Založ si blog

Idi. t, úbožiak, blb, karikatúra politika, alebo čo to vlastne je?

Nie je tomu tak dávno, čo náš „skvelý“ premiér chodil ako odtrhnutý vagón po EÚ a ako jeden z prvých (ak nie úplne prvý) vykrikoval, že od ruských energií sa musíme okamžite (čo najskôr) odpojiť!!! Bol jedným z „najaktívnejších blb.v“, ktorí týmto svojím konaním škodili nielen Slovensku, ale i celej EÚ. Robil si na tom politické body u určitej časti populácie a zatiaľ sa mu doma rozpadal štát, k čomu svojím konaním aktívne prispieval a prispieva.


Zdroj: Plus 7 dní z 10.3.2022


Zdroj: Úrad vlády SR z 10.3.2022

 


Zdroj: Správa POZRI z 10.3.2022

 

Prešlo len pár mesiacov a náš premiér opäť chodí po EÚ, ako odtrhnutý vagón. Tentoraz však chodí prosíkať a žiadať štáty EÚ o pomoc pre našu ekonomiku, nakoľko nám pre vysoké ceny energií hrozí totálny kolaps našej ekonomiky, čo by malo nepredstaviteľné dôsledky pre všetkých obyvateľov Slovenska!

Už nie je  hrdina a nevykrikuje o okamžitom odpojení od ruských energií, naopak obviňuje Rusko, že posiela málo energií. Tak tomu nerozumiem. Keď sme mali od Ruska dostatok energií a roky k nám prúdili bez problémov a to za neporovnateľne nižšie ceny, ako boli svetové, tak náš premiér ako nejaký tajtrlík vyskakoval a organizoval odpojenia od tohto spoľahlivého a lacného zdroja. Keď však Rusko ani nie zastavilo, ale len znížili dodávky, tak zrazu je Rusko zlé, lebo znižuje objem dodávaných energií. To vyzerá, ako keby niektorí naši, ale i európski politici absolvovali lobotómiu a tak aj potom konali.

 


Zdroj: Topky.sk z 28.9.2022

Každý normálne uvažujúci človek by si mal oddeliť politické a ekonomické dianie. Vojnu na Ukrajine je potrebné odsúdiť, aj keď len história nám presnejšie povie o čo tam vlastne išlo, ako bolo zaobchádzané s obyvateľmi separatistických regiónov a prečo sa vlastne od materskej Ukrajiny odtrhli. Na druhej strane je tu ekonomická stránka a tu by sme mali pozerať na to, čo je pre Slovensko a štáty EÚ lepšie a výhodnejšie.

Aj USA ekonomicky spolupracujú napr. so Saudskou Arábiou a vieme čo sa stalo a aká je tam situcáia a nikomu to nevadí. To však nie je jediný príklad, tých je skutočne veľa …. . Každý rozumný politik hľadí na svoj štát a jeho obyvateľov a koná tak, aby to bolo pre nich čo najlepšie. To je jeho úloha a preto bol zvolený.

A tak by tomu malo byť aj na Slovensku. Energie by sme mali brať odtiaľ, odkiaľ budú pre nás najvýhodnejšie. To, že si pritom budeme budovať divezifiáciu v dodávkach zdrojov, aby sme neboli odkázaný len na jedného dodávateľa, je správne rozhodnutie. Nič to však nemení na tom, že energie by sme mali brať od toho, kto nám ich dáva výhodnejšie.

Ak to tak nerobíme, tak nie sme normálni!

Súvisí ta aj s našimi nelogickými sankciami, ktoré EÚ prijíma voči Rusku. Ceny u nás nerastú pre vojnu v Rusku, ale pre naše priblb.é sankcie, ktorými ničíme sami seba. Áno z takéhoto nášho konania má niekto veľmi veľkú radosť. Stačí si pozrieť ktorá mena stúpa, pričom euro rapídne klesá.

Je evidentné, že niektorý štát sa bál konkurencie zjednotenej Európy a jej čoraz väčšej samostatnosti v ekonomickej a politickej oblasti. Zákonite sa dalo čakať, že bude postupne nasledovať aj vojenská samostatnosť, čo bolo potrebné zaraziť a Európu na tejto ceste k jej samostatnosti zaraziť. Podarilo sa. A nielen to.

 

 

 

 

 

 

Zdroj:

  1. https://www.vlada.gov.sk/eduard-heger-eu-sa-musi-uplne-a-co-najskor-odpojit-od-ruskych-zdrojov-energie/
  2. https://spravy.pozri.sk/clanok/heger-presadzuje-uplne-odstrihnutie-sa-od-ruskych-energetickych-zdrojov-putina-treba-odstavit-tvrdi/1545329
  3. https://plus7dni.pluska.sk/domov/heger-eu-musi-uplne-co-najskor-odpojit-ruskych-zdrojov-energie
  4. https://www.ta3.com/clanok/246994/slovenskej-ekonomike-hrozi-kolaps-varuje-heger-na-prezitie-potrebuje-miliardy-z-bruselu
  5. https://www.topky.sk/cl/10/2387819/MIMORIADNE-Slovenskej-ekonomike-hrozi-kolaps–Premier-Heger-pripusta-aj-zostatnenie
  6. https://www.trend.sk/spravy/slovenskej-ekonomike-hrozi-pre-naklady-elektrinu-kolaps-povedal-heger

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany  žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem, pričom som si vedomí, že je porušením medzinárodného práva. Som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

 

 

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

Toto Vám nezabudnem, alebo vrchol arogancie v priamom prenose!

07.04.2024

Dúfam, že tento blog vydrží na titulke aspoň 30 minút a nie, ako môj posledný blog. Voľby sú za nami a dopadli ako dopadli. Ako obyčajne, časť obyvateľov je spokojná a časť nie. Voľby sú teda za nami a spoločnosť by sa mala ukľudniť a nie pokračovať v delení na zlých a dobrých, či inom. Všetci sme obyvatelia tejto krajiny a žabo-myšie vojny politikov a delenie [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 168
Celková čítanosť: 1099558x
Priemerná čítanosť článkov: 6545x

Autor blogu

Kategórie