Založ si blog

Prudký obrat ZELENSKÉHO – pozýva Rusko na mierové jednania!

Ešte pred pár dňami boli tí, čo vyzývali k mieru a podporovali mierové jednania na Ukrajine, nazývaní oficiálnymi mienkotvornými médiami ,teda nechvaľne známym mainstreamom, hercami a inou obdobnou progresívnou časťou spoločnosti ,rôznymi posmešnými a urážlivými pomenovaniami. V Českej republike im dokonca vymysleli posmešné pomenovanie „CHCIMÍROVIA„.

 

Tento názor prezentovala donedávna aj  naša bývalá prezidentka, či predstavitelia našej bývalej vlády a to na slovo vzatí experti ako Heger, Naď, ……. . V súčasnosti ho tvrdo obhajuje hlavne PS a ďalší predstavitelia progresívnej a liberálnej časti našej spoločnosti, pričom nemálo sa s ním zviditeľňovala určitá časť našich tzv. umelcov. Aby som však bol spravodlivý, neboli v tom sami. V Českej republike im v tom výdatne drukovali vedúci predstavitelia českej politickej scény a to od prezidenta cez predsedu vlády až po jednotlivých ministrov. Ak niekto vyslovil v súvislosti s vojnou na Ukrajine slovo „MIER„, alebo „JEDNANIE o MIERI„, hneď sa na neho spustila spŕška urážok, ponižovania a rôznych iných hejtov. Div ho neupálili! Pomenovanie „ruský, či proruský troll„, bolo jedno z najjemnejších.

 

No a podľa nášho  mainstreamu Ukrajina stále víťazila a víťazila a víťazila. Jej protivzdušná obrana pravidelne  denne zostreľovala viac rakiet, ako ich ruská strana vystreľovala. Podľa Ukrajiny v porovnaní s Ruskom nemali takmer žiadne straty na životoch vojakov, ……………. . Keď sme si však prečítali zahraničné spravodajstvo ( a to nie ruské, ale americké, anglické, indické, arabské, ….. .), tak sme zistili, že Ukrajina systematicky stráca jednu pozíciu za druhou. No a s tým zostreľovaním ruských rakiet, si môže spraviť svoj názor každý, keď vieme, že Rusi dokázali zničiť všetko, čo chceli (letiská, sklady munície, …… .).  Obdobne je to aj s tými minimálnymi ukrajinskými stratami na vojakoch, keď tam už prakticky nemá kto bojovať a ako vidieť zo zverejňovaných autentických videí,  ukrajinské náborové centrá musia v uliciach robiť doslova „poľovačky“ na ľudí.  Myslím, že nemusím  popisovať, aké je to hrozné! Koniec koncov si to môže každý pozrieť sám, koľko autentických videí  z takýchto poľovačiek na ľudí sú na webe stovky, ak nie tisíce.

 

Žiaľ, naše oficiálne mienkotvorné média neinformujú objektívne o takýchto skutočnostiach, ani o tom že Ukrajina systematicky stráca jedno územie za iným. U nás len vidieť Ukrajinu ako víťazí a víťazí ….. , prípadne, ako jej občania strádajú.  Áno v miestach bojov je to skutočne kruté a obyvatelia strádajú. Ale to, že v iných častiach Ukrajiny sa žije zväčša normálne, mladí organizujú diskotéky, bavia sa do rána, oddychujú na plážach (kde ich mimochodom nebombardujú ruské rakety, ako to urobila Ukrajina na Kryme) ……  to u nás v spravodajstve nevidíte. To si musíte pozrieť v zahraničnom spravodajstve!

 

No a o informovaní o stave vojny z úst našich tzv. „odborníkov“ typu generála v.v. Macka, ktorého som si predtým všimol len z aféry tzv. fekálneho fantóma, sa viac menej ani nie je potrebné zmieňovať. Lebo také neodborné a zavádzajúce stanoviská aké poskytoval, typu Ukrajina už vojnu vyhrala a Rusko prehralo, sa ozaj hodia len do našich mienkotvorných médií, ale s realitou nemajú nič spoločné.

 

No ale o tom som sa nechcel zmieňovať. Nakoľko sa stalo niečo neuveriteľné, čo by ešte pred týždňom nik neuveril! Čo také sa stalo? Došlo k zásadnej zmene postoja Zelenského, nakoľko tento prehlásil, že na druhom mierovom samite by sa malo zúčastniť Rusko!!!!!  U Zelenského je to mimoriadny obrat o 180 stupňov, nakoľko ešte len pred mesiacom odmietol Putinov návrh na „okamžité“ prímerie, ktoré bolo podmienené tým, že Kyjev sa vzdá území, ktoré v súčasnosti Moskva vyhlasuje za svoje vlastné. A čuduj sa svete, teraz žiada Putina, aby sa zástupcovia Ruska zúčastnili mierových jednaní s Ukrajinou. Áno, žiada toho Putina, pre ktorého bol na návrh Zelenského na Ukrajine prijatý zákon, ktorý  zakazuje každému jednať s Putinom o mieri na Ukrajine.

 

Zrejme sa skutočne niečo začína meniť a  to niečo, ako je to obvyklé „zas“ prichádza z USA. Aj keď to nie je možné tvrdiť na 100%, že to súvislí s predvolebnou situáciou v USA, kde „dedko“ Biden pravdepodobne voľby nevyhrá, dochádza k určitému posunu v názoroch na vojnu na Ukrajine, nakoľko z USA zaznelo vyjadrenie, že s Ruskom treba rokovať o mieri. Úplne zreteľne to povedal  hovorca ministerstva zahraničných vecí USA Matthew Miller.  Niektorí európski politici reagujú dosť rýchlo na to, čo sa deje v USA. Medzi prvými ,od ktorých som počul, že s Ruskom je potrebné jednať bol aj prezident ČR, ktorý predtým nepodporoval takéto jednania.

 

Som zvedavý, či teraz budú tí,  čo urážali a hanili  všetkých ľudí, ktorí navrhovali miesto bojov mierové rokovania a mier nazývať „PRORUSKÝMI TROLLMI“ aj Zelenského, prezidenta ČR Pavla, zástupcov USA, ……. . Alebo nie? Čo si myslieť o takýchto ľuďoch, ktorí nemajú oči, nemajú uši, nemajú cit, ale hlavne nemajú vlastný rozum a slepo sa rozhodujú podľa toho, čo im prikážu z USA? A že vraj elita spoločnosti! No neviem.

 

Myslím si, že po tejto vojne sa zrejme postupne dozvieme veľa vecí, o ktorých  sme si mysleli, že boli inak a budeme sa diviť.

 


Zelenský navrhol pozvať Rusko na 2. samit, kde by mali prebiehať rokovania o mieri.

 


Hovorca ministerstva zahraničných vecí USA Matthew Miller potvrdil, že Rusko by malo byť prizvané na mierové rokovania.

 

 

 

Zdroj:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=IwlHfNBU4bQ
  2. https://financnenoviny.com/infobrics-zelenskyj-je-otvoreny-rokovaniam-s-ruskou-federaciou-cez-sprostredkovatelov/
  3. https://svet.sme.sk/c/23208633/ukrajina-rusko-vojna-online-minuta-po-minute-28-8-2023.html
  4. https://www.defencenews.sk/vojny/clanok/715658-zelenskyj-pripustil-mierove-rokovania-s-ruskom-cez-sprostredkovatelov/
  5. a množstvo iných.

 

 

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že nie sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

MMF sa po 3 rokoch vracia do Ruska!

07.09.2024

EÚ príjímala a príjíma voči Rusku nezmyselné sankcie, ktoré poškodzujú len samotnú EÚ a jej občanov. Jediný štát ktorý z toho ťaží sú USA. Tvrdili a tvrdia to všetci so zdravým rozumom, ktorí nie sú politicky zaťažení, ale sa dívajú na situáciu triezvo a reálne. Každý normálne uvažujúci človek musí vidieť, že to bol zámer, aby rozvíjajúca sa [...]

Pitná voda je strategicky dôležitá – nedovoľme ju privatizovať.

03.09.2024

Voda, tekutina nevyhnutná k životu. Bez nej vydrží človek maximálne 3, či 4 dni. Keďže jej máme relatívny dostatok nevážime si ju tak, ako by sme mali, ale hlavne si ju dostatočne „NECHRÁNIME“ ! Mali by sme sa nad tým zamyslieť pokiaľ ešte nie je neskoro! Niekedy na prelome 70. a 80. rokov sa mi ako mladému človeku bažiacemu po málo dostupných [...]

Buča, masaker, alebo podvod?

25.08.2024

Buča, mestečko na Ukrajine nachádzajúce sa neďaleko Kyjeva. Buča sa v dôsledku ukrajinskej propagandy stala známa na celom svete, ako symbol zverstiev, ktoré „údajne“ napáchala ruská armáda pri svojom sťahovaní sa z pozícii okolo Kyjeva. Podľa tvrdení Ukrajiny tam ruskí vojaci surovo, bezdôvodne a bezcitne pozabíjali veľké množstvo nevinných civilistov. Dá sa [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 198
Celková čítanosť: 1206202x
Priemerná čítanosť článkov: 6092x

Autor blogu

Kategórie