Založ si blog

Zákon porušený nebol !

Fráza, ktorú používala každá vláda – už aj Matovičova

Nie som už ani tak sklamaný, ako skôr zdesený. Od zmeny režimu v roku 1989 sa tu deje to isté a pritom je úplne jedno kto tu vládne. Nezáleží na tom, či to bol Mečiar, Dzurinda, Fico, alebo najnovšie Matovič. Rozkrádanie, tunelovanie, podvody, zavádzanie, klamanie a zneužívanie verejnosti boli a sú na denno dennom poriadku. Skrátka hnus. Potom sa nemôžeme ani čudovať, že prevažnú väčšinu ľudí ovláda pesimizmus, nezáujem, rezignácia, nespokojnosť, či hnev.

 

Spoločnosť cez nastrčených politikov ovládajú rôzny oligarchovia. Potom nám tu vyrastajú rôzni ich poskokovia, ako napríklad Kočnerovia, Bašternákovia, Zsuzsové a im podobní, z ktorých niektorí nielenže páchajú trestnú činnosť, zastrašujú ale pravdepodbne si i objednávajú vraždy nepohodlných osôb.

 

Polícia, prokuratúra, či súdy si neplnili a neplnia svoje úlohy tak ako by mali, čím výdatne napomáhajú k deformácii spoločnosti a jej kriminalizácii. Následne ľudia prestávajú veriť v spravodlivosť a v to, že štát nedovolí, aby boli porušované ich práva. Nebudeme sa môcť potom čudovať, ak niektorí z tých čo im bude krivdené, zoberú spravodlivosť do svojich rúk. Síce to nebude správne a som rozhodne proti tomu, avšak samotná spoločnoť k tomu vytvára podmienky tým, že si štát si na úseku vnútornej bezpečnostnej politiky neplní svoje úlohy.

 

Ako je možné že :

    • polícia po dlhé roky umožňovala Kočnerovi, Bašternákovi, Zsuzsovej a im podobným páchať takéto závažné činy, z ktorých sú teraz podozriví, či obžalovaní?
    • prokuratúra v mnohých prípadoch nezabezpečila vyšetrovanie, či vyšetrenie trestnej činnosti a z množsva približne 62 závažných prípadov pridelených špeciálnemu prokurátorovi bola podaná len jedna, či dve obžaloby?
    • osoba podozrivá zo spáchania závažných trestných činov sa rozpráva s vtedajším generálnym prokurátorom Trnkom ako s nejakým sopliakom, vulgárne mu nadáva a ten sa od srachu div neschová do myšacej dierky?- Ako je možné, že z ich rozhovoru vyplýva, že generálny prokurátor má údajne u tejto osoby odložené nejaké peniaze? -Ako je možné, že námestníci generálneho prokurátora udržiavali kontakty s osobou v tej dobe podozrivou zo závažnej trestnej činnosti, konkrétne z objednania, či plánovania viacerých vrážd?
    • polícia zadrží 13 sudcov podozrivých v súvislosti s výkonom ich funkcie s prijímaním úplatkov, ovplyvňovania rozsudkov, či inej trestnej činnosti.
    • bývalá štátna tajomníčka MS SR udržuje aktívne styky s osobou obvinenou z viacerých trestných činov a dokonca v tej dobe obvinenou s objednávky vraždy?
    • tá istá štátna tajomníčka sa snaží ovplyvňovať rozhodovanie sudcov v súdnych procesoch v prospech vopred vybraných osôb.

Ak by som chcel byť dôsledný, tak ten výpočet by bol skutočne dlhý, ale väčšina z Vás to pozná, takže nebudem v tom pokračovať. Skrátka jedným slovom des! Ako sa má v takejto atmosfére cítiť obyčajný občan, ktorý si riadne platí dane a čaká, že štát v ktorom žije sa o neho postará bez toho, aby musel niekomu platiť úpaltky, či hľadať si iné nelegálne chodníčky.

 

Poďme, ale do súčasnosti.

Teraz tu máme Matoviča, ktorý vykrikoval, že ak bude zvolený, tak pôjde po korupcii, ako po “udenom”. Že nedovolí predražené zmluvy, že nepripustí rodinkárstvo, klientelizmus, či dosadzovanie do funkcií na základe politickej príslušnosti. Zatiaľ to však tak vyzerá skôr naopak. Koná presne tak, ako jeho predchodcovia, pričom na to, že tak koná si vždy nájde nejakú výhovorku, či ospravedlnenie. Takže nič sa neznemilo.

 Dňa 6.9.2020 som si na “Jednotke” na pár minút pozrel reláciu “O 5 minút 12”, kde jedným z diskutujúcich bol aj – teda ak sa nemýlim – predseda poslaneckého klubud OĽANO Michal Šipoš. Skrátka bol tam reprezentant OĽANO.

 Na otázku moderátora, že ako je možné, že poradcom MF SR Eduarda Hegera je osoba, na ktorú bolo v minulosti podanlé trestné oznámenie a že za tak krátku dobu od volieb sa mu začalo u predstaviteľov stran OĽANO výnimočne dobre dariť, pričom v takom krátkom čase už stihol podpísať so štátom zmlvy za približne 850 000 €, zaznela z úst tam prítomného predstaviteľa OĽANO super odpoveď hodná predstaviteľa tohto hnutia a to, že v podstate je všetko v poriadku nakoľko „Zákon porušený nebol“.

  •  Tu by som ešte rád upresnil, že podľa medializovaných intormácií, bolo trestné oznámenie na menovaného podané nakoľko mal v minulosti od niektorých dodávateľov zdravotníckej techniky žiadať až 15% províziu za vybavenie dodávok a to akoby ešte nestačilo, naviac mal požadovať ešte platbu 100.000 € mesačne. Takže takáto osoba je v súčasnosti poradcom ministra financií SR Eduarda Hegera a pri podpisovaní zmlúv so štátom sa teší neobviklej priazni zástupcov strany OĽANO.

 A sme doma. Reprezentanti víťaznej koalície a to konkrétne väčšinového OĽANO len pár mesiacov po voľbách začínajú pokračovať v štýle strany SMER, ktorý vždy keď vyšli na povrch podozrenia, či pochybnosti o nehospodárnom nakladaní s majetkom štátu, sa obhajovali touto istou vetou a to “Zákon porušený nebol” , alebo “Všetko je v intenciách zákona”.

 No čo na to povedať na záver.

Azda len to, že OĽANO sa učí veľmi rýchlo!

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Sú potraviny pre Slovensko a ostatné štáty bývalej východnej Európy menej kvalitné?

30.04.2024

Dostalo sa ku mne video porovnania jedného výrobku z Nemecka s výrobkom predávaným v ČR (a predpokladám, že obdobné sú predávané aj v SR) a ostal som dosť zarazený. Zopakujem len skutočnosti odprezentované na tomto videu, ktoré pôsobia dosť presvedčivo. Konkrétne ide o porovnanie Sušienok OREO zakúpených v Nemecku, so sušienkami OREO zakúpenými v ČR. Podľa videa sú [...]

13 ročné slovenské dievčatko, unesené a týrané 4 ukrajinskými tínedžerkami!

26.04.2024

Som zvedavý, koľko tu ten blog vydrží! Pritom v blogu sa snažím uvádzať len skutočnosti o ktorých som sa dočítal. No a keď o tom môžu písať nemecké a iné zahraničné médiá, nevidím dôvod, prečo by sme o tom nemali písať aj na Slovensku, odhliadnúc od toho, že sa to týka priamo slovenského občana! Nakoľko chcem mať ako taký prehľad o dianí vo [...]

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák sa znova postaví pred súd a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 171
Celková čítanosť: 1108491x
Priemerná čítanosť článkov: 6482x

Autor blogu

Kategórie