Založ si blog

Arogancia v priamom prenose!

Práve prebieha tlačová konferencia hnutia PS za účasti jeho predsedu p. Michala Šimečku DPhil. Je neskutočné, čo títo mladí borci, ktorí zastupujú značnú časť Slovenska predviedli. Konkrétne mám na mysli vyjadrenie pána Šimečku, ktorý v svojom preslove doslova  uviedol že „Nie sme tu preto, aby sme vláde pomáhali„! Toto jeho vyjadrenie je jasným „message(posolstvom) pre obyvateľov Slovenska. A aby tomu skutočne porozumel každý, tak pri odpovediach na otázku jednej z prítomných novinárok to znovu zopakoval: „Nie sme tu preto, aby sme vláde pomáhali„, pričom to okomentoval tak, že daná novinárka asi nepočúvala, keď mu položila otázku v tom zmysle, že či to v konečnom dôsledku nepoškodí Slovensko.

No musím skonštatovať, že takú frajerinu, aroganciu, drzosť, škodoradosť, konfliktnosť, bohorovnosť a snahu škodiť slovenským občanom som ešte v priamom prenose u politika nevidel a nepočul.  Na čo sa stal potom politikom, keď nechce pomáhať?  Nedá mi, aby som sa nepýtal, ak nechcete pomáhať, tak chcete škodiť? A to je normálne, aby politik škodil?  To Vás ľudia volili preto, aby Ste robil zle a škodil? Z takéhoto prístupu tejto politickej strany som ostal veľmi sklamaný. No a k zúčastneným predstaviteľom danej tlačovej besedy sa vzhľadom k slušnosti ani nebudem vyjadrovať. Sú mladí, plní energie a elánu a mali by Slovensku a jeho občanom pomáhať a nie škodiť!  Alebo ich už Slovensko a jeho občania nezaujímajú a zaujíma ich už len USA a EÚ? Nech poukazujú na nedostatky, porušovanie zákonov, kritizujú ich, nech navrhujú riešenia, ale nech sa zapájajú do prác v prospech Slovenska a nepôsobia proti nemu a jeho občanom! Slovensko to veľmi potrebuje, je tu skutočne veľa problémov a preto treba pomáhať a nie škodiť, či vyjadrovať sa „Nie sme tu preto, aby sme vláde pomáhali“. A na čo Ste potom tu?! Len aby Ste brali vysoké platy, rozoštvávali občanov a ohovárali Slovensko? Na to Vás tu nepotrebujeme. Ak je niečo zlé v politickom systéme, kritizujte to, poukazujte na to a snažte sa pomôcť pri náprave. Ak podľa vás konanú zástupcovia niektorých strán, či členovia vlády zle, poukazujte na to, kritizujte to, ale neškoďte, snažte sa pomáhať. A nezabúdajte na dve veci. Za prvé nikto nie je neomylný a to to týka tak predstaviteľov súčasnej moci, ako i Vás.  No a za druhé máme demokraciu, čo značí, že vo voľbách ľudia prostredníctvom svojich hlasov vyjadrili svoj názor, čo oprávňuje určitú časť politického spektra rozhodovať. Ak to robia zle, kritizujte, poukazujte, navrhujte, podávajte trestné oznámenia, ale neškoďte a nerozdeľujte spoločnosť.

 

Keď som bol mladý, nesúhlasili sme s veľa vecami, ale aktívne sme sa zúčastňovali na budovaní štátu v prospech jeho obyvateľov a teda aj nás, našich detí, či vnúčat (ktoré sme vtedy ešte ako slobodní samozrejme nemali). Najskôr to boli stavby mládeže a neskôr keď sme mali rodiny a usadili sa sme sa zúčastňovali budovania prostredníctvom rôznych akcií v miestach bydliska, ako boli napríklad akcie „Z“ v rámci ktorých sa stavali v mieste bydliska, či jeho okolí obchody, kultúrne domy, škôlky, …….. . A to všetko ZDARMA!!!.  (Musím povedať, že mnohé z tých stavieb slúžia doteraz a využívajú ich aj mladí, pričom vôbec nevedia ako vznikali. Nevznikali z nenávisti, ale radosti a snahy pomôcť – Nie škodiť!) Aby Ste robili zdarma, to od Vás nik nechce, nakoľko táto doba, ktorá prišla po prevrate je proste „vlčia“.  Stačí ak sa budete správať ľudsky a neškodiť. Ak pritom aj nejakým spôsobom pomôžete bude to super a bude sa tu aj lepšie žiť.

 

Aby bolo lepšie tak na Slovensku by sa malo zmeniť veľa vecí. A keďže sa hovorí, že ryba smrdí od hlavy, malo by sa začať parlamentom. Je v ňom kopu neschopných ľudí, ktorí ničia Slovensko. Nie je možné, že keď parlament jedná sedia v jeho predsedníctve 2 osoby a v pléne sedí 10 poslancov zo 150!!! Výhovorky, že to sledujú z bufetu, zo svojej kancelárie, alebo majú jednanie klubu, sú urážkou ľudí, čo ich tam volili. Majú byť v pléne a počúvať o čom sa jedná. Potom by vedeli aké hlúposti mnohokrát schvaľujú. Ale im je to jedno. No a tak by sa mali začať postupne meniť všetky veci v parlamente, po čom by mali nasledovať vláda a ňou riadené inštitúcie. Len tak môže dôjsť k zlepšeniu.

 

No a na záver, môžem ubezpečiť, že nie som aktívnym prívržencom žiadnej z politických strán, nakoľko život ma naučil, že takmer všade sa do čela prederú len chamtivci, ktorí mierne povedané krivia ideály a ich hlavným cieľom je len obohacovanie sa na úkor iných, či štátu. Z každej strany podporujem len tie myšlienky a ideály o ktorých som presvedčený, že sú dobré a správne (samozrejme je to len môj subjektívny názor) a sú v prospech Slovenska a jeho obyvateľov. Je mi úplne jedno, či to je Smer, Hlas, SNS, KDH, SAS, KSS, či iné. Nerozlišujem strany, ale myšlienky, ktoré chcú presadiť, či presadzujú.

 


Tlačová beseda p. Šimečku a predstaviteľov PS.
Zdroj TV : JOJ 24, 12:45 hod.
Foto z priameho prenosu tlačovej besedy (autor blogu).

 

 

 

Zdroj:

  1. TV JOJ24: Tlačová beseda predsedu PS p. M.Šimečku a jeho predstaviteľov. Vysielané približne o 12:45 hod.

 

 

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že nie sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

MMF sa po 3 rokoch vracia do Ruska!

07.09.2024

EÚ príjímala a príjíma voči Rusku nezmyselné sankcie, ktoré poškodzujú len samotnú EÚ a jej občanov. Jediný štát ktorý z toho ťaží sú USA. Tvrdili a tvrdia to všetci so zdravým rozumom, ktorí nie sú politicky zaťažení, ale sa dívajú na situáciu triezvo a reálne. Každý normálne uvažujúci človek musí vidieť, že to bol zámer, aby rozvíjajúca sa [...]

Pitná voda je strategicky dôležitá – nedovoľme ju privatizovať.

03.09.2024

Voda, tekutina nevyhnutná k životu. Bez nej vydrží človek maximálne 3, či 4 dni. Keďže jej máme relatívny dostatok nevážime si ju tak, ako by sme mali, ale hlavne si ju dostatočne „NECHRÁNIME“ ! Mali by sme sa nad tým zamyslieť pokiaľ ešte nie je neskoro! Niekedy na prelome 70. a 80. rokov sa mi ako mladému človeku bažiacemu po málo dostupných [...]

Buča, masaker, alebo podvod?

25.08.2024

Buča, mestečko na Ukrajine nachádzajúce sa neďaleko Kyjeva. Buča sa v dôsledku ukrajinskej propagandy stala známa na celom svete, ako symbol zverstiev, ktoré „údajne“ napáchala ruská armáda pri svojom sťahovaní sa z pozícii okolo Kyjeva. Podľa tvrdení Ukrajiny tam ruskí vojaci surovo, bezdôvodne a bezcitne pozabíjali veľké množstvo nevinných civilistov. Dá sa [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 198
Celková čítanosť: 1206195x
Priemerná čítanosť článkov: 6092x

Autor blogu

Kategórie