Založ si blog

Smejme sa, svet je gombička a všetko je v poriadku – či nie?

 

Po zvolení nového českého prezidenta gen. Pavla, ktorému bola hneď po zvolení gratulovať slovenská prezidentka Čaputová sa ešte 28.01.2023 objavili správy, že novozvolený prezident Pavel zatelefonuje dnes t.j. 29.01.2023 ukrajinskému prezidentovi Zelenskému a navrhne mu, že by spolu s prezidentkou Čaputovou navštívil Ukrajinu.

Vyzerá to tak, že Pavlova prvá cesta bude smerovať na Ukrajinu a nie na Slovensko. Tým by došlo k porušeniu tradície, ktorá sa striktne budovala a dodržiava od vzniku novej Slovenskej a Českej republiky (po ich rozdelení) a symbolizovala bratstvo, vzájomnú svornosť a spoluprácu oboch národov.

Na dodržanie tejto tradície si dlhodobo dávali pozor tak slovenskí, ako i českí prezidenti a stala sa prakticky pravidlom.

Ak by tomu bolo skutočne tak, neviem či je dobrý začiatok túto tradíciu porušiť.

Zrejme aj to svedčí o tom, že záujmy iných štátov sú tak prezidentovi Pavlovi, ako i prezidentke Čaputovej bližšie, ako záujmy ich vlastných národov.

Hlavné je smiať sa, aby sme na foto dobre vyzerali.

Však svet je gombička, teda aspoň pre niektorých – či nie?

  • https://www.ta3.com/clanok/257533/pavel-a-caputova-sa-chystaju-na-ukrajinu-svoju-cestu-dohodnu-so-zelenskym

Už sme v minulosti na Slovensku mali výrok, ktorí charakterizuje našich mocných : „Vyhraj voľby a môžeš všetko„. Tak to potom u nás aj vyzerá.

 

 

 

 

 

Zdroj:

  1. https://www.ta3.com/clanok/257533/pavel-a-caputova-sa-chystaju-na-ukrajinu-svoju-cestu-dohodnu-so-zelenskym
  2. https://dennikn.sk/minuta/3214178
  3. https://www.teraz.sk/zahranicie/pavel-zatelefonuje-zelenskemu-chce-is/690576-clanok.html

 

 

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.
Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem, pričom som si vedomí, že je porušením medzinárodného práva. Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

Toto Vám nezabudnem, alebo vrchol arogancie v priamom prenose!

07.04.2024

Dúfam, že tento blog vydrží na titulke aspoň 30 minút a nie, ako môj posledný blog. Voľby sú za nami a dopadli ako dopadli. Ako obyčajne, časť obyvateľov je spokojná a časť nie. Voľby sú teda za nami a spoločnosť by sa mala ukľudniť a nie pokračovať v delení na zlých a dobrých, či inom. Všetci sme obyvatelia tejto krajiny a žabo-myšie vojny politikov a delenie [...]

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.

Peter Pellegrini

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je Peter Pellegrini

16.04.2024 09:49

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Kto obsadil druhé a tretie miesto?

doprava

V Bratislave husto prší, doprava takmer skolabovala

16.04.2024 09:46, aktualizované: 10:01

Na D1 v smere od Senca cez Zlaté Piesky a Prístavný most do Petržalky hlásili vodiči zdržanie 40 minút.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 168
Celková čítanosť: 1098329x
Priemerná čítanosť článkov: 6538x

Autor blogu

Kategórie