Založ si blog

Keď zviera zatlačíte do kúta nečudujte sa, že zaútočí

Medzinárodná situácia medzi niektorými štátmi sa v poslednej dobe stále viac zhoršuje. Keďže sme v Európe, tak situácia v Afrike, Južnej Amerike, či Ázii nás až tak nezaujíma, nakoľko sa nás bezprostredne netýka.

Naproti tomu značný záujem u nás vyvoláva dianie v Ukrajine a Rusku, kde denne čítame články o eskalácii napätia zapríčineného Ruskom.

Nepatrím medzi najmladších, takže už som toho niečo prežil a zažil. Taktiež nepatrím medzi tých ktorí štvú a z konfliktov majú radosť, ani medzi tých, čo sa bezmyšlienkovito hádajú na diskusiách v snahe obhájiť neobhájiteľné.

Preto to čo sa deje teraz ma nemôže nechať bez toho, aby som k tomu vyjadril svoj názor. Hneď na začiatok chcem upozorniť, že nepatrím medzi zástancov Ruska ani USA. Podľa môjho názoru má štát robiť serióznu politiku voči všetkým štátom, nemá sa nikomu vtierať a hájiť si predovšetkým svoje záujmy, tým však nechcem popierať princíp určitej odôvodnenej solidarity.

V súčasnosti na Slovensku je pri moci skutočne neschopná vláda, ktorá nám robí len hanbu. Tá predošlá bola zas „až moc schopná“ (každý vie, ako to myslím). To však nie je to čo chcem povedať. Chcem sa vyjadriť k neodôvodnému pohonu na Rusko, ktorého sa výdatne zúčastňuje aj Slovensko.

Jedným z hlavných aktérov je náš minister zahraničných vecí Ivan Korčok, minister obrany Jaroslav Naď a jemu podobné persóny ako Martin Klus, či rôzne iné karikatúry niektorých poslancov nášho „slávneho“ parlamentu.

Minister zahraničných vecí, dokázal prehlásiť dokonca aj  o ruskej  „vakcíne“  SPUTNIK V, že ide o ruskú geopolitickú zbraň hybridnej vojny. A veru našlo sa mnoho takých, ktorí túto myšlienku dokázali rozvádzať až do absurdných rozmerov. Bavíme sa pritom o tom už nejakú dobu, ako by nás iné netrápilo. Pekným príkladom je neschopný poslanec Peter Osuský, ktorý bol členom či kandidoval až na kandidátkach 3 politických strán (Občianska konzervatívna strana, Most – Híd, Sloboda a Solidarita). Skrátka kam vietor, tam plášť. A pritom tento človek má ešte tú odvahu, že ide hovoriť o morálke. Avšak, aby som bol objektívny, nie je sám, je ich tam takých mnoho.

No vrátim sa k tej hybridnej vojne. Ministerstvo zahraničia a obrany je toho plné. Hybridná vojna sem, hybridná vojna tam. Hm, nie je to preto, že ak spomenú hybridnú vojnu, tak si môžu hovoriť čo len chcú a nik nemôže povedať, že klamú. Na údajnú hybridnú vojnu vedia zhodiť prakticky všetko a prejde im to. Prečo – no predsa Rusy na nás útočia prostriedkami hybridnej vojny. To je taraz „in“ a taktiež sa tým zavďačíme aj Američanom. Dokonca bolo zriedené špeciálne pracovisko pre „HYBRIDNÉ HROZBY A DEZINFORMÁCIE„. Áno, na internete sa šíri množstvo neprávd, ale sloboda je taká a ak ju začneme obmedzovať, bude to smerovať k policajnému štátu. Kto dokáže určiť čo „áno“ a čo „nie„.

Nedávno som počúval v TV vystúpenie v súvislosti s informáciami zverejňovanými na internete, že USA a NATO presúvajú svoje vojská bližšie k ruským hraniciam (pokiaľ si dobre pamätám, bol to náš minister obrany) pričom uvádzal, že to nie je pravda a sú to hoaxy a je to šírené v rámci hybridnej vojny. Ďalej uviedol, že žiadne takéto presuny sa na našom území nerealizujú. Tak som si pozrel stránku Ministerstva obrany SR, na ktorej informuje o presunoch cudzích vojsk po našom území a čuduj sa svete. Jeden presun cudzích vojsk za druhým (napr. 9.4.2021 – 1.4.2021 – 26.3.2021 – 19.3.2021 – 12.3.2021 – 5.3.2021 – 26.2.2021 – 19.2.2021 – 12.2.2021 – 5.2.2021, ………). Takže nie je pravda, že sa presúvajú cudzie vojská (v oznámeniach sú zväčša uvádzané, ako zahraničné spojenecké ozbrojené sily) po našom území? Alebo sú takéto správy nástrojom Korčekovej hybridnej vojny? (Link na stránku MO SR, informujúcu o presunoch je pod článkom).  Každý nech si spraví názor sám.

Korčok v televízii kritizoval Rusko za to, že sústreďuje svoje vojská na hraniciach s Ukrajinou a obviňoval ho z eskalácie napätia. Taktiež kritizoval Rusko, že ak robí vojenské cvičenie, má o tom informovať okolité štáty, pričom Korčok ukazoval nejaké papiere, na ktorých to má Rusko robiť. No neviem, ale to čo si robí suverénny štát na svojom území je len v jeho kompetencii. Podotýkam, že Rusko má „SVOJE“ vojská na „SVOJOM“ území. A to, aby nejaký Korčok predpisoval suverénnemu štátu a to ešte veľmoci, na akom papieri má hlásiť pohyb svojich vojsk na svojom území je ozaj uletené. To, že je potrebné hlásiť, keď sa spojenecké vojská pohybujú po našom štáte je normálne, nakoľko ide o cudzie vojská, ktoré sa pohybujú po cudzom štáte. Rusi sa však svojím vojskom pohybujú po svojom území. (Prosím len nespomínajte Krym, to by sme potom strávili dlhý čas vymenovaním USA agresií a svojvoľných postupov napr. bombardovaním bývalej Juhoslávie, ….kde skutočne zomierali ľudia a nie ako na Kryme, kde tuším nebola zaznamenaná žiadna smrť).

Ako som uviedol, Rusko má svoje vojská na svojom území, čo sa však nedá povedať o amerických vojskách, ktoré sú dislokované nielen mimo americký kontinent, ale čoraz viac sa presúvajú bližšie k ruským hraniciam a je jedno pod akou legendou to robia, či cvičenia, pomoci, ……. pravda je stále rovnaká, systematicky sa približujú k Rusku.

Skúsme sa rozpamätať (teda tí starší), čo sa stalo keď chceli Rusi rozmiestniť svoje rakety na Kube. Mladší si to pamätať nemôžu, no môžu si o tom prečítať. Vznikla tzv. Karibská kríza a „Svet bol na pokraji vojny„! Takže takto sa správajú Američania (a mali pravdu) keď by niekto chcel umiestniť zbrane a vojakov bližšie k ich hraniciam.  A čo majú robiť Rusi, keď sa okolo ich hraníc pod rôznymi zámienkami rozmiestňujú americké (či NATO) vojská? A to ich ešte neoddeľuje ani oceán, ako tomu bolo v prípade Kuby.

Skrátka Rusko je systematicky tlačené nielen USA, ale i EÚ do kúta. Mali by sme si ale uvedomiť, že zviera zatlačené do kúta, sa z neho môže dostať len tak, že zaútočí na svojho utláčateľa. Alebo inými slovami para v kotle stúpa potiaľ, pokiaľ nedosiahne kritický bod a kotol nevybuchne. Čo sa stane potom. Kto bude hasiť požiar, ktorý sme sami založili? Zas budeme mať množstvo výhovoriek. A čo je horšie, trpieť nebudú tí, ktorí nás do toho dotlačili, ale my, naše deti a vnúčatá. Tí čo nás do toho dotlačili si budú niekde v bezpečí užívať a počítať zarobené peniaze, lebo áno, vojna je pre väčšinu utrpením, no pre niektorých dobrý biznis – niektorí účastníci GLOBSEC-u by o tom mohli hovoriť – že.

Ak si všimnete v printových, či internetových médiách, vrátane televízie sú systematicky publikované správy, poukazujúce na Rusko, ako na nepriateľa. Iné štáty, ktoré skutočne porušujú medzinárodné právo, ale i ľudské práva, sú prehliadané. Je evidentné, že ide o cielenú protiruskú kampaň. Nie nezabudol som na rok 1968, aktívne som ho prežíval, ja však píšem o súčasnosti. Ale viem aj o Mníchovskom diktáte a zrade Francúzska a Anglicka.  Minulosť si je potrebné pamätať a poučiť sa z nej, avšak žiť treba v súčasnosti. Bývalý francúzsky generál a neskôr uznávaný prezident Charles de Gaulle raz vyslovil skutočne pravdivú myšlienku o ktorej možno ani nevedel, koľko je v nej pravdy. Povedal „Anglicko je ostrov a Amerika je ďaleko“. Táto veta v sebe obsahuje mnoho, len sa je nad ňou potrebné trochu zamyslieť.

Čo by sa tak stalo, keby Rusko spravilo niečo také ako teraz plánuje vykonať Japonsko, ktorého vláda sa v utorok rozhodla, že začne vypúšťať do mora viac ako milión ton kontaminovanej vody z jadrovej elektrárne Fukušima, ktorú pred desiatimi rokmi zničilo silné zemetrasenie a následná vlna cunami.  EU by bola celá na nohách, USA zrejme detto. No pri Japoncoch sa nič nedeje. Dokonca USA sa údajne vyjadrili, že súhlasia. Však prečo nie, USA je ďaleko a kto je blízko, no predsa Rusko, ktoré oddeľuje od Japonska len Japonské more. Však doprajme tej „rádioaktívnej vody“ trochu aj Rusom, prečo nie – pravda. Hádam nikomu nemusím pripomínať, čo spôsobí vypustenie rádioaktívnej vody do mora. Možno sa pamätáte ešte na  ukrajinský Černobyľ (v dobe výbuchu patril ešte do ZSSR) aké  (oprávnené) haló bolo po výbuchu.

No a čo stvárame s tým ruským „Sputnikom V“, to je komédia akej niet páru. Aj keď si myslím, že Rusi sú v oblasti virológie skutočné svetové špičky, rozhodne by som túto vakcínu použil až po testoch a odobrení príslušnými autoritami, ako napríklad EMA, či ŠUKL a trval by som na tom, aby prešla štandardnými skúškami, akými museli prejsť všetky ostatné vakcíny. Tu však musí aj slepý vidieť, že na jednej strane je šašo a na druhej zas hŕstka zaslepených oponentov v ŠUKL, ktorá miesto toho, aby aktívne konala sa vyhovára. Ak nie je ŠUKL schopný vykonať, či zabezpečiť patričné skúšky a testy, pýtam sa na čo potom tu celý ŠUKL vrátanej jeho riaditeľky a celého vedenia platíme. Na čo chodia do práce? Či len pre to, aby brali nemalý plat? Ak nemajú záujem konať proaktívne, vykonať či zabezpečiť patričné testy, či skúšky, aktívne si vyžiadať a zabezpečiť chýbajúcu dokumentáciu (ak ju teda potrebujú), tak potom načo ich máme? Potom by nám postačovala EMA (eur. liek. agentúra) na ktorú sa ŠUKL v počiatkoch odvolával, že má rozhodnúť on. Príkladom neschopnosti a zbytočnosti tohto nášho ústavu (ŠUKL) je aj vakcína AstraZeneca, ktorú ŠUKL neobjektívne obhajoval a to aj vtedy, keď už bolo zrejmé, že v spojitosti s ňou dochádzalo k úmrtiam. Keby to bol Sputnik V, tak to by ste videli tú aktivitu, akou by proti nemu bojovali, neostala by na ňom suchá nitka.  Nebol to však ruský Sputnik V, ale ide o anglicko – švédsku vakcínu a tú kritizovať nemožno ani keď zomierajú ľudia. ŠUKL-u vôbec nevadilo, že mnohé krajiny zastavili očkovanie, nakoľko stále omieľal frázu EMY, že pozitíva prevládajú nad negatívami. Nie, že by si naši drahí pracovníci ŠUKL dali trochu námahy, ako tomu bolo v iných krajinách a snažili sa zaujímať, aby získali viac informácií o negatívnych vplyvoch AstraZeneca s možnými smrteľnými následkami. Na čo tam sú, keď len omieľajú tvrdenia EMY. Myslím si, že nie sme tak bohatá krajina, aby sme dávali nemalé platy takejto zbytočnej inštitúcii. No proste kam vietor, tam plášť. Jasným dôkazom nečinnosti a zbytočnosti tohto úradu sú napríklad nasledovné skutočnosti:

  • Aj napriek reakcii mnohých štátov v ktorých bolo očkovanie vakcínou AstraZeneca pozastavené v dôsledku podozrenia zo závažných ťažkostí, prípadne až úmrtí Štátny ústav na kontrolu liečiv (ŠÚKL) v pondelok (15. 3.2021) odporučil na Slovensku pokračovať v očkovaní vakcínou AstraZeneca. Prínosy vakcíny podľa neho aj naďalej prevyšujú všetky riziká, pričom nie je známe, že by podnikol nejaké vlastné aktivity na objasnenie tejto situácie.
  • O pár dní neskôr sa šéf jej vakcinačnej stratégie EMA  Marco Cavaleri vyjadril, že medzi vakcínou proti koronavírusu od spoločnosti AstraZeneca a krvnými zrazeninami existuje „jasná“ súvislosť. Náš ŠUKL stále nič.
  • 7.4.2021 EMA informuje, že tvorba krvných zrazenín by mala byť uvedená ako „veľmi zriedkavý vedľajší účinok“ vakcíny AstraZeneca proti novému koronavírusu. ŠUKL údajne na základe uvedeného informoval naše MZ s tým, že chce otvoriť diskusiu o stratégii očkovania na Slovensku.

No potrebujeme takýto zbytočný ústav? Potrebovali by sme ho, keby niečo robil a  aktívne chránil naše zdravie. Z jeho konanie sa mi to však nezdá. A to som počul, že pani prezidentka Zuzana, chce údajne udeliť riaditeľke ŠUKL Zuzane číslo 2, nejaké vyznamenanie. Za čo? Za to, že nič nerobí, alebo za to, že bránili v použití Sputniku V?  Je zaujímavé, že pre nás tak problematickú vakcínu, akou pre nás Sputnik V je chce vyrábať Rakúsko, Taliansko i Nemecko, pričom v nedávnej dobe mal o tejto vakcíne jednať aj francúzsky prezident s ruským a to ani nehovorím, že sa s ňou už mnoho mesiacov úspešne očkuje v mnohých krajinách sveta. Jej údajná účinnosť je až  cez neuveriteľných 90%. A keby boli známe nejaké úmrtia, tak to by sme tu počúvali zo strany našich proamericky orientovaných politikov a ŠUKL od rána do večera.

Ako som už uviedol nie som obhajca Rusov, ale to čo sa deje už nemá obdobu. Rusko je veľká krajina bohatá na nerastné suroviny. Nebuďme pápežskejší ako pápež! Nemci ústami Merkelovej jasne vyjadrili svoj názor keď sa ich snažili Američania a EÚ zabrániť dobudovaniu plynovodu NS2 – plynovod sa dobuduje, lebo je to v ich záujme. Obdobne firma Mercedes, ktorá nedávno otvorila v Moskve svoj závod to spravila aj napriek sankciám EÚ – nakoľko to bolo pre ňu ekonomicky výhodné.  A čo tak americko – saudskoarabské vzťahy, po vražde saudskoarabského novinára Džamala Chášukdžího, ktorý mal však trvalý pobyt v USA a teda bol USA štátnym príslušníkom? Po tej vražde, ktorá otriasla celým svetom nielen svojou brutalitou, ale i tým, že ju údajne nariadil najmocnejší muž v Saudskej arábii, s ktorou majú USA veľmi blízke nielen obchodné kontakty (hlavne zbrojný priemysel)?  Zo strany USA som začul nejaké vyhlásenie v tom zmysle, že USA Saudskú arábiu napomenú, avšak nemôžu si dovoliť s ňou pokaziť vzájomné vzťahy, nakoľko ide o ich významného obchodného partnera.

Takže na záver opäť pripomeniem, že nie som obhajca Rusov, ale trochu objektivity by nezaškodilo. Aby sme sa potom nečudovali, kde sme to dotiahli.

(Samozrejme to „zviera“ v názve myslím metaforicky.)

 

  • 1 – https://www.mosr.sk/upozornenia-na-presuny-vojenskej-techniky/
  • 2 – https://www.topky.sk/cl/11/2095379/Padol-definitivny-verdikt–Japonska-vlada-vypusti-vodu-z-Fukusimy-do-mora
  • 3 – https://www.slovenskoproticovidu.sk/aktuality/vyhlasenie-ema-k-vakcine-od-astrazenecy
  • 4 – https://svet.sme.sk/c/22632350/vakcina-astrazeneca-ema-zrazeniny-ockovanie-covid.html
  • 5 – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/583675-ema-krvne-zrazeniny-by-mali-byt-vedene-ako-vedlajsie-ucinky-astrazenecy/

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102302x
Priemerná čítanosť článkov: 6522x

Autor blogu

Kategórie