Založ si blog

Kto si dovoľuje šíriť také kacírske myšlienky? Žeby sám minister zahraničných vecí USA?

Tento blog začnem s tým, že v žiadnom prípade neschvaľujem ruskú agresiu voči Ukrajine.

Doposiaľ všetci naši politici mali plné ústa toho, že v žiadnom prípade nepripúšťajú, aby sa spor medzi Ruskom a Ukrajinou skončil pre Ukrajinu stratou časti jej územia. V ich vystúpeniach nebolo takéto riešenie možné a Rusi mali opustiť každý centimeter ukrajinskej pôdy.

Táto ich rétorika bola v súlade s líniou NATO reprezentovanom USA, ako i EÚ, ktorá sa žiaľ správa ako ich poskok. Jednotlivé štáty EÚ sa predháňali v obdobným výrokoch, no a Slovensko hoc trpaslík, sa rozdrapovalo na ich čele – nie samostatní ľudia, ale jeho politici.

Naši plagiátori riadiaci štát zastávali tvrdú líniu a odmietali podporovať rokovania Ukrajiny s Ruskom.

Zbytočne im neplagiátori z radov verejnosti, ktorí vyšokoškolské tituly získali riadnym spôsobom, či uznávaní profesori vysvetľovali, že každá vojna sa končí jednaním a čím skôr sa skončí aj táto, tým to bude pre Ukrajinu výhodnejšie. V čom výhodnenjšie? No minimálne v tom, že zahynie menej jej obyvateľov, že sa zničí menej domov ukrajinských ľudí, že sa nezničí tak jej infraštruktúra, ………….. a hlavne Ukrajina stratí menej svojho územia.

Ľudia, ktorí šírili takéto názory, boli neoprávnene označovaní za dezolátov, rusofilov, …… a inými hanlivými výrazmi.

Avšak čas im začína dávať za pravdu. Vojna sa bude musieť skončiť jednaním a žiaľ Ukrajina s najväčšou pravdepodobnosťou príde o nemalé územia.

Dôkazom toho sú vyjadrenia, zo strany najvyšších USA predstaviteľov, ktoré pomaly naznačujú smer, ktorým by sa podľa nich mali udalosti na Ukrajine uberať. A čuduj sa svete. Ten smer je „JEDNANIE S RUSKOM“, pričom sa už naznačuje, že Ukrajina pravdepodobne príde o časť svojho „ÚZEMIA“.

A kto si to dovoľuje šíriť tieto kacírske myšlienky? Predstavte si, je to sám americký minister zahraničných vecí Blinken. Teda aspoň podľa našich oficiálnych mediálnych zdrojov, ktorých časť je uvedená v zdrojoch tohto blogu. Hovorí sa o tom vetami ako napríklad „ Blinken naznačil, že Ukrajina by mohla o niektorých územiach rokovať.“ …… „…. nepriamo poukázal na to, že ukrajinské sily asi nebudú schopné znovuzískať všetky Ruskom okupované územia. …“. Keby to bolo u nás a niekto by šíril takéto názory, bol by v momente manstreamom označený za „dezoláta, či rusofila“. V prípade USA ministra zahraničných vecí sa však toho neobávam.

Takže tí „dezoláti“ na ktorých politici a médiá tak poľovali mali predsa len v tomto prípade pravdu? No nechám to na čitateľa, nech si spraví názor sám.

V krátkej dobe bude zrejme zaujímavé sledovať aj postupnú zmenu rétoriky zo strany EÚ, nakoľko USA už naznačili smer, jej správania. A keďže vieme, že EÚ sa nespráva ako samostatne zmýšľajúci a konajúci subjekt medzinárodnej politiky, nakoľko jej smer udáva USA, bude zaujímavé sledovať jej slovnú ekvilibristiku ktorou bude meniť svoju rétoriku.

Ešte zaujímavejšie bude sledovať ako si s tým poradia naši čelní politici, keďže USA zavelili k čiastočnej zmene postoja pri riešení ukrajinskej krízy. Na druhej strane u našich politikov sa nebojím, že by to nezvládli. Tým skutočne nerobí problém zatajiť aj nos medzi očami, prípadne nás presvedčiť, že biely čerstvo napadnutý sneh je zelený. Nuž čo máme schopných politikov!

 

Zdroj:

  1. https://www.sme.sk/minuta/23149973/blinken-naznacil-ze-ukrajina-by-mohla-o-niektorych-uzemiach-rokovat
  2. https://hnonline.sk/svet/96073936-ukrajinska-armada-zrejme-neziska-spaet-vsetky-uzemia-ulohu-zohra-aj-diplomacia-uviedol-blinken
  3. https://www.trend.sk/spravy/blinken-naznacil-ukrajina-mohla-niektorych-uzemiach-rokovat
  4. https://www.teraz.sk/spravy/blinken-naznacil-ze-ukrajina-by-mohla/703147-clanok.html
  5. A mnoho iných

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.
Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem, pričom som si vedomí, že je porušením medzinárodného práva. Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

Nenávisť plodí len ďalšiu nenávisť!

08.03.2024

Tento blog mal hneď po jeho uverejnení veľmi slušnú čítanosť. Žiaľ približne po hodine bol odstránený! Pritom som sa ho snažil napísať čo najobjektívnejšie a držať sa len faktov bez toho, aby som sa prikláňal na jednu, či druhú stranu. Je to škoda. To je hlavný dôvod, prečo v Pravde svoje blogy už takmer nepíšem. Text blogu: Súčasná politická situácia v [...]

Platy ministrov vzlietli, zatiaľ čo platy občanov klopýtajú!

11.02.2024

V posledných dňoch nám tu robí tak opozícia, ako i koalícia nepekné divadlo. Opozícia v parlamente a koalícia v televízii. Správanie oboch nie je hodné nielen poslanca, či štátneho úradníka, ale ani tej najposlednejšej persóny, ktorá mená charakter, ani žiadne morálne zásady. Klame ako jedna, tak i druhá strana. Na obhajobu svojich tvrdení a v snahe dosiahnuť svoj cieľ [...]

Keď jeden tvrdí, že sú bombardované civilné a druhý vojenské ciele!

30.12.2023

V minulosti som na svoj blog v Pravde písal pomerne často a mal som svojich čitateľov, s ktorými som sa delil o svoje názory. Od doby, čo som napísal pár článkov vzťahujúcich sa k Ukrajine som nadobudol dojem, že s mojimi článkami vo vzťahu k čítanosti, či diskusným príspevkom bolo manipulované a to tak, že boli takpovediac „upozaďované“ a to i vrátane [...]

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 165
Celková čítanosť: 1086581x
Priemerná čítanosť článkov: 6585x

Autor blogu

Kategórie