Založ si blog

Neťahajme politiku a nenávisť do športu a nášho života vôbec!

Tak Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2024 skončili. Teda upresním, skončili pre našich hokejistov. Nechcem sa k danej téme nejako obsažne rozpisovať, avšak nedá mi nespomenúť niektoré skutočnosti, či poukázať na niektoré fakty.

Našou hlúposťou, teda presnejšie niektorých našich politikov a hokejových funkcionárov, sme neumožnili časti našich hokejistov hrajúcich v ruskej KHL, aby nás na daných MS reprezentovala. Pritom tam máme 5 vynikajúcich hokejistov a „špičkového“ gólmana, ktorý nám napríklad na ZOH 2022 vychytal medailové umiestnenie! Tým nechcem zhadzovať hokejistov, ktorí aktuálne na MS hrali. Určite sa snažili a spravili čo mohli a vedeli. Nič to však nemení na tom, že výsledky nášho hokejového tými mohli byť lepšie. Niektorí môžu argumentovať, že tí hráči predsa odmietli prísť …… . Ale no tak, čo asi mali povedať, keď ich tu naši politici, športoví funkcionári a hlavne médiá denno – denne a dlhodobo intenzívne slušne povedané dehonestovali?

Čo si o tom myslí prevažná väčšina národa? Nebudem uvádzať. Avšak stačí si pozrieť komentáre pod videami na tému hokejových MS 2024 na sociálnych sieťach a každému bude jasné, absolútne prevažná väčšina je takýmto prístupom k športu rozhorčená a neschvaľuje ho.

Neťahajme politiku a nenávisť do športu! Šport má byť apolitický a má ľudí spojovať a nie rozdeľovať. Športovci sa majú merať svoje sily a zručnosti v čestnom športovom zápolení a nie v politických intrigách, ktoré ich rozdeľujú. To všetko negatívne ovplyvňuje zmýšľanie a konanie ľudí pričom spolu s inými do toho zapadajúcimi skutočnosťami pôsobí veľmi negatívne hlavne na mládež. Potom sa čudujeme že spoločnosť je rozdelená, že sa nemá záujem zmieriť, že vyrastá časť generácie plná nenávisti, že mladí nie sú ochotní pomôcť starším, …………… a že máme násilie na verejnosti ………………. a aj to, že sa strieľa na premiéra. Nie táto paralela nie je až tak pritiahnutá za vlasy, je to skôr realita, ktorú prehliadame, snažíme sa nevidieť, či ospravedlňujeme rôznymi spôsobmi.

Pozitívny príklad: Veľmi sa mi páčil záver súboja ruskej a ukrajinskej športovkyne na turnaji v karate, kde Ukrajinka v súboji o zlato prehrala. Po súboji pekne prišla k Ruske a pred kamerami jej podala ruku. Bolo vidieť, že má srdce športovca a koná tak, ako športovcovi prináleží.

Negatívny príklad: Ruska reprezentantka boxe vyhrala zlato. Tuším to bolo vo Fínsku, ale nie som si istý. Vystúpila na najvyšší stupienok a začala hrať ruská hymna. Po pár sekundách však bola prerušená a ostalo ticho. Ruska potom začala ruskú hymnu spievať, pričom sa k nej z publika pridávali hlasy. Po celú dobu pritom plakala. To už len bol hrdinský čin tých, ktorí tú humnu prerušili. Skutočne to museli byť hrdinovia! Ľudia, čo to robíme? Chceme, aby to dospelo do stavu, že budeme plakať celé národy? Sme normálni? Zastavme to!

No a ešte malá otázka: Sú MS v hokeji bez takého velikána ako je Rusko vôbec majstrovstvami sveta? Akú cenu ma medaila z takýchto majstrovstiev? Na čo sa to hráme?

Pokrytectvo v našej spoločnosti: O niektorých politikoch a športových funkcionároch som už hovoril. Pozrime sa ale na časť verejnosti. Jedným z jej predstaviteľov je bývalý špičkový brankár D.Hašek, ktorý veľmi agresívne vystupuje proti športovcom hrajúcim v KHL. Je to človek, ktorý má na to najmenšie právo a to nielen vzhľadom k jeho minulosti, ale hlavne preto, že on sám v tejto lige pôsobil a vtedy ma peniaze z klubov KHL „nesmrdeli“. No čo si myslieť o takomto človeku?

Ako je to v štátoch, ktoré sú naším vzorom demokracie. Kanada sa počíta za jednu z kolísok ľadového hokeja. V súčasnosti by malo v kanadskej NHL pôsobiť okolo 30 hokejových klubov, pričom takmer v každom z nich sa nájde nejaký ruskí hráč! Je zaujímavé, že im to nevadí!

Smutné je však i to, že takúto nenávisť zavádzame aj do našej politiky a ekonomiky. V politike je výsledkom rozdelená spoločnosť a šírenie nenávisti. V ekonomike zdražovanie a úpadok firiem.

Spamätajme sa!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že nie sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

Vážení, to je spravodajstvo?

01.06.2024

Neviem čo sa to deje s našou spoločnosťou. Nenávisť a intrigy ju čoraz viac rozdeľujú. Bez diskusie je to vec politických strán a mimovládok, ktoré niežeby situáciu ukľudňovali, ale naopak ju „hecujú“ k ešte väčšej vzájomnej nenávisti. No a nedávno sme videli ,kde to vedie. Kde ostala kultúra prejavu, slušnosť, tolerancia a snaha pomôcť ľuďom [...]

Sme len hlúpi, alebo ide o cielenú likvidáciu štátov EU?

19.05.2024

Zaujalo ma vystúpenie maďarského ministra zahraničných vecí a obchodu Pétera Szijátró, ktorý sa vyjadril (podľa neho) k pokryteckej politike EÚ, ako i celého severoatlantického spoločenstva. Svoje tvrdenia konkretizoval na 3 konkrétnych príkladoch, týkajúcich sa „sankcií a celkových vzťahov“ voči Rusku. (Video si môžete pozrieť na konci blogu v časti [...]

Hašterivosť a agresitiva v priamom prenose.

12.05.2024

Práve odvysielaná relácia „V politike“ bola riadne živelná! Zatiaľ čo takéto diskusie môžu byť prínosné, v tomto prípade sa to pre nepríjemné a hašterivé správanie pani V.O.Cifrovej o tejto diskusii povedať nedá. Vôbec nerešpektovala svojich protidiskutujúcich, neustále skákala do reči a hašterila sa. Jej vystupovanie mi pripomínalo už dávnejšie [...]

Nitra, Kynek, záplavy

V Nitre opäť vytopilo Kynek aj mestské kúpalisko

16.06.2024 19:55

Prívalový dážď, ktorý v noci zo soboty na nedeľu zasiahol Nitru, spôsobil po nedávnych záplavách ďalšie problémy.

Donald Trump

Trump označil Zelenského za najlepšieho predajcu všetkých čias: Len čo odišiel so 60 miliardami, už si pýta ďalšie, treba to zastaviť

16.06.2024 17:25

Americký exprezident Donald Trump sa v noci na nedeľu sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu od Spojených štátov "nemajú konca".

Kaaba, Veľká mešita, hadž

Púť do Mekky má už najmenej 19 obetí. Teploty stúpajú nad štyridsiatku

16.06.2024 17:09

V Mekke panujú v posledných dňoch vysoké teploty, ktoré sa dostali aj nad 45 stupňov.

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 175
Celková čítanosť: 1126666x
Priemerná čítanosť článkov: 6438x

Autor blogu

Kategórie