Založ si blog

Ako okrádať štát, občanov a pritom, ako štátny zamestnanec zarábať mesačne cez 600 tisíc €.

Myslíte si, že nie je možné ako štátny zamestnanec mať príjem

600 000 až 800 000 €?

Ak áno, tak Ste na omyle!

Priemerná mesačná mzda v NH je 1.100 €. To je však len teória a štatistika. Realita je taká,  že väčšina pracujúcich zarába od 600 do 900 € (nemyslím pracovníkov automobiliek a im na úroveň postavených firmám,  ale ostatných zamestnancov, ktorých je väčšina).

Ako sa však dostať k mesačnému príjmu 600 000 až 800 000 €? Odpoveď je jednoduchá. Stačí byť v tomto po…..m štáte v správnej politickej strane, alebo mať kontakty so správnou politickou stranou, vládou, či inými vyššie postavenými štátnymi úradníkmi a zrazu je všetko možné!

V poslednom období sa zadržaným osobám podozrivým z korupcie a umiestneným vo vyšetrovacej väzbe začal rozväzovať jazyk. A tak sa pomaly dozvedáme, ako to v tomto skorumpovanom a mafiánskom štáte od politického prevratu v roku 1989 fungovalo a funguje doposiaľ. Je to jedna veľká „trafika“, ktorú vedúce politické strany a vedúci predstavitelia štátu priebežne vyciciavali a vyciciavajú a to až tak, že samotný štát živorí a oni si odkladajú zlaté tehličky, bývajú v luxusných vilách, disponujú luxusným autoparkom a svoje bohatstvo si zvážajú do Dubaja, či iných krajín. Je mi až do plaču, keď už desaťročia počujem z ich úst tie otrepané frázy, ako napríklad, že do politiky išli ,aby  „Slúžili ľuďom“, …… že túto funkciu prijímajú „S pokorou“, ……. . V skutočnosti ich jediným cieľom je sa nabaliť a kradnúť pokiaľ budú vládať. Je mi z nich zle!

Dozvedáme sa, že zrejme žiadna štátna zákazka nebola prijatá čistým spôsobom a bez korupcie. A už ani nehovorím, aké osoby boli prijímané do vysokých štátnych postov, pritom slušnému človeku sa tam miesto neušlo. Ako príklad uvediem bývalého riaditeľa kriminálneho úradu Finančnej správy Makoa.

Podľa medializovaných informácií porušoval zákon už pred vstupom do štátnej služby (ešte ako riaditeľ SBS), no i napriek tomu bol na základe piklov vtedajšieho riaditeľa PZ Gašpara a jeho kamoša Bodora menovaný do už uvedenej funkcie, kde bolo jeho úlohou dozerať nad dodržiavaním finančných zákonov na celom území SR, podvody na DPH, CLE, …… . Dnes sa už potvrdilo, že bolo to niečo, ako spraviť capa záhradníkom. Ale tak je to u nás všade a so všetkým. Pán Mako, sa skutočne bravúrne a veľmi aktívne zhostil svojej funkcie.

Podľa ďalej medializovaných informácií vybavil  na daňovom úrade dvom podnikateľom nerušenú čiernu výrobu cigariet. za čo mu bolo jednorázovo vyplatených

800 000,- € !!!

To však bola len jednorázová platba a to by mu chudáčikovi k životu nestačilo, tak mu musel podnikateľ „V“ majúci nie celkom košér výrobňu cigariet platiť „mesačne“ tuším po dobu 5 rokov sumu

160 000,- € !!!

Samozrejme, že mesačný bočný príjem 160 000,- € nie je pre funkcionárov ako Mako, nič moc a aby netrel biedu, platil mu ďalší podnikateľ „J“, majúci taktiež nie celkom legálnu výrobňu cigariet pravidelne mesačne sumu

140 000,- € !!!

Avšak ani pravidelný mesačný príjem 300 000,- € nie je pre takéhoto štátneho funkcionára nič moc. Však za čo by si vydržiaval dom v Dubaji, či iné svoje aktivity. Preto mu kamoš pracujúci v SIS (Bohm) dohodil ďalšieho „špekulanta“ s cigaretami, ktorý mal Makoovi pravidelne platiť za každý nelegálny kamión cigariet sumu

100 000,- € !!!

A keďže Makoo zrejme nevedel, čo od rozkoše robiť s peniazmi a doma nenašiel také veľké vidly, s ktorými by ich mohol prehadzovať z kopy na kopu, aby mu nesplesniveli, tak každý mesiac vozil súkromným lietadlom do Dubaja sumu

od 600 do 800 000,- € !!!

Čo poviete? Dá sa, že? A potom sa niektorí na Slovensku sťažujú, že málo zarábajú. Nie Amerika je krajina neobmedzených možností, ale Slovensko. Žiaľ len pre vládnuce strany a ich spriaznencov!

A to je len jeden prípad jednej osoby z rezortu financií! Koľko je ich však na tom rezorte ešte. Koľko ich je na ostatných rezortoch?

Vidíme, aké „pravdivé“ boli nedávne Kaliňákove slová, keď sa ho reportéri pýtali, prečo sa nestíha korupcia na najvyšších miestach a jeho odpoveď bola „Lebo korupcia na týchto miestach nie je!„. Takto nás ťahali za nos stále od roku 1989 až dodnes!

Koľko mohlo byť na Slovensku nových „supermoderných“ nemocníc, starobincov, predškolských zariadení, škôl, univerzít, …… . Mohli sme mať vybudovanú komplexnú cestnú infraštruktúru vrátane diaľnic. Ekológia mohla byť na vysokej úrovni a Slovensko mohlo byť zelené. To ani nehovorím o sociálnych programoch, podpore mladých rodín, ich bývania, materských, či dôchodkoch. Takto len počúvame, že nič poriadne nefunguje, všetko sa rozpadá a na nič nie je peňazí. Pamätám si ešte na Mečiarove slová po politickom prevrate v roku 1989 a rozdelení Československa, že na Slobensku budeme mať „Malé Švajčiarsko“. Mal pravdu bolo a je, ale len pre neho, jeho nástupcov a im podobným.

Len taký paradox. Počas celej existencie toho „hnusného“ socializmu, teda za cca 41 rokov, nerozkradli jeho vedúci predstavitelia toľko ,ako Mako za jeden rok! Zamyslite sa prosím na tým. A všetko je „REDY“.

A sme opäť pritom. Koho voliť? Štát musí niekto riadiť. Dalo by sa povedať, že doposiaľ boli vo funkciách „ZLODEJI“. Tí najnovší sú zas slušne povedané „DUCHA MDLÉHO“ a o tom, či boli zlodeji a do akej miery sa dozvieme až neskôr.

Slovensko, mám Ťa rád, ale zároveň mi je smutno, čo sa s Tebou deje.

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

13 ročné slovenské dievčatko, unesené a týrané 4 ukrajinskými tínedžerkami!

26.04.2024

Som zvedavý, koľko tu ten blog vydrží! Pritom v blogu sa snažím uvádzať len skutočnosti o ktorých som sa dočítal. No a keď o tom môžu písať nemecké a iné zahraničné médiá, nevidím dôvod, prečo by sme o tom nemali písať aj na Slovensku, odhliadnúc od toho, že sa to týka priamo slovenského občana! Nakoľko chcem mať ako taký prehľad o dianí vo [...]

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 170
Celková čítanosť: 1105244x
Priemerná čítanosť článkov: 6501x

Autor blogu

Kategórie