Založ si blog

Niektorí utečenci sú skutočne chudáci – až na tie drahé autá.

Aby nedošlo k nedorozumeniu, hneď na začiatok uvádzam, že som proti akejkoľvek vojne. V rusko-ukrajinskej vojne, je Rusko agresorom. Utečencom je potrebné pomôcť, no všetko by malo mať mieru.

Dovoľte mi, aby som sa s Vami podelil o moje posledné 2 zážitky s „chudákmi“ ukrajinskými „vojnovými“ utečencami.

V sobotu som bol spolu s vnúčatami na návšteve obchodného centra. Práve keď sme boli neďaleko vchodu do obchodného centra, no ešte stále na parkovisku prešlo okolo nás 5 nablýskaných luxusných osobných automobilov, ktoré budili na prvý pohľad pozornosť. Boli to 2 nové najväčšie modely Range Rover, 1 Mercedes triedy G, 1 nové veľké BMV a posledné vozidlo bolo SUV, no keďže už som nebol až tak blízko výrobcu vozidla som určiť nevedel. O majiteľoch bolo zrejmé, že sú to „ukrajinskí chudáci“, ktorým musíme pomáhať.

Skúste uhádnuť, kde si to namierili s parkovaním. No predsa najbližšie k vchodu a to rovno na parkovisko pre invalidov. (Na druhej strane je možné, že na to poukazujem neoprávnene, nakoľko to mohli byť všetko invalidi – sebakriticky musím priznať, že som si to nepreveril.)

Z aut vystúpilo 8 – 10 ľudí a vošli do obchodného centra. Neskôr som ich stretol v potravinách, kde kupovali nejaké zahraničné koňaky. Boli veselí a dosť hluční.  Vôbec im nevadilo, že okolo nich majú všetci rúška, oni to nepovažovali za potrebné. Potom som pokračoval s vnúčatami do Dráčika a menovanou spoločnosťou som sa už nestretol. Možno malá poznámka, na takéto auto si priemerne zarábajúci Slovák nezarobí za celý svoj život – no a nikto mu nepomáha, aby dosiahol úroveň niektorých ukrajinských utečencov. Je to ako s tou nedávno zadržanou ukrajinskou utečenkyňou zadržanou na maďarských hraniciach so sumou tuším  25 miliónmi € a množstvom cenností. Údajne malo ísť o ženu jedného z ukrajinských ministrov. Možno sa zbytočne na ňu skutočne neoprávnene krivo dívam, nakoľko chcela uchrániť majetok pracujúcich Ukrajincov a po vojne by im to bola vrátila. Kto vie.

No, ale poďme späť k tým autám. Na druhý deň som však šiel opäť do obchodného centra a pred hlavným vchodom som videl znovu na parkovisku pre invalidov zaparkované iné ukrajinské auto. Tento krát to bola mohutná TOYOTA (také veľké modely sa v Európe nepredávajú, zrejme sú určené pre americký trh). No a aby to nebolo len tak, že parkuje na invalidoch, tak zaparkoval tak, že zabral 2 miesta. V minulosti sa na Slovensku zvyklo hovoriť, že parkuje na debila. Však keď zabrať, tak poriadne, či nie?

To mi nedalo a aby som to mohol ukázať aj priateľom keď sa stretneme na chalupe, tak som ho odfotil. Foto prikladám.

 

 

Vyhlásenie:

Záverom uvádzam, že som proti akýmkoľvek vojnám a násilnému riešeniu sporov. Ruskú vojnu odcudzujem a uznávam Rusko za agresora, ktorý porušil medzinárodné právo. Taktiež odcudzujem akékoľvek štvanie k vojne, či jej podporovanie.  Som za pomoc ľudom postihnutým vojnovými konfliktami.  Priestor na vyjadrenie však musí byť daný aj protistrane a iným názorom (v ktorých samozrejme štvanie k vojne a jej podpora nemá miesto).

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Som jednoznačne proti každej vojne. Vo vzťahu k vojne na Ukrajine, túto nepodporujem a ani neschvaľujem, pričom som si vedomí, že je porušením medzinárodného práva. Som proti vedomému šíreniu nepravdivých informácií.

13 ročné slovenské dievčatko, unesené a týrané 4 ukrajinskými tínedžerkami!

26.04.2024

Som zvedavý, koľko tu ten blog vydrží! Pritom v blogu sa snažím uvádzať len skutočnosti o ktorých som sa dočítal. No a keď o tom môžu písať nemecké a iné zahraničné médiá, nevidím dôvod, prečo by sme o tom nemali písať aj na Slovensku, odhliadnúc od toho, že sa to týka priamo slovenského občana! Nakoľko chcem mať ako taký prehľad o dianí vo [...]

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 170
Celková čítanosť: 1106364x
Priemerná čítanosť článkov: 6508x

Autor blogu

Kategórie