Založ si blog

Čo sa to stalo z nášho Slovenska? Čo sa to stalo z nás za ľudí?

 

Kam to speje?

 

Ľudia sú nervózni, nemajú na nič čas a nekomunikujú spolu. Na niektoré veci už rezignovali.

Donedávna bol celý náš štát obsadený rôznymi mafiánskymi skupinami, ktoré za sebou zanechali stovky mŕtvych. Nechýbala ani hromadná vražda až 10 osôb, o ktorej písali médiá nielen v Európe, ale i v USA. Surovosť ktorou boli niektoré vraždy vykonávané, ako napríklad rozpúšťanie tiel v kyseline, či pomletie tela zavraždeného, je desivá. Žiaľ na tomto stave sa podpísal celý náš vtedajší politický systém, ktorý týmto skupinám dovoliť vzniknúť a prakticky beztrestne po dlhú dobu pôsobiť. Zrejme mu takýto stav vyhovoval.

Keď sa podarilo tieto skupiny paralyzovať, dúfali sme, že sa situácia zlepší. Mýlili sme sa. Prišli tzv. biele goliere a s nimi závažná ekonomická trestná činnosť. Znovu vznikli rôzne skupiny, ktoré však mali viac intelektu a hlavne peňazí. Ich činnosť však v ničom nezaostáva za činnosťou predošlých skupín, nakoľko dokázali totálne pokriviť právo a  rozvrátiť štát. Prejavila sa to nielen na policajných orgánoch, ktoré malo občanov chrániť a bojovať proti zločincom, ale i na prokuratúre, ktorá mala kontrolovať dodržiavanie zákona, pričom bokom nezostali ani súdy, ktoré mali vynášať spravodlivé rozsudky. Nič z toho však poriadne nefungovalo.  Naopak,  v niektorých prípadoch je podozrenie, že aj tieto orgány páchali trestnú činnosť.

Viedlo to až k vražde novinára a jeho priateľky, ktorá prebudila z letargie celú spoločnosť a tá to svojimi protestami dala jasne najavo.  Opäť sme však zastali sme však na pol ceste. Tvárime sa, že veríme tomu, že orgány, ktoré pri presadzovaní práva zlyhali na celej čiare, sa dokážu očistiť samé.  To je však len naše zbožné prijanie.

Pozrime sa na našich rôznych vedúcich funkcionárov. Škandál za škandálom.

Pozrime sa na nášho bývalého prezidenta, či našich súčasných politikov.

O našom bývalom najvyšší predstaviteľovi štátu, ktorým bol prezident A.Kiska, boli neustále zverejňované informácie naznačujúce, že okrádal ľudí a mal problémy s pozemkami o ktorých sa uvádzalo, že sú kradnuté.

Ale pokračujme ďalej. Tak napríklad druhou najvyššou politickou funkciou v našom štáte je funkcia predsedu parlamentu. Osoba, ktorá zastáva túto funkciu, by po morálnej stránke mala byť takpovediac „morálnou autoritou“. Pozrime sa na posledných 3 predsedov nášho parlamentu.

  1. Paškovo arogantné vyhlásenie, ktoré však vystihovalo vládu Smeru „Vyhraj voľby a môžeš všetko“.
  2. O diplomovej práci Danka, boli zverejnené informácie, v ktorých bolo uvádzané, že jeho práca je plagiátom.
  3. Súčasným predsedom parlamentu je B.Kollár, o ktorého diplomovej práci taktiež tvrdia, že je plagiátom.

Ani jeden z uvedených predsedov parlamentu z takýchto závažných skutočností nevyvodili, žiadne konzekvencie. Tvárili sa, že je všetko v poriadku a nič sa nedeje.

Pozrime sa na predsedu vlády, ktorý je tretím najvyšším ústavným činiteľom. Svoje názory zmenil o 180 stupňov zo dňa na deň. Už mu nevadí ani rodinkárstvo, ani neodbornosť, ani politické dosadzovanie na funkcie.

Čo môžeme čakať od takýchto ľudí, ktorí nedodržiavajú svoje slovo. Môžeme s nimi vybudovať lepší spravodlivý štát, alebo sa budeme len stále točiť v kruhu?

Nielen v týchto funkciách, ale i ostatných potrebujeme poctivých, čestných, slušných a zásadových ľudí. Len kde ich vziať? Ak sa aj nejaký nájde, tak je ostatnými zašľapaný.

Včera boli zverejnené informácie o tom, že mladý investigatívny novinár, ktorý zaujal miesto zavraždeného novinára J.Kuciaka a snaží sa pokračovať v jeho práci, odhaľovať a poukazovať na závažnú  tresnú činnosť dostal do svojej schránky ako výstrahu „prázdnu nábojnicu“.

A preto sa pýtam, kde to žijeme? To sme sa nepoučili? Začína to znova?

****************************************************************************

Svoje články nezvyknem doplňovať, ale aby nedošlo k omylu tak predsa len zo 2 vety. Smer – SD na člele s R.Ficom bolo potrebné rozhodne zastaviť, nakoľko to čo spravil s našou krajinou je hrozné. Avšak nezodpovedá za to len R.Fico, ale v plnom rozsahu aj P.Pellegríni a to aj napriek jeho nevinnému úsmevu s jamkami na tvári. Pellegríni je len mladší a kultivovanejší Fico, lenže tým by sme sa nemali dať oklamať.

Keď sa však pozriem na počiny novej vlády tak je síce vidieť snahu o drobné zlepšenia, avšak je to ďaleko od sľubov, ktoré pred voľbami prezentovali a to pritom beriem do úvahy aj koronu. Taktiež nie je stále zrejmé, či snaha o tie drobné zlepšenia, ktoré sa črtajú v diaľke,  je skutočne úprimná, alebo má len zastrieť skutočnosť. Začínajú sa objavovať podobné náznaky zneužívania moci, aké sa spočiatku objavovali u vlády Smeru – SD na čele s R.Ficom. Dosadzovanie politických súputnikov na funkcie a to bez ohľadu na ich odbornosť a bez sľubovaných transparentných výberových konaní, rodinkárstvo, autoritatívny prístup, popieranie zrejmých skutočností a tatko by som mohol pokračovať. A čo nový predseda vlády I.Matovič? Tten sa toho priamo zúčastňuje (napr. porušenie dohody, že do novej súdnej rady nebudú za štát menovaní sudcovia,  dosadzovanie prednostov okresných úradov jednou politickou stranou – teda nie na základe odbornosti a transparentného výberového konania v ktorom by mali všetci rovnakú príležitosť, …..). Skrátka zasa sa objavila arogancia moci. Bojím sa, aby to postupne nesmerovalo opäť k situácii, aká tu bola za R.Fica. Aj keby boli nové voľby, obávam sa, že v tejto krajine nie je skutočne koho voliť.

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102871x
Priemerná čítanosť článkov: 6526x

Autor blogu

Kategórie