Založ si blog

Ako si nás naši spojenci z USA a NATO vážia.

Asi každý vie, čo sa dnes deje v Afganistane. USA rozoštvali obyvateľstvo a po 20 rokoch odtiaľ zutekali. Z pohľadu USA nič zvláštneho, to robia už celé desaťročia po celom svete. Na to však teraz nechcem poukazovať.

Chcem ukázať, ako si nás naši spojenci USA a NATO vážia a aké máme u nich slovo.

Pekne sa to dá vidieť na práve prebiehajúcich evakuačných letoch, ktoré realizujú prakticky všetky štáty majúce občanov v Afganistane.

Pokiaľ Česká republika už vysiela do Afganistanu z dôvodu evakuácie svoje 3. lietadlo, tak Slovensko tam nevyslalo ešte ani jedno!!!

Pýtate sa prečo? Odpoveď je jednoduchá náš minister sa neskoro zobudil, ale čo je podstatne dôležitejšie „nedostal od NATO a USA povolenie“ na uskutočnenie evakuačného letu pre slovenských občanov zdržujúcich sa v Afganistane!!!

Ak sa znovu pýtate, ako je to možné, tak odpoveď je znovu jednoduchá.

Tak si nás totiž vážia naši spojenci z NATO a USA. Jednoducho povedané majú nás na háku!!! Keby tomu bolo inak, boli by sme mali povolený aspoň jeden humanitný let na záchranu našich občanom žijúcich v Afganistane. Nemuseli by to byť ani 3 lety po sebe, ako umožnili Českej republike.

Je to zvláštne, lebo sme sa im tlačili do určitých partií tela, no keď potrebujeme niečo my, tak to majú na „háku“.

Nepomôže ani argumentácia, že lety povoľujú Afgánci, lebo zatiaľ to nie je pravda a je to všetko v rukách USA a NATO.

Pre USA sme dobrý, aby mohli prechádzať ich vojenské konvoje po našom území, aby tu mohli cvičiť, používať naše letiská, prípadne si vytvoriť pod rôznymi legendami svoje vlastné základne, či letiská a tváriť sa, že nám pomáhajú a že je to len v náš prospech. Prípadne, aby nám predali vojenskú techniku, ktorú nepotrebujeme a to ešte nie celkom za výhodné sumy, nakoľko vieme, že sú štáty, ktoré nakupovali od nich lacnejšie. Už tu takí boli a vieme, čo nastalo.

Musel som sa veľmi premáhať, keď som počúval slová nášho ministra zahraničných vecí Korčoka, ako ho to mrzí, že sa musíme z toho poučiť, …… . Mysľou my prebehlo mnoho slov, no ak chcem byť slušný použijem len slovo servilný zbabelec a pokrytec.

A na čo sa máme tešiť?

No predsa na desaťtisíce, či stotisíce nových migrantov z Afganistanu, ktorých nás bude USA a NATO nútiť s úsmevom a kľudom džentlmena prijať. Takže USA to rozbili a o migrantov sa máme postarať my. Klasika! Lebo USA si ich do ich krajiny vodiť nebudú. Naoko zoberú pár pre nich potrebných Afgancov, aby tak svetu zalepili oči. Ako som už uviedol, budú to však len filtrované osoby, z ktorých budú môcť mať úžitok.

Možno ešte jedna úvaha, pokiaľ je známe prevažná väčšina obyvateľov Afganistanu od narodenia nepozná nič iného len „boj“ a to ani nehovorím o obyvateľoch z rôznych obcí, kde bolo úplne bežné, že už malé deti vlastnili zbrane a z dôvodu prežitia dokázali bez najmenších zábran zabíjať. Sú to ľudia, ktorí sa narodili, boli vychovávaní a žili stále vo vojne a rôznych sporoch, ktoré sa riešili zbraňami. Je to proste úplne iná mentalita a môžeme si len predstavovať, aký spôsob života budú praktizovať u nás v Európe.

Afganistan sa začlenil do skupiny krajín , ktoré USA politicky rozbili, rozoštvali obyvateľstvo a krajinu nechali destabilizovanú, či v občianskej vojne. Viď. napr. Líbya, ktorá bola stabilnou krajinou, brániacou migrácii …….. . Po zabití Kaddáfího sa tam strhla občianska vojna a krajina doteraz nemá jednotné vedenie, takže prakticky nie je s kým jednať, čo je jeden z mnohých dôvodov rozsiahlej migrácie do Európy.

No neviem pán Korčok, Klus, Naď, nemáte sa čím chváliť. Pobyt v Afganistane bol jedna veľká ostuda, na ktorej ste sa dlhodobo plne podieľali a donedávna ju obhajovali.

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

Toto Vám nezabudnem, alebo vrchol arogancie v priamom prenose!

07.04.2024

Dúfam, že tento blog vydrží na titulke aspoň 30 minút a nie, ako môj posledný blog. Voľby sú za nami a dopadli ako dopadli. Ako obyčajne, časť obyvateľov je spokojná a časť nie. Voľby sú teda za nami a spoločnosť by sa mala ukľudniť a nie pokračovať v delení na zlých a dobrých, či inom. Všetci sme obyvatelia tejto krajiny a žabo-myšie vojny politikov a delenie [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 168
Celková čítanosť: 1099391x
Priemerná čítanosť článkov: 6544x

Autor blogu

Kategórie