Založ si blog

Vládnu nám fanatici ?

 

Minister, ktorý uprednostňuje náboženstvo pred odbornosťou by nemal riadiť ministerstvo zdravotníctva !

 

To čo sledujeme v poslednej dobe hlavne na ministerstve zdravotníctva môžeme bez nadsádzky považovať za nonsens.

 

Osobne som veriaci, no nikdy by som si nedovolil  vnucovať iným svoje názory tak, ako to vykonáva vo svojich vystúpeniach minister zdravotníctva MUDr. M.Krajčí, ktorý zachádza do absolútnych krajností až to hraničí s posadnutosťou.

 

Myslím si, že ide o dobrého človeka a zrejme aj dobrého odborníka, ktorý si zvolil ušľachtilé poslanie pomáhať deťom, ako detský kardiológ za čo mu môžeme byť len vďačný. Avšak jeho vyjadrenia vo mne vzbudzujú dojem, že ide o fanatika a ak je tomu tak, potom by ministerstvo riadiť nemal, aj keď by jeho úmysly boli z jeho pohľadu čo najlepšie.

 

Fanatik totiž nedokáže rozlíšiť čo je skutočne v prospech veci a čo je už takpovediac celkom za čiarou. Nie nadarmo platí heslo, že „Cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami.“ A keď použijem jeho slovník, do „pekla“ náš zdravotnícky systém dostať nechceme. Mali by sme si však dať pozor, lebo  pomaly, ale isto sa tam s jeho prispením môžeme dostať.

 

Tým nemyslím obetavú prácu množstva lekárov, zdravotníkov, či iných profesií, ktoré nám pomohli zdolávať koronakrízu, ale konkrétne presadzovanie svojich náboženských názorov zo strany pána ministra, ktoré vnímam, ako dosť násilné.

 

Ako príklad by som mohol použiť jedno z jeho vystúpení pred kamerami, kde verejne vyslovil otázku „Čo by sa stalo, keby u nás vládli ľudia, ktorí milujú boha?“ Tu musím povedať, že ľudí by sme nemali rozdeľovať na tých čo milujú boha (teda veriacich) a na tých čo v boha neveria (teda ateistov). Ľudí by sme mali rozdeľovať na „dobrých“ a „zlých“. Teda tých, čo chcú dobro a tých čo chcú zle, prípadne na odborníkov a neodborníkov.

  • Tieto ortodoxné názory pána ministra sa jasne odrážajú v jeho konaní. Čo znamenalo odvolanie generálneho riaditeľa Národného ústavu detských chorôb L.Kuželu, ktorý bol obecne chápaný ako odborník a dobrý riaditeľ? Na jeho miesto bol pritom menovaný lesník Peter Magát! Je to normálne? Takto chceme pomôcť zdravotníctvu?
  • V kontexte s už napísaným je veľmi zaujímavé, že práve P.Magát podľa informácií zverejnených na webe,  hlásal stratégiu „Ako by mali kresťania ovládať nielen politiku, ale i média, obchod, či školstvo.“ Takže jeho menovanie vzbudzuje jednoznačne dojem, že túto funkciu dostal pre svoje ortodoxné náboženské presvedčenie a nie svoju odbornosť. Život, či zdravie však nie je tovar a veriaci by to mal vedieť najlepšie.

 

Priznám sa, že  nerozumiem ani ďalšiemu výroku ministra zdravotníctva M.Krajšího, ktorý povedal:  „Pokiaľ sa boh rozhodne, že cez teba urobí nejaké veci a ty budeš vedieť, že to on rozhodol, nezľakni sa reality. Diabol sa Ti bude snažiť podstrčiť veľmi kvalitné racionálne argumenty, aby si nekonal tak, ako konať máš.“ Ak pristúpim na argumenty pána ministra, ako mám vedieť, že sa Boh rozhodol spraviť niečo cez niekoho a nebol to práve diabol, kto sa tak rozhodol.

 

Skrátka takéto vystupovanie, argumentáciu a riadenie neočakávam od žiadneho vedúceho pracovníka a tobôž už nie od ministra.

 

Bol by som omnoho radšej, keby sa pán minister zameriaval nie na to, či sú jeho podriadení aktívni veriaci, ale skôr dbal na to, aby to boli dobrí ľudia a hlavne odborníci. Odborníci, ktorí by sa snažili zdravotníctvu a ľuďom pomôcť. Ich vierovyznanie nás skutočne nemusí zaujímať, nakoľko je to každého osobná vec.

 

Alebo zas chceme tak, ako tomu bolo ešte za socializmu uprednostňovať jednu kategóriu ľudí?  Vtedy sa snažil režim potláčať veriacich a uprednostňovať ateistov. Teraz to má byť naopak? Budeme potláčať ateistov a uprednostňovať veriacich? Ak opäť použijem terminológiu pána ministra, môžem smelo povedať, že boh rozhodne  nemá záujem o takéto jednanie a časy inkvizície sa skončili už dávno.

 

Poznámka: Použité citáty pána ministra sú z materiálov zverejnených na webe. Napríklad z videa „Pán Krajčí z OĽaNO položil zaujímavú otázku a mne nedalo mu na ňu neodpovedať“ (link: https://www.youtube.com/watch?v=_y8M9wNc87M&t=0s ).

 

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102567x
Priemerná čítanosť článkov: 6524x

Autor blogu

Kategórie