Založ si blog

Neskresľujme fakty ako sa nám to hodí!

Dnes v noci tomu bude už 56 rokov, čo náš štát zákerne napadli vojská VZ, vedené vtedajšou sovietskou armádou. Bol to neospravedlniteľný akt agresie voči nášmu štátu. Nebudem sa k tomu viac rozpisovať, nakoľko sa toho napísalo už veľa a každý vie o čo išlo, čo sa udialo a ako ťažko to náš štát poznačilo.

Avšak možno by si to žiadalo predsa len jedno malé, no podstatné upresnenie a to mená konkrétnych ľudí na tých najvyšších miestach, ktorí tento hanebný akt agresie voči nášmu štátu odsúhlasili a následne nariadili aby bol realizovaný.

Vedúcou silou vojenského paktu Varšavskej zmluvy bol vtedajší Sovietsky zväz, ktorý riadil jej celú činnosť, no a vedúcou silou a najvyšším orgánom v Sovietskom zväze, ktorý rozhodoval o „všetkom“ bez výnimky, bol politický orgán, ktorý sa volal „Predsedníctvo UV KS ZSSR“ skrátene známy ako POLITBYRO na čele ktorého stál rodený Ukrajinec L.I.Brežnev, ktorý bol predsedom Prezídia najvyššieho sovietu ZSSSR – teda najvyššie postavenou osobou v bývalom Sovietskom zväze, ktorá rozhodovala autoritatívne bez možnosti odvolania o všetkom!

Takže aj o agresívnom vstupe vojsk do nášho štátu rozhodlo a pokyn k nemu vydalo „POLITBYRO ZSSR“, ktoré bolo za daný agresívny akt v plnom rozsahu zodpovedné.

No a tu je podľa niektorých zdrojov zoznam členov POLITBYRA ZSSR z doby hlasovania o agresívnom vstupe vojsk na Slovensko, vrátane ich národnosti a toho, ako hlasovali. Vo vzťahu k tejto informácii sa mi neskôr na webe podarilo nájsť na stránke označenej ako „Hoaxy a podvody MV SR“  informáciu, že dané je HOAX (viď. obr. nižšie), so zdôvodnením, že informácia zámerne vynecháva mená Rusov.

Za HOAX, alebo nepravdivé, či neúplné údaje, danú informáciou označila aj stránka Demagóg.

Zaujímavé je však to, že danej problematike sa pomerne podrobne venuje množstvo iných zdrojov, ako  napríklad „SLOBODNÝ VÝBER SK„, ktorý danú udalosť popisuje v článku pod názvom:

Rok 1968. Kto rozhodoval o útoku na Československo?

zo dňa 15,08.2018, kde sa jednoznačne uvádza, že Brežnev bol rodákom z Ukrajiny. V článku sa ďalej píše, že Brežnev nebol až tak jednoznačne rozhodnutý. Ako hlavní jastraby vo výbore, ktorí ovplyvnili hlasovanie boli Mikola Podgornyj a Petro Šelest. Obaja menovaní boli Ukrajinci. V danom článku sa dočítate veľa ďalších zaujímavostí (link je v časti ZDROJE).

 


Info o zložení tzv. Sovietskeho POLITBYRA pri hlasovaní o vstupe vojsk Varšavskej zmluvy na Slovensko v roku 1968.

 


Info o zložení tzv. POLITBYRA pri hlasovaní o vstupe vojsk VZ na Slovensko v roku 1968.
Označenie za HOAX.


Info o zložení tzv. POLITBYRA pri hlasovaní o vstupe vojsk VZ na Slovensku v roku 1968.
Označenie za HOAX.


Slobodný výber.

 

V Slobodnom výbere sa uvádza nasledovné zloženie Politbyra ZSSR, ktoré sa v podstate zhoduje aj s inými zdrojmi:

 

Leonid Brežnev – Ukrajinec, mesto Kamenskoje, Dneptropetrovska oblasť, Ukrajina. Jeho pas uvádzal raz národnosť ukrajinskú, inokedy ruskú

Michail Suslov – Rus, narodený v 1902, Šachovskoje, Uľjanovská oblasť, Rusko

Aleksej Kosygin – Rus, narodený 1904 v Petrohrade, Rusko

Mikola Podgornyj – Ukrajinec, narodený 1903, Karlovka, Ukrajina

Dmitro Poľjanskij – Ukrajinec, narodený v 1917 v mestečku Slavjanoserbsk, v Lugansku na Ukrajine. Bol jeden z iniciátorov odovzdania Krymu Ukrajine

Gennadij Voronov – Rus, narodený v 1910, obec Rameški , Tverský kraj, Rusko

Andrej Kirilenko – Rus, narodený v 1906, Aleksejevka , Voronežský kraj, Rusko (k moci sa dostal cez Ukrajinu)

Aleksandr Šelepin – Rus, narodený 1918, Voronež, Rusko

Petro Šelest – Ukrajinec, narodený 1908 v dedine Andreyevka, okres Zmiev, gubernia Charkov, Ukrajina

Kiril Mazurov – Bielorus, narodený 1914 v dedine Rudnya-Pribytkovskaya (okres Gomel, Gomel región), Bielorusko

Arvīds Peľše – Lotyš, narodený 1899 v Zālīte nad Iecavou, okres Bauska, Lotyšsko

 


Slobodný výber: Zoznam členov Politbyra.

 

Poznámka: Nejedná sa o moje závery (názory, presvedčenie, ….), ale len o poukázanie na bežne verejne publikované skutočnosti vo vzťahu k danej udalosti.

 

ZDROJ:

  1. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=597349115940816&id=100069971992519&set=a.552456783763383&locale=it_IT
  2. https://slobodnyvyber.sk/rok-1968-kto-rozhodoval-o-utoku-na-ceskoslovensko/
  3. https://demagog.cz/diskuze/chybi-rusove-prispevek-plete-jmena-clenu-politbyra-ktere-schvalilo-srpnovou-invazi

 

Vyhlásenie:
Tento článok vyjadruje len názory, či úvahy autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase, z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje z jeho strany žiadne neomylné tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Blog môže taktiež len zdieľať informácie o ktorých bloger nemá dôvod pochybovať, že nie sú pravdivé.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem. 

Taktiež som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

Vieme prečo sú nemocnice v strate, ale nič proti tomu nerobíme.

15.09.2024

Nemocnice, jedna z bolestí nášho zdravotníctva, ktorá sa týka prakticky každého z nás. Naše zdravotníctvo bolo totálne zničené ešte za obdobia ministrovania MUDr. Rudolfa Zajaca. Od danej doby jeho úroveň stále klesá a stáva sa stále menej a menej dostupné pre väčšinu verejnosti. Pamätám sa na hlasovania v parlamente, či vyjadrenia, že do zdravotníctva musíme [...]

Demokracia vyššieho stupňa!

08.09.2024

Je tomu len pár dní, čo sa na sociálnych médiách objavil príbeh starého muža Nicka Burkeho a jeho syna Enocha Burkeho, ktorý otriasol množstvom ľudí. Príbeh je obsiahnutý vo videu v ktorom starého muža navštívila írska polícia s cieľom zatknutia jeho syna, ktorý vyučuje na škole. Video je ozvučené a zachytáva celý priebeh návštevy a komunikácie medzi [...]

MMF sa po 3 rokoch vracia do Ruska!

07.09.2024

EÚ príjímala a príjíma voči Rusku nezmyselné sankcie, ktoré poškodzujú len samotnú EÚ a jej občanov. Jediný štát ktorý z toho ťaží sú USA. Tvrdili a tvrdia to všetci so zdravým rozumom, ktorí nie sú politicky zaťažení, ale sa dívajú na situáciu triezvo a reálne. Každý normálne uvažujúci človek musí vidieť, že to bol zámer, aby rozvíjajúca sa [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 200
Celková čítanosť: 1212136x
Priemerná čítanosť článkov: 6061x

Autor blogu

Kategórie