Založ si blog

Smutná, ale zrejme objektívna realita. Takáto je pravda.

Nedá mi nereagovať na blog zverejnený dnes o 08,09 hod. a následne odstránený. Blog mal názov „Amnesty International odsúdila Ukrajinu“. (Dopĺňam, že blog bol neskôr znovu zverejnený.)

Nezdalo sa mi to a chcel som vedieť, či vôbec môže byť takéto niečo v súčasnej mohutnej proti ruskej propagande reálne. Aj keď vojnu jednoznačne odsudzujem, vrátane napadnutia Ukrajiny, chcem vedieť ako to v skutočnosti je, nakoľko z našich médií nemôžeme čakať objektívnu informáciu. Sloboda šírenia informácií a právo slobodného prejavu, boli predsa jednou zo základných hodnôt nového spoločenského zriadenia po roku 1989.

Vyhľadal som si stránku USA Amnesti International  https://www.amnestyusa.org/press-releases/ukrainian-fighting-tactics-endanger-civilians/ a skoro som spadol zo stoličky.

Nemožné sa stalo stkutočnosťou. To čo sa objavuje už mesiace v stanoviskách rôznych najmä USA vojnových dôstojníkov –  veteránov a v našich médiách je totálne ignorované, tu bolo čierne na bielom.

Ukrajina vedome ohrozuje svojich obyvateľov (civilistov), nakoľko si účelovo buduje svoje vojenské základe a zbraňové systémy citujem „v obytných oblastiach vrátane škôl a nemocníc“ !!! Svoje vojenské útoky „spúšťa z obývaných vojenských oblastí“!!! 

Na dané skutočnosti už mesiace poukazuje plukovník USA armády a veterán z bojov v Iraku McGregor, ktorý takéto konanie odsudzuje a poukazuje na zbabelosť a snahu kryť sa civilným obyvateľstvom.

Podrobné zhodnotenie situácie zo strany USA Amnesti International, si môže každý pozrieť na už uvedenej webovej stránke danej organizácie. A to, že by mal niekto túto USA organizáciu podozrievať zo skresľovanie v prospech Ruska, dúfam že nenapadne ani toho najväčšieho …………. .

Čo na to naše hviezdy Čaputová, Heger, Korčok, Naď, Krúpa, Duleba, …………….. . Mlčia? Asi vedia prečo.

Nebudem písať svoje názory, ale uvediem zopár skenov z daného článku v angličtine, ale i preklad a to bez toho, aby som ich nejako upravoval a nemohol byť podozriví zo skresľovania.

 


Zdroj: Anmesti International, 03.08.2022


Zdroj: Anmesti International, 03.08.2022


Zdroj: Anmesti International, 03.08.2022

Zdroj: Anmesti International, 03.08.2022


Zdroj: Anmesti International, 03.08.2022


Zdroj: Anmesti International, 03.08.2022

 

Ešte možno na dokreslenie video z ČR:  https://www.youtube.com/watch?v=s5VujNYK4ho

 

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany  žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem, pričom som si vedomí, že je porušením medzinárodného práva. Som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50, aktualizované: 15:34

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102783x
Priemerná čítanosť článkov: 6525x

Autor blogu

Kategórie