Založ si blog

Politik, ktorý nielen sklamal, ale i zlyhal !

 

Prepáčte mi ten názov „politik“ – viem, že si ho nezaslúži.

 

Vedel som, že Matovič síce nie je génius, no dúfal som, že to aspoň s bojom proti korupcii myslí vážne. Slovensko bolo totiž od zmeny režimu v roku 1989 systematicky rozkrádané rôznymi bandami darebákov, ktoré nám vládli, či inak sa na štátnom majetku priživovali. Nebudem menovať všetky, nakoľko sa to ani nedá, no medzi najvýraznejšie obdobia rozkrádania sa zaradilo obdobie „Mečiarizmu“,  ktoré pokračovalo obdobím vlády „Dzurindu a Mikloša“, ktorí tento štát položili takmer na kolená.  Rozkrádanie  následne plynulo pokračovalo počas obdobia  vlády  „Fica a Pelegriiniho“, ktorí podmienky na jeho realizáciu doslova povýšili na umeleckú úroveň.  Slovensko však  bolo nielen  rozkrádané, ale korupcia (ktorá tu síce bola už aj predtým) nadobudla také „obludné rozmery“, že tomu už nebolo možné prihliadať len tak, aby sme sa nepokúsili niečo zmeniť.  Áno, bolo potrebné niečo zmeniť a vinníkov konečne začať trestať, aby sa Slovensko od takýchto darebákov aspoň z časti očistilo a na Slovensku sa začalo lepšie žiť. Žiaľ, bola to len ďalšia ilúzia a nič sa nezmenilo. Skôr by sa dalo povedať, že z toho čo Matovičova vláda stihla za tých pár mesiacov predviesť,  má nábeh, aby predbehla aj obdobie takého majstra, akým bol Fico a to veru „troškár“ nebol.

Matovič a jeho OĽANO:  Pred voľbami toho sľuboval veľa, na základe čoho získal množstvo voličských hlasov. Avšak podľa jeho doterajších skutkov z toho nesplní zrejme nič, teda aspoň nič z toho podstatného. Ako politik jednoznačne nielenže sklamal, ale i zlyhal. Evidentne nemá na to viesť vládu a myslím si, že ani ministerstvo. V prvých dňoch jeho vlády sa miesto toho, aby riadil štát, stalo jeho záľubou vystupovať pred kamerami a hovoriť o „7 dňovom kĺzavom mediáne“. No na druhej strane, keď sa akože pokúsil riadiť a reprezentovať  štát, bolo to na zaplakanie.

  • Dojem, ktorý zanechal po svojom prvom vážnejšom vystúpení v orgánoch EÚ bol žalostný. Robenie si posmeškov z nemeckej novinárky, nemiestne statusy na FB, či darovanie tuším slivkového koláča p. Merkelovej rozhodne neboli vystupovaním štátnika. Myslím si, že koláč, teda potravinu od cudzej osoby by jedol len málokto a to ani neprihliadam k skutočnosti, že Merkelovej, ako každému štátnikovi pred začiatkom konzumovania jedla v cudzom prostredí, kontroluje jedlo hygienik z jej ochranky, ktorý má zároveň povinnosť odobrať z daného jedla vzorky. Takže som si istý, že ona ten koláč taktiež nejedla –  a viem si predstaviť, kde asi skončil tento dar o ktorom Matovič tak básnil. No a to som ani nemal možnosť počuť jeho vystúpenie na danom fóre, ktoré sám označil tuším, ako „emocionálne“. No neviem. Na takýchto rokovaniach je dôležitá rozvážnosť a emócie je potrebné  skôr potláčať.
  • Matovič nemá na to, aby riadil štát. Mám dojem, že to prenechal „drahej neveste“ Kollárovi, za výdatnej asistencie ministra obrany Jaroslava Naďa a ľudí, ako je napr. štátny tajomník rezortu diplomacie M.Klus, ktorý bol posledne taktiež označený za plagiátora – zrejme si rozumejú. Naďovým a Klusovým hlavným heslom je Trumpove „America first“, teda „Amerika na prvom mieste“, spojené so štvaním proti Rusku. U Trumpa, ako u Američana sa to dá pochopiť, no u našich politikov by malo byť „Slovakia first“, teda „Slovensko na prvom mieste“ a bez zbytočného vytvárania si nepriateľov z najbližších štátov.
  • Strana OĽANO je veľmi zaujímavé zoskupenie rôznych ľudí, ktorí sa podľa mňa ani poriadne nepoznajú a nevedia o sebe kto skutočne aké hodnoty zastáva, pričom nevedia ani to, kto by sa na čo hodil a aké sú jeho danosti či predpoklady zastávať nejakú funkciu – teda ak takéto daností vôbec majú. To vyplýva už z toho, že neboli systematicky a postupne budovaný, ako strana v príslušných straníckych štruktúrach, kde sa mohli prejaviť, ale jednorázovo pozbieraní a  utvorení podľa počtov, ktoré potreboval Matovič. Na základe toho budeme zrejme postupne konfrontovaní s rôznymi anomáliami v názoroch, postojoch a zmätočnom konaní jednotlivcov tohto zoskupenia. Aj keď je tu zatiaľ lepidlo moci, ktoré ich ako tak drží pokope. Uviedol by som zopár príkladov.
  • Romana Tabak, je poslankyňou OĽAnO v parlamente a zároveň typickou predsaviteľkou tohto hnutia. Jej „inteligentný“ slovný prejav a schopnosť „logicky“ a presvedčivo argumentovať (viď. video bla – bla – bla …..), by si nemal nechať ujsť ani jeden volič, či nevolič OĽANO, aby vedel kto nás v parlamente reprezentuje. A takýchto hviezd je tam za OĽANO neúrekom. Radšej by som im platil tú ich mesačnú „gážu“ ktorá predstavuje pri bratislavčanoch cca 4.923 € a pri ostatných 5.227 € (plat s paušálnymi náhradami) a nech sedia doma a to svoje „bla – bla – bla“ nech bľabocú tam, aspoň by nič nepokazili (*1).
  • Lukáš Kyselica, ako štátny tajomník ministerstva vnútra, ktorý bol donútený odstúpiť a to ešte na danej funkcii ani nezačal pracovať, je ďalšou hviezdou OĽANO a to tentoraz z exekutívy – teda výkonnej moci. Nemal som o ňom valnú mienku ani v období keď pôsobil, ako vyšetrovateľ Gorily, kde nič nevyšetril.  Nevedel povedať ani jednu ucelenú vetu, ktorá by mala zmysel, zato sa vie perfektne pred mikrofónom kolísať zo strany na stranu. To je však vhodné viac menej do cirkusu.  O tom, ako navrhoval a zaryto obhajoval do jednej z najvyšších funkcií na MV SR osobu podozrivú zo závažnej daňovej trestnej činnosti sa už napísalo veľa, takže sa nebudem opakovať. Tento pán je zrejme silno „antikorupčne“ zameraný keď takúto osobu navrhoval a aj po tom, čo sa voči nej objavili informácie smerujúce k závažnej korupcii, tak jej nomináciu tvrdo obhajoval.  Z toho vidieť, ako dôsledne si Matovič buduje „protikorupčne“ zamerané štruktúry a snaží sa ich obhajovať skutočne čistými persónami, takže to s bojom proti porušovaniu zákona a korupcii myslí vážne.  O principiálnom správaní Kyselicu a o tom, že je to muž s charakterom a na pravom mieste, ktorého nezaujímajú hmotné statky, svedčia aj medializované skutočnosti o tom, že ešte ani poriadne nebol na funkcii štátneho tajomníka a už sa sťahoval do luxusnej štátnej vily, kde platil skutočne „vysoké“ nájomné a to až približne  115,- € za mesiac. Keď si uvedomíme, že nie prenájom „vily“, ale  len obyčajného „jedno izbového bytu“ v Bratislave stojí cca od 350,- do 550,-  € mesačne, tak takéto konanie sa nedá nazvať inak, ako papalášizmus.  Ozaj a ako je to s Kyselicovým pôsobením vo Vojenskom spravodajstve? Nielen že to bolo nemorálne, ale došlo aj k porušeniu minimálne jedného zákona a nič. Nikto nekoná. To je rešpektovanie zákona zo strany novej vlády a im podriadených orgánov.   Zrejme to má byť príkladom aj pre iných funkcionárov novej vlády.  A čo pán Kyselica? Ten si s kľudom Angličana ide po 5.227 € mesačne do parlamentu.  A pán Matovič, ako by nemal chrbtovú kosť si bez štipky hanby napíše na sociálnych sieťach status „Hrdina odchádza“. Dobré nie?
  • Jaroslav Naď, 39 ročný muž s „dlhoročnou“ praxou v ozbrojených silách, absolvent tuším ročného kurzu školy NATO v Nemecku a v Amerike nádejný to minister obrany SR. Jeho jedinou úlohou je tlačiť sa Američanom do určitej partie tela a poštvávať proti Rusku. Myslím si, že by sme sa nemali nikomu nikde pchať, ale snažiť sa vychádzať priateľsky tak s Američanmi, ako i s Rusmi. Napríklad tak, ako to robia najvýznamnejší predstavitelia EÚ, ktorými sú Nemecko a Francúzsko aj keď naoko podporujú v EU sankcie voči Rusku, v skutočnosti s ním čulo obchodujú a to vo veľkých objemoch (otvorenie nového závodu Mercedes, budovanie nového plynovodu, …..). Je to síce pokrytecké, ale aspoň si nerobia z Rusov nepriateľov. To nechávajú na takých „expertov“ akých máme my. Zrejme majú viac rozumu ako Naď, Korčok, či Klus. Je pravdou, že Naď je teraz zamestnaný behaním, nakoľko kupujeme množstvo vojenskej techniky, ktorú nepotrebujeme. A keďže my na to máme, takže v miliardových sumách – však náš štát má peňazí dosť a v podstate ich nemá kde dávať! Školy, učitelia, lekári, nemocnice, dôchodcovia, ale i podniky ….. nevedia čo s peniazmi robiť, tak kde ich budeme dávať, tak prečo by sme nekupovali drahé zbrane, ktoré nepotrebujeme.  Dôvod je jasný „Lebo Rusko“. Ozaj a v čom nás to Rusko ohrozuje?  Hm, a odkiaľže tie zbrane kupujeme? Jáááj už som si spomenul, od Američanov, lebo potrebujeme podporiť ich ekonomiku. No keby sme ich kupovali aspoň od štátov EÚ, ale to by náš analytik nesplnil domácu úlohu, lebo podporovať je potrebné Američanov.  Ozaj mi kupujeme zbrane z Ameriky za viac ako miliardu ? No to je ešte málo musíme pridať, však peňazí máme dosť tak keď sa ujo Trump tak vyspali a povedali, že to musia byť 2% HDP, tak ich predsa dáme! Nevadí, že štát s tak vyspelou ekonomikou, ako je Nemecko to odmientlo s tým, že je to neúmerne veľa a také výdavky na zbrojenie si nielenže nemôže dovoliť.   Naša ekonomika je predsa v lepšom stave, ako nemecká, my si to môžeme dovoliť. Verme teda našim analytikom, tí vedia čo majú robiť, však nadarmo neštudovali v USA. Ešte len tak pre predstavivosť by som chcel uviesť, že by malo ísť o 2%  približne z 94 miliard €  (94 000 000 000 €) !!!!
  • Takto by som mohol pokračovať, no článok by bol moc dlhý.

 

Kollár a jeho „Sme rodina“. No skutočne vládne Kollár a jeho rodina – teda jeho ženy.  Je tam ešte zopár figuriek, tie ho však musia poslúchať. O nejakých veľkých odborníkoch sa však hovoriť nedá. Nebudem sa opakovať a spomínať jeho minulosť, nakoľko čitateľ to dobre pozná.  Je však vidieť, že s Matovičom si robí čo chce. Jeho vyjadrenia navonok  napodiv nie sú zlé, no sú zavádzajúce. V skutočnosti jeho konanie potvrdzuje staré známe príslovie, že žiadne hrable nehrabú od seba a mám taký dojem, že tie hrable už začali hrabať.  Kollár, ako podnikateľ to skutočne poňal veľkolepo a moc nestrácal čas. Aj keď som presvedčený, že na verejnosť unikli len drobnosti,  už sú tu už medializované informácie o Š.Holom (*2), ktorý údajne robil pre ŽSR analýzu za skromných 300.000,- €, ktorú však tak železnice, ako i on odmietajú zverejniť s tým, že je utajovaná. No neviem, keď sa tak k tomu stavajú obe strany,  núka sa myšlienka, že ak vôbec taký materiál je, tak zrejme nemá takú hodnotu, prípadne je úplne zbytočný.

Ďalšie medializované informácie hovoria  taktiež o možnom  prelievaní peňazí medzi Kolárovou stranou a jeho súkromnými firmami a to napríklad za prenájom priestorov v uplynulom roku takmer 2 milióny €, či ďalšia nemalá suma za prenájom luxusných automobilov (*3).

Zaujímavá je aj história jeho magisterského vzdelania, ktoré dosiahol na škole mediálne známej, ako škola, ktorá  údajne takpovediac „rozdávala“ tituly rôznym politikom, finančníkom a ich deťom. Veľmi nepekným odkazom bolo vydieranie  a nátlak v súvislosti s diplomovou prácou B. Kollára s tým,  že ak Kollár nezíska pri hlasovaní v parlamente dôveru, celá strana „Sme rodina“ odíde z koalície. V každej kultivovanej spoločnosti, by pritom automaticky bez hlasovania predseda parlamentu odišiel a ospravedlnil sa. Tu sme sa však dozvedeli, že všetko je v poriadku.

  • Petra Krištúfková, je zas typickým predstaviteľom Kollárovej strany „Sme rodina“. Za životných partnerov mala podľa medializovaných informácií osoby označované, ako čelný predstavitelia mafie na Slovensku. Zrejme išlo taktiež o jednu veľkú rodinu. V tomto prípade by sa dali písať skutočne celé romány a možno by to vydalo i poriadny bestseller. A pokiaľ ide o slušnosť, nakoľko bolo uvedené, že jej práca je taktiež plagiátom, mala z parlamentu odísť taktiež a svojím voličom sa ospravedlniť. Ale ako sa hovorí „Aká matka, taká Katka“ a v ich kruhoch sa to nerobí. Úsmevne skončil aj pokus umelo vytvoriť pre menovanú novú funkciu „poverenkyne pre rodinu“, čo bolo zdôvodňované, ako veľmi dôležitá nová funkcia. Keď to však Krištúfková pre vzniklú aféru robiť nemohla, zrazu už nebolo potrebné vytvárať ani túto tak „veľmi“ dôležitú funkciu.

Sulík a jeho SaS: – Je na ňom vidieť, ako sa trasie za tým, aby mohol vládnuť a rozpredávať strategické podniky, ktoré zatiaľ ostali v rukách štátu, no zatiaľ sa mu to ešte nepodarilo. Na druhej strane si musí dávať pozor, lebo s položením vlády má bohaté skúsenosti. Avšak jeho snahy o odpredaj štátnych podielov sa už začínajú prejavovať.  Dôvodí to všelijako, no hlavne, že štát nie je dobrý vlastník.  Zatajuje však, že zahraničné spoločnosti, ktoré tieto podniky u nás majú záujem skupovať, sú taktiež štátne, prípadne so štátnym podielom, napríklad Talianska, Nemecka, ….. takže ide v podstate o štátne podniky Talianske, či Nemecké, ….. .  Tak nastáva situácia, že cudzie štátne strategické podniky, skupujú slovenské štátne strategické podniky, či ich kontrolne podiely v takýchto podnikoch.  Tým je Slovensko  dobrovoľne absolútne odovzdávané napospas cudzím štátom.  Vrátim sa však do súčasnosti keď sú medializované informácie, že nad energetickým monopolom  VSE Holding, v ktorom má náš štát podiel sa začína zmrákať. Sulík dojednáva jeho predaj, pričom sa chváli, že SR by mala získať za neuplatnenie si predkupného práva 35 miliónov €. Nebudem polemizovať, či je to veľa, alebo málo, nakoľko o tom nemám dostatok informácií. Podstatnejšia je pre mňa skutočnosť, že SaS, ako i OĽANO v minulosti, keď boli v opozícii  tvrdo kritizovali skutočnosť, že vláda R.Fica v mnohých dôležitých zmluvách neuvádzala „nákupno-predajné ceny“ a teda nemohlo byť kontrolované, či sú pre Slovensko výhodné, alebo nie. Vláda v danej dobe na svoju obranu uvádzala, že kupujúci – teda obchodný partner si neželal zverejnenie kúpno-predajnej ceny a oni to rešpektujú. Opozícia, ktorej bol vtedy členom i Sulík zas argumentovala tým, že ide o predaj štátneho majetku a suma musí byť zverejnená a to aj v prípade, ak by kupujúci nechcel. Prešla nejaká doba a Sulík sa stal členom novej vlády a čo čert nechcel uzatvára svoju prvú veľkú zmluvu na predaj štátneho podielu VSE Hoding. Čoho sme pritom svedkami?  No predsa toho istého, čo kritizoval u svojich predchodcov. Predajnú cenu za odpredanie nie malej časti štátneho majetku odmietol zverejniť s odvolaním sa na to, že si to neželajú obe zmluvné strany, teda tak predávajúci ktorým je Slovenská republika, ako i kupujúci energetická spoločnosť E.ON (*4). Avšak od človeka, ktorý donášal Kočnerovi informácie z parlamentu počas spoločných raňajok, nie je správne očakávať serióznosť.

  • Branislav Gröhling, absolvent štúdijného oboru „Navrhovanie a výroba obuvi a galantérneho tovaru“ na strednej obuvníckej škole priemyselnej v Partizánskom, majúci bohatú prax v obore jeho pôvodného podnikania, ktorým bolo „visage a maskérstvo“ si uvádza, že vyštudoval právo na Paneuropskej vysokej škole. O tom, že jeho záverečná práca bola v médiách zhodnotená, ako plagiát, či kompilát sa zrejme už dávno všetci dočítali. Tak tento skutočne kreatívny odborník s dlhoročnými skúsenosťami zo školstva, je naším ministrom školstva.  Na Vysokej škole na ktorej podľa ním zverejňovaných údajov študoval,  získalo titul množstvo vekovo starších, novodobých politikov, finančníkov, či ich detí,  pričom u viacerých z nich boli zistené problémy s ich diplomovými prácami. Už vidím, ako bude pod jeho vedením naše školstvo rozkvitať.
  • Jana Cigániková, skutočne perla medzi poslankyňami a spôsob jej prezentácie pred verejnosťou na foto so stiahnutými nohavičkami snáď hovorí za všetko. Myslím si, že žiadny iný koment nie je potrebný.

Kiska a jeho strana „Za ľudí“: Kiskov vstup do politiky, bol veľkým omylom. Nikdy nebol lídrom a prezidentom sa stal len z dôvodu, že jeho protikandidátom bol R.Fico. Voľba prezidenta nebola „za“ nejakého kandidáta, ale „proti“ Ficovi. A z toho vyšiel Kiska. Nebol ani žiadna morálna autorita, nakoľko na rováši toho má zrejme viac, ako dosť a možno, že  aj kriminálnych skutkov. Okrem toho sa nemôžem zbaviť dojmu, že vždy bol len lenivým darebákom, ktorý ťažil a využíval prácu iných. V súčasnej dobe už zrejme pochopil, že ho ľudia nechcú a nemá šancu, tak z politiky odchádza. Aj keď mal nejaké drobné problémy, jeho zdravotný stav je len zámienkou.  Keďže Šeliga neohlásil kandidatúru na predsedu strany, jeho nástupcom sa bez problémov stala V. Remišová. Z koalície má táto strana najmenej zástupcov, ako v parlamente, tak i vo vláde, takže jej schopnosť ovplyvňovať politiku koalície zatiaľ je takmer nulová.

  • Veronika Remišová, síce zastáva funkciu ministra, no pomaly už prestáva vystrkovať rožky a po pár prešľapoch, v snahe mať pokoj ostáva radšej ticho a prispôsobuje sa. Jej pozícia sa však čiastočne posilnila čerstvým získaním funkcie predsedu stranu.
  • Mária Kolíková, dostala do vienka ťažký rezort spavodlivosti, v ktorom je potrebné vykonať množstvo zmien, ktoré sa jej budú presadzovať veľmi ťažko, nakoľko v koalícii nemá až takú podporu, ako by bolo potrebné. Zatiaľ je u nej vidieť snahu, no pôsobí dosť ťažkopádne. Horšia je však skutočnosť, že pri presadzovaní tak potrebných zmien v prokuratúre a súdnictve nemá voľné ruky a je dosť brzdená ostatnými členmi koalície. Zatiaľ sa síce snaží, no je možné, že ak to bude chcieť robiť i naďalej poctivo, ten tlak neustojí a rezignuje.

Nuž čo dodať na záver. Zmeny,  ktoré hlásal Matovič pred voľbami a ktoré mali zabezpečiť boj proti korupcii, principiálnosť, odbornosť, zásadovosť, zrušiť politické či stranícke nominácie sú v nedohľadne, ba čo viac keď sa pozrieme na prebiehajúce zmeny na čele rôznych úradov, vidíme, že sa nekonajú tak, ako by sa mali a je to presne tak, ako tomu bolo za vlády R.Fica – vedúci úradníci sa dosadzujú netransparentne na základe rozhodnutia strán súčasnej koalície.

No a ako je to s naším novým parlamentom? Úroveň mnohých poslancov som dokumentoval na inteligencii Romany Tabak. Avšak asi najvýstižnejšie by som mohol použiť slová bývalého generálneho prokurátora D.Trnku, ktoré keď ich vytrhnem z kontextu zneli asi takto: …………… títo ľudia sa tu po celé roky len „pregŕcavali a trtošili“ ………. . Smutné, ale pravdivé. Možno by som ešte dodal, že za to brali 5.227 €, čo nie také zlé (myslím pre nich).

Nerobme si však ilúziu ani o súčasnej opozícii. Tá bola pri moci viac volebných období a vidíme, čo so Slovenskom spravila.

Ešte by som na záver predsa len uviedol, že nechápem, ako je to možné, že také osoby, ako napríklad Dzurinda, Mikloško,  či Zajac, za ktorých éry bolo totálne vydrancované a zničené Slovensko, majú tú odvahu a drzosť vystupovať v médiách a radiť, čo robiť. Čudujem sa aj médiám, že im k tomu dávajú priestor.

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

 

 

*1 – https://www.youtube.com/watch?v=Fc7mOpkFOPo

*2 –  https://e.dennikn.sk/1790078/stefan-holy-robil-s-firmou-od-poora-na-analyze-pre-zsr-za-300-tisic/

*3 – https://www.topky.sk/cl/10/1947469/Kollarovci-prelievaju-peniaze-medzi-firmou-a-hnutim–V-hre-su-drahe-auta–v-jednom-sa-vozi-aj-Kristufkova

*4 – https://www.webnoviny.sk/venergetike/slovensko-si-neuplatni-predkupne-pravo-na-nakup-akcii-vse-holding-zinkasuje-za-to-35-mil-eur/

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102819x
Priemerná čítanosť článkov: 6526x

Autor blogu

Kategórie