa na to mlčky a deje sa to s jeho súhlasom. A to je ešte len začiatok! V čom je potom lepší od bývalej smeráckej koalície, ktorú tak kritizoval najmä pre korupciu, rodinkárstvo, rozkrádanie, neodbornosť, netransparentnosť, dosadzovanie svojich ľudí na vedúce funkcie, krytie a nedotknuteľnosť tzv. svojich ľudí, stranícke ovládnutie štátnej správy a ďalšie negatívne skutočnosti?

Matovič vyhral voľby hlavne preto, že ho väčšia jeho voličov brala, ako neohrozeného a nekompromisného bojovníka proti korupcii a ľudia dúfali, že svoje slová, bude napĺňať aj v praxi.

 

Karta sa však obrátila. Z opozičného kritizujúceho politika sa stal koaličný predseda vlády, ktorý či chce, alebo nie, zodpovedá za konanie celej koalície. Ak chce byť seriózny, nemal by v nepríjemných situáciách tvrdiť to, čo tvrdili vždy v nepríjemných situáciách jeho predchodcovia, a to “že on s tým síce nesúhlasí, no nie je to v jeho kompetencii nakoľko daný rezort patrí koaličnému partnerovi”.

Je síce pravda, že Matovičova vláda musela hneď od začiatku bojovať s pandémiou, ktorá zachvátila celý svet. Avšak to čo sa deje v súčasnosti sa už s daným ospravedlňovať nedá.

Chápem, že stranícky obsadené posty neodborníkmi za predošlej koalície je potrebné obsadiť novými persónami avšak všetko sa malo diať “TRANSPARENTNE”, pričom sa malo vyberať z “ODBORNÍKOV” – teda tak, ako to Matovič a nová koalícia hlásala. Realita je však iná.

Súčasná situácia vyzerá tak, akoby sa po voľbách nič nezmenilo. Prekvitá nám rodinkárstvo, obsadzovanie postov po straníckej línii, neprihliada sa na odbornosť, ….. . Uvediem zopár príkladov:

OĽANO:

Strana pod vedením I.Matoviča je jednoznačným víťazom volieb. Samozrejme dalo by sa diskutovať, či skutočným, nakoľko pod svoju značku stiahol mnohých odpadlíkov, ktorí sa neuplatnili v iných stranách. To však rozoberať nebudem. Dôležitejšie je to, že Matovič, ako nesporný líder koalície v plnom rozsahu zodpovedá za jej činnosť. Akoby však zabudol čo hlásal pred voľbami. Porušuje svoje hlavné princípy pre ktoré vyhral voľby a vôbec sa nad tým nevzrušuje, skôr to berie športovo s úsmevom. Však čo si myslieť nad dosadením priateľky ministra obrany Naďa na ministerstvo vnútra. Čo si myslieť o nominácii a neskôr i menovaní A.Bilecovej o ktorej boli známe informácie o podozrení z krytia závažných daňových podvodov? A to si uvedomme, že išlo o nomináciu na funkciu, ktorá je druhá hneď za ministrom vnútra! To, že musela tento post opustiť bolo len na základe obrovského tlaku a nespokojnosti. Nie celkom košer a ani transparentné je aj menovanie Ľ.Galka riaditeľom Leteckých opravovní Trenčín. Nemyslím si, že jeho predchádzajúce skúsenosti v riadení Kauflandu mu dávajú odborné predpoklady v oblasti leteckých motorov, či inej leteckej techniky.

SME RODINA:

Strana, ktorá si zatiaľ na politickom poli našla svoje miesto a dostala sa dokonca pod vedením jej lídra B.Kollára dokonca s veľmi dobrým výsledkom do parlamentu. Uvidíme, ako sa jej bude dariť do budúcna. Skôr zaujímavá je skutočnosť, že líder strany dostal dôveru toľkých voličov a to aj napriek skutočností, ktoré sú o ňom a hlavne jeho minulosti známe. Jeho vystupovanie je zatiaľ celkom sympatické. Kollár sa nezaprie, že mal blízko k rozhlasovým médiám. Zatiaľ nevieme, aký smer naberie kontrola v RTVS, ku ktorej pôvodný impulz vychádzal od neho.

SAS:

Strana, ktorej predseda R.Sulík ešte, ako predseda parlamentu raňajkovával s M.Kočnerom, podozrivým z rozsiahlej závažnej trestnej činnosti, vrátane vraždy J.Kuciaka a jheho priateľky, ktorému podával interné informácie o dianí v parlamente. Myslí si, že sa stačilo ospravedlniť a ide sa ďalej. Ide o človeka, ktorý sa až tak triasol, aby bol predsedom vo vláde a keď sa mu to nepodarilo, tak aspoň ministrom. Ide o hašterivého egocentrika o ktorom si nemyslím, že je prínosom pre túto vládu. Typickým porušovaním prísľubov, že jeho strana bude konať len transparentne, na základe odbornosti a výberových konaní je napríklad odvolanie predsedu Hlavného banského úradu s celoslovenskou pôsobnosťou a na jeho miesto svojvoľné dosadenie bývalého okresného predsedu SaS, ktorý podnikal vo výrobe sedačiek – samozrejme bez výberového konania. Myslím si, že aj laik vie posúdiť, že výroba sedačiek je niečo iné, ako banská činnosť (dobývanie uhlia, či iných hornín pod zemou). 

ZA ĽUDÍ:

Ide o stranu ktorej lenivý, vypočítavý a podľa mňa aj neseriózny líder A.Kiska to už zrejme konečne vzdal, čo je pre stranu len pozitívny signál. Táto strana mala, ako jeden zo svojich hlavných cieľov “BOJ PROTI KORUPCII”, ktorý presadzujú hlavne jej predstaviteľky V. Remišová a M.Kolíková. Naproti tomu dlhodobé konanie ich kolegu J. Šeligu nepôsobí hodnoverne, ale skôr ako snaha zabezpečiť si čo najlepšiu osobnú kariéru. Nič to nemení na tom, že obe menované predstaviteľky strany sa snažia prispieť k očisteniu súdnictva, prokuratúry a polície.

Fica a to čo spravil s týmto štátom bolo potrebné rozhodne zastaviť. Fico vydržal riadiť tento štát niekoľko volebných období. Ak sa však Matovič nespamätá a dovolí svojim kumpánom, aby riadili tento štát tak, ako to začali praktizovať, môže sa celkom kľudne stať, že koalícia nedokončí ani jedno volebné obdobie.

Igor, zobuď sa!

 

Alebo opäť platí Paškovo „Vyhraj voľby a môžeš všetko“ ?

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, vyhlásilo Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102784x
Priemerná čítanosť článkov: 6525x

Autor blogu

Kategórie