Založ si blog

Pár blbcov šíri nenávisť a považuje pomoc za hybridnú vojnu

Za to by sa nehanbil ani Machiavelli.

Dnes som si zrejme, ako mnoho iných vypočul spolu s kolegami tlačovú besedu nášho ministra zahraničných vecí I.Korčoka. Sánky nám padli až po kolená a nestačili sme sa diviť.  Prakticky všetci sme sa zhodli, že toľko lží, zákernosti, jedu, drzosti a konšpirácií sme už dávno nepočuli. Takíto ľudia vo funkciách aj v minulosti už nejeden krát spôsobili, že svet bol plný nenávisti a hrozilo nielen vzájomné  ničenie ľudských životov, rodín, mrzačenie, ale hlavne bezdôvodné zabíjanie.  A pre koho?  Pre čo? Pre pár blbcov, ktorí si chceli uspokojiť ego svojich bezcitných osobností plných predsudkov a nenávisti. Takto sa svet ocitol nielen v 2. sv. vojne, ale aj na pokraji nukleárnej katastrofy počas tzv. Karibskej krízy v roku 1962, ktorá bola považovaná za jeden z najväčších povojnových konfliktov medzi „VÝCHODOM“ reprezentovaným vtedajším ZSSR a „ZÁPADOM“ reprezentovaným USA. Áno, za tým všetkým boli na oboch stranách bezcitní a bezohľadní ľudia, ktorých cieľom bolo len stupňovať konflikty a to bez ohľadu na životy iných. Aký súvis to má s tlačovou besedou I.Korčoka? No stačí si ju vypočuť a kto chce pochopí.

Korčok by sa nemal báť, ako sa vyjadril, že čo povie predstaviteľom USA zastupiteľstva, skôr by sa mal báť, čo odpovie obyvateľom Slovenska, čo spravila táto vláda preto, aby zbytočne pre COVID nezomierali v nemocniciach. Z jeho postoja však vyzerá, že mu je to jedno. On sa zaujíma čo povie USA. Jóooj počkajte, však on tam ako veľvyslanec Slovenska pôsobil. Tak už tomu rozumiem. Hm a nedostatok vakcín na Slovensku, možno by bolo riešením použiť nápad prisudzovaný tuším exprezidentovi USA D.Trumphovi a to vstrekovať čistiace prostriedky do žíl. Možno by to pomohlo.

Ale teraz poďme k téme Korčokovej tlačovky. Bol ňou dovoz ruskej vakcíny „SPUTNIK V“. Môj postoj k ruskej vakcíne je taký, že je správne, že sme ju doviezli. S očkovaním by sme však mali počkať pokiaľ nedôjde k jej schváleniu či už naším ŠUKL, či európskou liekovou agentúrou EMA, pričom očkovanie by malo byť na báze dobrovoľnosti.

Vrátim sa však k spomínanej tlačovej besede I.Korčoka a jeho vyhláseniam a tvrdeniam (ak niečo neuvediem doslovne ospravedlňujem sa, význam ostáva však rovnaký):

  • I.Korčok uviedol, že je neadekvátne a neprimerané, keď premiér vítal na letisku v Košiciach vakcínu, pričom pri ostatných vakcínach, tak nerobil.
    • Pán Korčok, no nehnevajte sa, ale ostatné vakcíny, nám boli predelené EU a nešlo o vakcíny o ktoré sme museli bojovať, keď sme ich chceli dostať. A premiér, aj keď ho neuznávam, sa o ich prílet zaslúžil, takže bolo logické, že tam bol a mal na to právo. Verím, že vaším americkým a nemeckým kamošom svojou prítomnosťou na letisku v Košiciach neodhrýzol „z nosa“.
  • I.Korčok uviedol,  že sa tým celá záležitosť dala do zahranično-politického kontextu, čím sa to celé posunulo do zahraničnej politiky, čo si on nikdy neželal.  Preto ešte dnes požiada o prijatie u 3 našich najvyšších ústavných predstaviteľov SR, nakoľko od nich potrebuje v tomto momente uistenie, že v našom zahranično-politickom orientovaní sa vôbec nič nemení.
    • Uff, tak to je silné kafé. Tak podľa Korčoka sa naša zahranično-politická orientácia mala zmeniť nakoľko predseda vlády bol na letisku v Košiciach? No nehnevajte sa ak by som toto počul niekoho tvrdiť na základe už uvedených faktov, tak by som si myslel, že minimálne ušiel z bláznivca. A to tvrdí náš minister zahraničných vecí? No neviem, čo si o tom myslieť. A dokonca na základe toho „musí“ požiadať o prijatie u 3 našich najvyšších ústavných činiteľov. Nečudujme sa, že hrozia vojnové konflikty, keď niektorí štátnici takto uvažujú a čo je horšie i konajú.
  • I.Korčok uviedol, že je zjavné, že vakcína „Sputnik V“ chce prísť na európsky trh bez toho, aby bola certifikovaná.
    • Ďalšia fabulácia. Nie je mi známe, že by sa Rusi takto vyjadrovali. Pokiaľ viem o európsky trh aj keď už žiadosť o schválenie podali, sa nejako moc nezaujímajú. Majú dostatok záujemcov v Južnej Amerike, či iných svetadieloch a to až tak, že nestačia dodávať. A to už  ani nehovorím, že český prezident požiadal Putina o dodávku ich vakcíny „Sputnik V“ pre Českú republiku, čo mu bolo prisľúbené. Rusom je úplne jedno, či si nejaký z ich pohľadu „štát, ktorý ani nevidno na mape“ objedná pre nich zanedbateľné množstvo vakcíny. To nie je pre nich ani povestná kvapky v mori.  Podstatné je však to, že Rusi nikoho v EÚ nenútia ich vakcínu objednávať a ani dovážať. Dokonca ju pre EÚ ani oficiálne neponúkali. Takže tvrdenia I.Korčoka vychádzajú zrejme len z nenávisti voči danému štátu a zrejme v snahe niekomu sa niekde tlačiť.
  • I.Korčok uviedol, že celá politizácia je v tom, že výrobcovia vakcíny SPUTNIK V, doposiaľ nepožiadali v EÚ o jej certifikáciu.
    • No tak to teda neviem, ako môže byť politizácia v tom, že nejaký výrobca nepožiadal EÚ o certifikáciu. To keď nejaká spoločnosť na Slovensku nepožiadala EÚ o certifikáciu niektorého z ňou vyrábaných výrobkov, tak tieto ňou vyrábané výrobky a jej výrobná činnosť počas ktorej ich vyrába je spolitizovaná a pre problémom pre EÚ? No to sú konšpirácie, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani Machiavelliho prívrženci.
  • I.Korčok uviedol, že to v tomto momente to už nie je len vakcína, ale nástroj v „HYBRIDNEJ VOJNE“ !!! Že keby Rusi chceli, aby to bola len vakcína, tak by boli v poctivej konkurencii na tomto trhu.
    • No tak to ma podržte. Vakcína ktorú nám nik nenúka, o ktorú sme prosíkali, nám je daná a ľudia s krvavými očami z ochoty pomôcť, z toho spravia hneď nástroj „HYBRIDNEJ VOJNY“. Ak tu niekto vyvoláva napätie a hybridnú vojnu, tak sú to práve takíto ľudia a takéto ich vyhlásenia. Ešte dobre, že nevyhlásil, že Rusko, nám dodaním vakcíny vyhlásilo vojnu.
  • I.Korčok uviedol, že ho veľmi vyrušilo nadšenie a pochvala, ktorá sa v súvislosti s jej dovozom na Slovensko dostala od novej koalície a časti verejnosti (aj muž s maskou a Danko).
    • Haló pán Korčok, zobuďte sa! To už chcete rozkazovať, kto sa má tešiť a kto smútiť? Nechajte to na ľudí. Nech sa teší ten, kto má z toho, že mu pomôžu radosť. A obdobne to nechajte aj na toho, kto bude nahnevaný, že vakcína nie je zaregistrovaná, nech sa hnevá.  Vyjadrovať svoje úprimné nálady a city je predsa jeden z prejavov slobody, za ktorú „údajne“ bojujete. Tak potom to skutočne nechajte na ľudí. A nech Vás nevyrušuje, že ten sa teší a ten hnevá, sú to ich pocity a prosím „Nerozkazujte dažďu – vetru“, ako to chceli voľakedy komunisti. V čom ste potom iní?

Dalo by sa to rozoberať zo všetkých strán, ale asi zbytočne, lebo ako som už napísal, kto chápe, tak vie. Kto nechápe, je to zbytočné. To, že anglickej vakcíny od AstraZeneca sú v EÚ plné sklady a obyvatelia sa ňou očkovať nechcú hlavne pre jej slabú účinnosť ako i vedľajšie účinky, nie je vina ruskej vakcíny.

Na záver uvediem, že všetci by sme sa mali strániť ľudí s „krvavými“ očami, ktorí len rozosievajú nenávisť a snažia sa ľudí nie spájať, ale deliť. Okolo šíria len samú nenávisť a konšpirácie. Je to ich životný štýl, ktorým sa snažia otráviť život aj ostatným. V takejto atmosfére dokážu žiť, ako ryba vo vode. Ak nechceme vojnové konflikty a chceme žiť v mieri, osoby tohto typu by sa do politiky nemali dostať.

Možno by som ešte dodal, že EÚ je dobrý projekt, avšak tak, ako to býva stal sa z nej jeden obrovský byrokraciou prerastený moloch neschopný pružného jednania. Aj to donútilo Rakúsko a Dánsko, aby sa v tejto oblasti už nespoliehali na EÚ, ale sa spojilo s Izraelom a snažilo sa zabezpečiť výrobu vlastnej vakcíny.

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

13 ročné slovenské dievčatko, unesené a týrané 4 ukrajinskými tínedžerkami!

26.04.2024

Som zvedavý, koľko tu ten blog vydrží! Pritom v blogu sa snažím uvádzať len skutočnosti o ktorých som sa dočítal. No a keď o tom môžu písať nemecké a iné zahraničné médiá, nevidím dôvod, prečo by sme o tom nemali písať aj na Slovensku, odhliadnúc od toho, že sa to týka priamo slovenského občana! Nakoľko chcem mať ako taký prehľad o dianí vo [...]

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 170
Celková čítanosť: 1105290x
Priemerná čítanosť článkov: 6502x

Autor blogu

Kategórie