Založ si blog

Zákon porušený nebol !

Fráza, ktorú používala každá vláda – už aj Matovičova

Nie som už ani tak sklamaný, ako skôr zdesený. Od zmeny režimu v roku 1989 sa tu deje to isté a pritom je úplne jedno kto tu vládne. Nezáleží na tom, či to bol Mečiar, Dzurinda, Fico, alebo najnovšie Matovič. Rozkrádanie, tunelovanie, podvody, zavádzanie, klamanie a zneužívanie verejnosti boli a sú na denno dennom poriadku. Skrátka hnus. Potom sa nemôžeme ani čudovať, že prevažnú väčšinu ľudí ovláda pesimizmus, nezáujem, rezignácia, nespokojnosť, či hnev.

 

Spoločnosť cez nastrčených politikov ovládajú rôzny oligarchovia. Potom nám tu vyrastajú rôzni ich poskokovia, ako napríklad Kočnerovia, Bašternákovia, Zsuzsové a im podobní, z ktorých niektorí nielenže páchajú trestnú činnosť, zastrašujú ale pravdepodbne si i objednávajú vraždy nepohodlných osôb.

 

Polícia, prokuratúra, či súdy si neplnili a neplnia svoje úlohy tak ako by mali, čím výdatne napomáhajú k deformácii spoločnosti a jej kriminalizácii. Následne ľudia prestávajú veriť v spravodlivosť a v to, že štát nedovolí, aby boli porušované ich práva. Nebudeme sa môcť potom čudovať, ak niektorí z tých čo im bude krivdené, zoberú spravodlivosť do svojich rúk. Síce to nebude správne a som rozhodne proti tomu, avšak samotná spoločnoť k tomu vytvára podmienky tým, že si štát si na úseku vnútornej bezpečnostnej politiky neplní svoje úlohy.

 

Ako je možné že :

    • polícia po dlhé roky umožňovala Kočnerovi, Bašternákovi, Zsuzsovej a im podobným páchať takéto závažné činy, z ktorých sú teraz podozriví, či obžalovaní?
    • prokuratúra v mnohých prípadoch nezabezpečila vyšetrovanie, či vyšetrenie trestnej činnosti a z množsva približne 62 závažných prípadov pridelených špeciálnemu prokurátorovi bola podaná len jedna, či dve obžaloby?
    • osoba podozrivá zo spáchania závažných trestných činov sa rozpráva s vtedajším generálnym prokurátorom Trnkom ako s nejakým sopliakom, vulgárne mu nadáva a ten sa od srachu div neschová do myšacej dierky?- Ako je možné, že z ich rozhovoru vyplýva, že generálny prokurátor má údajne u tejto osoby odložené nejaké peniaze? -Ako je možné, že námestníci generálneho prokurátora udržiavali kontakty s osobou v tej dobe podozrivou zo závažnej trestnej činnosti, konkrétne z objednania, či plánovania viacerých vrážd?
    • polícia zadrží 13 sudcov podozrivých v súvislosti s výkonom ich funkcie s prijímaním úplatkov, ovplyvňovania rozsudkov, či inej trestnej činnosti.
    • bývalá štátna tajomníčka MS SR udržuje aktívne styky s osobou obvinenou z viacerých trestných činov a dokonca v tej dobe obvinenou s objednávky vraždy?
    • tá istá štátna tajomníčka sa snaží ovplyvňovať rozhodovanie sudcov v súdnych procesoch v prospech vopred vybraných osôb.

Ak by som chcel byť dôsledný, tak ten výpočet by bol skutočne dlhý, ale väčšina z Vás to pozná, takže nebudem v tom pokračovať. Skrátka jedným slovom des! Ako sa má v takejto atmosfére cítiť obyčajný občan, ktorý si riadne platí dane a čaká, že štát v ktorom žije sa o neho postará bez toho, aby musel niekomu platiť úpaltky, či hľadať si iné nelegálne chodníčky.

 

Poďme, ale do súčasnosti.

Teraz tu máme Matoviča, ktorý vykrikoval, že ak bude zvolený, tak pôjde po korupcii, ako po “udenom”. Že nedovolí predražené zmluvy, že nepripustí rodinkárstvo, klientelizmus, či dosadzovanie do funkcií na základe politickej príslušnosti. Zatiaľ to však tak vyzerá skôr naopak. Koná presne tak, ako jeho predchodcovia, pričom na to, že tak koná si vždy nájde nejakú výhovorku, či ospravedlnenie. Takže nič sa neznemilo.

 Dňa 6.9.2020 som si na “Jednotke” na pár minút pozrel reláciu “O 5 minút 12”, kde jedným z diskutujúcich bol aj – teda ak sa nemýlim – predseda poslaneckého klubud OĽANO Michal Šipoš. Skrátka bol tam reprezentant OĽANO.

 Na otázku moderátora, že ako je možné, že poradcom MF SR Eduarda Hegera je osoba, na ktorú bolo v minulosti podanlé trestné oznámenie a že za tak krátku dobu od volieb sa mu začalo u predstaviteľov stran OĽANO výnimočne dobre dariť, pričom v takom krátkom čase už stihol podpísať so štátom zmlvy za približne 850 000 €, zaznela z úst tam prítomného predstaviteľa OĽANO super odpoveď hodná predstaviteľa tohto hnutia a to, že v podstate je všetko v poriadku nakoľko „Zákon porušený nebol“.

  •  Tu by som ešte rád upresnil, že podľa medializovaných intormácií, bolo trestné oznámenie na menovaného podané nakoľko mal v minulosti od niektorých dodávateľov zdravotníckej techniky žiadať až 15% províziu za vybavenie dodávok a to akoby ešte nestačilo, naviac mal požadovať ešte platbu 100.000 € mesačne. Takže takáto osoba je v súčasnosti poradcom ministra financií SR Eduarda Hegera a pri podpisovaní zmlúv so štátom sa teší neobviklej priazni zástupcov strany OĽANO.

 A sme doma. Reprezentanti víťaznej koalície a to konkrétne väčšinového OĽANO len pár mesiacov po voľbách začínajú pokračovať v štýle strany SMER, ktorý vždy keď vyšli na povrch podozrenia, či pochybnosti o nehospodárnom nakladaní s majetkom štátu, sa obhajovali touto istou vetou a to “Zákon porušený nebol” , alebo “Všetko je v intenciách zákona”.

 No čo na to povedať na záver.

Azda len to, že OĽANO sa učí veľmi rýchlo!

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

Toto Vám nezabudnem, alebo vrchol arogancie v priamom prenose!

07.04.2024

Dúfam, že tento blog vydrží na titulke aspoň 30 minút a nie, ako môj posledný blog. Voľby sú za nami a dopadli ako dopadli. Ako obyčajne, časť obyvateľov je spokojná a časť nie. Voľby sú teda za nami a spoločnosť by sa mala ukľudniť a nie pokračovať v delení na zlých a dobrých, či inom. Všetci sme obyvatelia tejto krajiny a žabo-myšie vojny politikov a delenie [...]

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 168
Celková čítanosť: 1099252x
Priemerná čítanosť článkov: 6543x

Autor blogu

Kategórie