Založ si blog

TV Markíza sa asi v spravodajstve pomýlila.

 

TV Markíza sa asi pomýlila.

Pri sledovaní sobotňajšieho spravodajstva na TV Markíza (14.01.2023) som zaregistroval (a isto som nebol sám), že v TV šote bola reportáž so starou „ženou“, ktorá žije na Ukrajincami ovládanom území. Uviedla, že syn jej ostal na Ukrajine a dcéra sa „dobrovoľne“ vysťahovala do Ruska.  Žije si vo svojom domčeku a aby mala teplo na drevo chodí do lesa.

Neveril som však vlastným očiam a ušiam, keď v reportáži zo strany starenky zaznelo, že keď mali toto územie pred nedávnom obsadené Rusi, tak im nič zlé neurobili. Ruskí vojaci im dokonca  priniesli aj  humanitnú pomoc, takže nemôže na nich nič zlé povedať. Teraz potrebuje pomoc pri výmene okien na svojom dome, no miestna (ukrajinská) samospráva jej pomôcť nechce. Starenka však povedala ešte jednu pravdivú vetu, že tak obyčajní Rusi, ako i Ukrajinci za vojnu nemôžu. To všetko majú na svedomí politici!

Teraz neviem, či to bol zo strany TV Markíza „omyl„, keď po mesiacoch štvania proti Rusku a ruským vojakom odvysielala takúto zrejme reálnu a objektívnu informáciu, alebo sa pomaly pripravuje na objektívnejšie informovanie o Rusko – Ukrajinskom ozbrojenom konflikte?

Fakt je taký, že ozbrojený konflikt začalo Rusko. Je však potrebné brať do úvahy aj to, čo ho k tomu viedlo.

V médiách sa už aspoň neobjavujú debilné reportáže a komentáre našich akože „novinárov“, ktoré boli v počiatkoch vojny, že ruskí vojaci odnášajú na tankoch záchodové misy, posielajú ich domov  …… .

Prosím Vás viete si predstaviť, že vojak bývajúci stovky a tisíce kilometrov od svojho bydliska ukradne záchodovú misu, prestane bojovať a nesie si ju domov? Alebo otočí tank a ide s misou domov? Alebo ide na poštu a dá si misu poslať domov? Tí naši novinári si zo svojich čitateľov robili blbé ovce a to takým primitívnym spôsobom, že nás až urážali, keď chceli, aby sme tomu verili ….. .  No na druhej strane z diskusií z tej doby je vidieť, že niektorí tomu skutočne uverili. Takže takú hodnotu a objektivitu majú ich spravodajské informácie! Potom je na mieste otázka, ako sme informovaní o dianí na Ukrajine? Čo z toho čím nás kŕmia je pravda a čo nie! Je to vôbec tak, ako píšu?

Vojna je hrozná a prináša hrôzy vojakom a obyvateľom oboch bojujúcich strán. Neprávosti sa dejú, ako na jednej, tak i na druhej strane. Zločiny pácha jedna aj druhá strana. Ani jedna strana nie je z tohto pohľadu čistá. Len reportáže v našich médiách tak nevyzerajú a sú jednostranné!

Čo myslíte, dočkáme sa objektívnejšieho spravodajstva v našich médiách, alebo budeme stále odkázaní na USA, Francúzske, Nemecké, či iné zahraničné správy?

 

Sken zopár článkov, ako ruskí vojaci kradnú WC misy, ….. .

 

Zdroj: Markíza, TV noviny zo dňa 14.01.2023

 

 

 

Zdroj:

  1. Markíza, TV noviny zo 14.01.2023, https://tvnoviny.sk/videa/91-televizne-noviny/112369-14-1-2023
  2. https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/350556-ruski-vojaci-pred-ustupom-z-chersonu-kradli-nielen-wc-misy-a-pracky-ale-aj-zvierata-zo-zoo
  3. https://www.webnoviny.sk/rusi-ziju-mimo-realitu-mnohi-z-nich-sa-s-toaletou-priamo-v-dome-ci-zachodovou-misou-stretli-po-prvykrat-na-ukrajine/
  4. https://obkec.azet.sk/clanok/0re7Mgh/ukradli-zvierata-zo-zoo-wc-misy-aj-pracky-rusi-odnasaju-z-ukrajiny-vsetko-co-sa-da/

 

 

 

 

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.
Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem, pričom som si vedomí, že je porušením medzinárodného práva. Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102726x
Priemerná čítanosť článkov: 6525x

Autor blogu

Kategórie