Založ si blog

Poruší Matovič svoje zásady – len aby vládol?

Bol som jedným z tých, ktorí aktívne podporovali zmenu, nakoľko to,  čo tu vláda R.Fica roky stvárala už nemalo obdobu. Možno len za Mečiara. Svoju vôľu som bol tak, ako množstvo iných vyjadriť vo voľbách. Žiaľ stále viac sa mi potvrdzuje moja myšlienka „Chcem voliť no nemám koho“, o ktorej som písal v predošlých článkoch (linky na konci blogu).

Chceli sme novú vládu, ktorá by tu bola pre ľudí, dodržiavala zákon a snažila sa o prosperitu tak jednotlivca, ako i celého Slovenska. Mysleli sme si, že to čo tu bolo sa už opakovať nemôže. Keď sa však pozerám na súčasnú situáciu, nie som si však istý, či sa nám to podarí.

Igor Matovič, ktorému fandili vo voľbách tisíce ľudí a ktorý bol po celé obdobie hnacím motorom boja proti korupcii, tieto voľby zaslúžene vyhral. Vyhral, ale čo teraz? Aj napriek vysokému počtu hlasov sám vládu nezostaví. Nutne potrebuje vytvoriť koalíciu. A už sme opäť pri mojich pôvodných článkoch  na tému „Chcem voliť, no nemám koho“ (viď. koniec blogu).

Po voľbách vznikli, akoby dva bloky politického spektra. Na jednej strane je: OĽANO, Sme rodina, SAS a Za ľudí.  Na druhej zas: Smer-SD a ĽSNS. Samozrejme, že každá z týchto skupín má svoje záujmy, snaží sa presadzovať svoje názory a delí sa na rôzne podskupiny či frakcie, pričom ani z jedným z týchto blokov to nevyzerá „rúžovo“. Najsmutnejšie je to, že rúžovo to nevyzerá ani s víťazným blokom.

Takže pozrime sa trochu bližšie na situáciu ktorá nám vznikla po voľbách. Matovičovo OĽANO voľby síce vyhralo, no nemá dosť percent na to, aby mohlo vládnuť samo. Nutne potrebuje koaličných spojencov a tým pádom je postavené pred nutnosť dohodnúť sa s predstaviteľmi niektorých ďalších politických strán, ktoré sa dostali do parlamentu.

Matovič hovorí o vláde, ktorá bude mať čo najvyššiu legitimitu a zároveň poslaneckom zoskupení, ktoré by malo „ústavnú väčšinu“. Vo vláde chce tým pádom mať všetky víťazné strany protismerovského bloku (a bez ĽSNS). Až doteraz je to všetko správne, nakoľko pre ústavné zmeny potrebuje v parlamente ústavnú väčšinu.

A tu prichádza prvý „vážnyproblém. To však nie je možné, bez porušenia zásad, ktoré Matovič po celú dobu otvorene prezentoval a ktoré mu umožnili dosiahnuť tak vysoký volebný výsledok, ktorý ho katapultoval za lídra protificovského bloku.  Musel by totiž pri zostavovaní koaličnej vlády v podstate porušiť všetko to, proti čomu, ako poslanec bojoval a to konkrétne, že nikdy nebude súhlasiť s korupciou a vždy pôjde po nej a jej predstaviteľoch – povedané jeho slovami „ako po údenom“.

Moc je opojná a je silné afrodiziakum, takže všetky ním oslovené strany súhlasili, že sa budú podieľať na zostavovaní koaličnej vlády.  Tým sa však Matovič určitým spôsobom dostal do vlastnej pasce. Takže pozrime sa na to do akej situácie sa Matovič pri zostavovaní koaličnej vlády vlastne dostal:

  • Strana „Sme rodina“ a jej líder Kollár, majú tak, ako ostatné oslovené strany značný záujem byť členmi vlády. Svedčí o tom Kollárov známy ešte predvolebný výrok, že „budú drahá nevesta“. Na tom by však nebolo nič zlého. Horšie je to so samotným lídrom strany, s ktorým Matovič musí jednať. O menovanom sú dlhodobo známe rôzne nie celkom jasné a seriózne pôsobiace skutočnosti, pričom priebežne sa vynárajú ďalšie, vrátane drobných porušení rôznych právnych noriem. Napríklad:
    • Z dostupných prameňov je známe, že Kollár mal styky s rôznymi mafiánmi, ako napríklad už nebohým P. Steinhüblom, prezývaným „Žaluď“, väzneným  Ondrejčákom, prezávyným „Piťo“, na Belize sa skrývajúcim bývalým černákovcom  K.Mellom, …………, ale i dnes značne mediálne známym M.Kočnerom, s ktorým mal dokonca uzatvorený pakt o neútočení (zdroj množstvo web info, napr.: Doma, zo dňa 12.03.2017 „Kočnerov odkaz Borisovi Kollárovi …….“.)
    • Podľa nedávnej výpovede, ktorú pre orgány činné v trestnom konaní vykonal bývalý sudca OS Bratislava I. V.Sklenka, ktorý sa v súvislosti  s Kočnerovou Threemou vzdal funkcie, dostal úplatok 40.000 € od bývalého partnera z biznisu B.Kollára (zdroj. Web: Denník „N“ z 12.03.2020 o 17,39 hod. „Minúta po minúte“, web: Pravda zo 6.12.20120 „Sudca Sklenka, sa pre ………).
    • Ako je to s Kollárovým vlastníctvom firmy, ktorú vlastní s cyperskou spoločnosťou a v ktorej je stále konateľom? (Zdroj: web. Index z 13.03.2020 „Otázniky nad biznisom Kollára ……).
    • Ako je to s jeho približne 400 tisícovým daňovým dlhom, aj keď tento by som vedel pochopiť – teda ak si ho dodatočne uhradí. (Zdroj: ako v bode vyššie).

Aj keď doposiaľ nie sú známe žiadne skutočnosti, ktoré by na 100% potvrdzovali, že Kollár sa dopustil trestnej činnosti, odhliadnuc od jeho minulosti, či  negatívnych indícií, nejasností, na ktoré by bolo potrebné seriózne odpovedať, je stále viac a viac.

Matovič zasvätil celé svoje pôsobenie v parlamente boju proti mafii a korupcii v akejkoľvek forme, takže neviem, ako sa mu v tomto prípade jedná s Kollárom. Musí predsa vedieť, že jednaním s takouto osobou popiera všetko to, za čo doposiaľ bojoval. A to nie je všetko. V prípade dohody s Matovičom by bol Kollára pravdepodobne predsedom parlamentu, čím by ho Matovič posunul prakticky na 2. najvyššiu funkciu v našom štáte. Okrem toho sa hovorí, že Kollár má záujem aj o niektoré zo silových ministerstiev, prípadne SIS. Nechápem, ako by mohla mať osoba s takouto povesťou a nejasnosťami okolo nej ministerstvo „vnútra“, prípadne „SIS“ a Matovič by si mal byť vedomí, že by to časť jeho voličov nemusela pochopiť, čo by znamenalo stratu časti jeho popularity. Takže, ako ďalej pán Matovič? Zradíte svoje zásady, alebo im ostanete verný? Je to ťažké, ale je to len na Vás.

 

  • Strana „Za ľudí“ a jej líder Kiska, pripomínajúci leňochoda, úradujúceho prevažne z Popradu, má taktiež záujem o účasť na vláde. Nepríjemné je však pre neho to, že sa nestal, tak ako si to predstavoval lídrom formujúcej sa koalície. Jeho ego značne utrpelo tým, že musí jednať z Matovičom, ktorého pred voľbami po celú dobu odstrkoval a zabúdal na neho. Ak by bol získal vo voľbách dostatok percent, zrejme s Matovičom ani nepočítal. Výsledky volieb však jeho očakávanie nenaplnili, takže sa musí prispôsobiť. Z jeho požiadaviek na viac ministerstiev, ako im z matematického prepočtu, podľa získaných percent prináleží, sa usmievala celá novovznikajúca koalícia. Ešte, že tu má Remišovú, na ktorú hodil následné kolá jednaní vznikajúcej koalície. Kiska by najlepšie spravil, keby sa diplomaticky zo strany vytratil a užíval by si svoj titul „prezident“ na dôchodku. Rozhodne by tak spravil menej škody, ako keby ostal v politike. Zatiaľ však je stále predsedom strany a tak sa na neho pozrime z pohľadu (ešte) poslanca Matoviča, ktorý prehlasoval, že s mafiánmi jednať nebude a po korupcii pôjde, ako po „udenom“. Myslím si, že u Matoviča, by mala zapnúť minimálne varovná kontrolka a to napríklad:
    • U Kisku sú známe problémy s kúpou pozemkov na východnom Slovensku, v podtatranskej obci Veľký Slavkov. V danej veci už prebehol aj súd, ktorý dal za pravdu pôvodnému vlastníkovi pozemkov J.Francovi, ktorý bol zároveň aj žalobcom. (Zdroj web: TA3 z 26.10.2018 „Prezident Kiska prehral súd …….).
    • Nedávno sa objavili videá vracajúce sa k tejto problematike, ktorými sa autor snaží dokázať približne to, že Kiska vedel o tom, že ním kupované pozemky boli kradnuté. (Zdroj, množstvo info na webe: napr. Hlavné správy z 13.02.2019 „Na sieti sa objavilo video, v ktorom …….). Kiska sa síce bráni, že on pozemky kupoval legálne a nemal vedomosti, že by boli kradnuté, pričom uvádza, že ich kúpil na základe inzerátu publikovanom v roku 1999 v denníku „Nový čas“. Zároveň prikladá fotokópiu predmetného inzerátu aj s denníkom „Nový čas“ z roku 1999. Nehnevajte sa na mňa, aj ja som kupoval pozemky a nie jeden krát. Avšak nikdy som si neodkladal inzerát, na základe ktorého som ich kupoval (ledaže, by som si ich chcel odložiť, ako fingovaný dôkaz). A tu, ak dobre počítam je to už inzerát, ktorý je odkladaný Kiskom „21 rokov“. No neviem, čo z toho usudzovať.  Dvdsaťjedna rokov odkladať banálny inerát, pričom k tomu nemať žiadny dôvod (iba ak by som si ho musel odkladať, aby som do budúcna mohol doložiť svoju nevinu). No neviem, ja si myslím svoje.
    • Kiska bol políciou obvinený v decembri 2019, z pokračujúceho „Zločinu daňového podvodu vo forme organizátorstva“, ktorého sa mal dopustiť, ako konateľ firmy KTA v priebehu rokov 2013 a 2014. Kiska však podal voči svojmu obvineniu v daňovej kauze sťažnosť. Jeho sťažnosť bola v týchto dňoch prokuratúrou odmietnutá (Zdroj web: Hlavný denník z 12.03.2020 „Prokuratúra odmietla Kiskovu sťažnosť ………).
    • Za zamyslenie stojí aj skutočnosť, akým spôsobom Kiska zbohatol na požičiavaní peňazí. Je morálne, keď bolo požičiavané množstvu ľudí, ktorí si síce pôžičku legálne vybavili, no viac-menej bolo evidentné, že vzhľadom k ich finančnej situácii budú mať značené problémy s jej vrátením? Takéto konanie mohlo viesť len k exekúciám a zničeniu množstva rodín a domácností.  Keď k tomu pripočítame úroky a sem-tam nejakú tú exekúciu, tak sa podniká celkom dobre. Pozrel som si článok z 15.06.2015 kde je uvádzané, že Kiska aj počas prezidentovania vlastnil v ČR spoločnosť „TGI Money“, cez ktorú požičiaval za úrok 10,98 percenta (to nepotrebuje komentár) !!! Na porovnanie v tej dobe ponúkala ČSOB pôžičku za ročný úrok len 1,99 percenta !!! Takže porovnajme pôžičku dávanú Kiskovou spoločnosťou s úrokom 10,98% a pôžičku dávanú ČSOB s úrokom 1,99%.  ( Zdroj web: Pravda z 15.06.2015 Prezident požičiava za vysoké úroky). No neviem z môjho pohľadu je to „hyenizmus“.
    • Konanie popisované v predošlom bode nedokáže spraviť ani také špičkové PR (Public Relations), ako je organizácia „Dobrý anjel“. Však samotný spoluzakladateľ Dobrého anjela I.Brossmann uviedol, že je presvedčený, že Kiska vstúpil do projektu Dobrého anjela len preto, aby mu iní pomáhali v jeho prezidentských ašpiráciách. (Zdroj web: Pravda z 04.01.2015, Kiska pri Dobrom anjelovi klamal, …..). Brossman tvrdil, že Kiska hrubým spôsobom brutálne porušil dohodu, že do politiky nebude ťahať Dobrého anjela (Zdroj web: Plus jeden deň z 12.03. 2014, „Spoluzakladateľ Dobrého anjela: Kiska brutálne porušil dohodu!).

No neviem, či takýto človek zodpovedá profilu osoby, ktorá by mala spolu s Matovičom robiť na Slovensku poriadok. Igor, myslíš si, že s týmto človekom by si mal jednať, ako rovný s rovným? Mal by si mu dať nejaké ministerstvá a to ešte, ako vzdychá viac, ako mu prináleží? Nepodobá sa Ti to na kategóriu „Náš človek“, od ktorých chceš Slovensko očistiť ?? Tak, ako ďalej pán Matovič, čo spravíte?

 

  • Strana „SAS“ a jej líder Sulík, tiež vo voľbách neohúrili získaným počtom hlasov. Z potencionálneho lídra novej koalície sa po voľbách razom stal outsider. Dôvodom bolo zrejme to, že Sulík musel zvádzať boj s krídlom okolo Galka, ktorý si už verejne robil chúťky na predsednícke kreslo, čo sa Sulíkovi nepáčilo a musel sa s tým vysporiadať, čím došlo k značnému oslabeniu strany. Sulíka som mal možnosť stretnúť osobne a rozprávať sa s nim. Bol ambiciózny a myslel si, že je neomylný. Bolo cítiť, že baží po moci.  To však bolo nič oproti Galkovi, ktorý podľa mňa len ťažko zvládal, aby to doslova z neho nekričalo.  Sulík vedomí si svojich nízkych percent, avšak snažiaci sa získať aspoň aké také miesto v novoformujúcej sa vláde, pristupoval k Matovičovi od počiatku, ako jeho spoľahlivý partner. To sa však z časti zmenilo, po začiatku koaličných rozhovorov smerujúcich k zostaveniu vlády. Tu je zopár postrehov k Sulíkovi:
    • Známa je Sulíkova kauza „SASANKA“, ktorá ho zachytáva pri „raňajkách“ s mafiánom Kočnerom.
    • Je pravdou, že Sulík, sa za danú kauzu verejne ospravedlnil, čo mu slúži ku cti.
    • Nemôžem však pokladať toto ospravedlnenie za dostatočné, nakoľko Sulík realizoval tieto stretnutia v pozícii predsedu parlamentu, teda v postavení druhého muža Slovenskej republiky, pričom v čase stretnutí, bolo už roky známe, že Kočner je mafián.
    • Sám Sulík priznal, že stretnutí bolo 10 – 12 (Zdroj web: Plus jeden deň z 25.10.2019 „Šokujúce slová Sulíka: ……). Pýtam sa, čo má robiť predseda parlamentu u mafiána a to ešte na opakovaných stretnutiach?
    • Sulík ospravedlňuje svoje konanie, že nevyzrádzal žiadne dôležité skutočnosti. Avšak na zverejnených videách je počuť, ako informuje Kočnera o situácii v parlamente, tuším tam spomína aj aké návrhy úplatkov za hlasovanie pri hlasovaní o generálnom prokurátorovi „behali“ po parlamente (presne sa na to nepamätám a už je noc, takže sa mi to hľadať nechce, kto chce si to nájde).
    • Sulík hovorí, že v podstate o nič nešlo. Nemôžem s ním súhlasiť. Myslím si, že Sulík je dostatočne inteligentný na to, aby si uvedomil, že takýmito návštevami u Kočnera vzniká  medzi nimi vzťah, ktorý sa snaží Kočner upevňovať. Tak isto si myslím, že Sulík dokáže odhadnúť, prečo vzniká takýto vzťah s cudzím človekom nachádzajúcim sa na bývalých „Mafiánskych zoznamoch“(Zdroj web: Denník „N“ z 19.10.2018 „Marian Kočner sa v minulosti objavil na mafiánskych ……..). Je len logické, že každý zo strán takéhoto vzťahu od neho niečo očakáva a predo do neho ide a do neho aj investuje. Skúsme porozmýšľať. Kočner má peniaze a snaží sa robiť všelijaké machinácie. Sulík ma informácie a možnosť ovplyvniť nejaké rozhodnutia. Asi nie je ťažké uhádnuť kto – čo bude od koho chcieť a na oplátku kto – čo bude za poskytnuté informácie požadovať, či očakávať. Myslím si, že túto rovnicu o dvoch neznámych je schopné vyriešiť aj dieťa zo základnej školy a netreba k tomu ani titul inžiniera, ktorý pán Sulík má.
    • Takže môj odhad je taký, že keby sa vzťah Sulík – Kočner nebol prevalil, bolo by došlo k vytvoreniu ďalšieho obludného spojenia a to nie hocijakého. Kočner by bol s najväčšou pravdepodobnosťou ovládal človeka zastávajúceho druhé najvyššie postavenie na Slovensku.
    • Stačí sa len pozrieť, čo dokázal Kočner so sudcami ktorých ovládal (memusím konkretizovať, nakoľko úkony so zadržanými sudcami práve prebiehajú a každý, koho to zaujíma vie o čom píšem).
    • A to sa už ani nebudem zmieňovať o tregédii mladého novinára a jeho snúbenice, ktorí museli v tejto gigantickej pavučine lži, intríg, zneucťovania pravdy a ďalších nechutností položiť svoje životy. Ozaj už som zabudol – ku komu smerujú stopy z vraždy menovaných.
    • Sú to síce len hypotetické úvahy a hádam by to až tak ďaleko nebolo zašlo. Alebo kto vie? Minimálne by však „Náš človek“  z mafiánskych zoznamov bol získal ďalšie nové a mocné krytie.
    • Takže nie ospravedlnenie v tomto prípade podľa mňa skutočne nestačí. Ani  zaužívaná fráza, že voliči v nových voľbách rozhodli. Človek, ktorý sa vedome stretával s Kočnerom, pričom bol v pozícii v akej bol, by mal z politiky nadobro odísť.

Takže ani v tomto prípade nezávidím pánovi Matovičovi jednanie s takýmto potencionálnym koaličným spojencom. Ako môžeme s takýmto človekom budovať nový štát v ktorom nebude miesto pre „našich ľudí“ a korupcia bude potláčaná.

 

  • Na záver nám ostala strana „OĽANO“ a jej líder Matovič. Musím sa priznať, že Matovičovi v jeho sympatickom boji proti korupcii a tzv. „naším ľuďom“ fandím. Nesúhlasím s jeho všetkými názormi, ale v prevažnej miere ho podporujem. Vidím aj jeho osobnostný rast a postupný prerod z rojka na uvážlivejšieho politika. Dokonca by som mohol pripustiť, že jeho posledné vyjadrenia majú už aj nádych diplomacie. Držím mu palce, aby sa mu podarilo vyskladať vládu s ktorou bude spokojný nielen on, ale hlavne Slovensko. Viem, že vo vzťahu k hore uvedeným skutočnostiam, to nebude mať ľahké. Mnohokrát som počúval, či čítal, že je len šašo. Nemôžem sa s tým stotožniť, nakoľko osobne si myslím, že aj keď forma, akou doposiaľ praktizoval politiku bola skutočne netradičná, ale zato bola úprimná a vychádzala priamo z neho. Bola prejavom jeho úprimnej snahy o odstránenie korupcie, čo sa samozrejme mnohým politikom a „našim ľuďom“ nepáči. Matovič je podľa mňa jeden z mála politikov, ktorý si aj po pobyte v parlamente zachoval charakter, ľudskú tvár, sociálne cítenie a snahu niečo zlepšiť v prospech spoločnsoti.

Viem pochopiť aj jeho dlhoročnú snahu, aby v strane OĽANO, bolo málo členov. Teraz si však bude musieť dávať väčší pozor. Množstvo ľudí, veľa funkcií a do ľudí nevidíš. Môže sa stať, že tak, ako je na Slovensku zvykom, s pridelenou funkciou začnú mať niektorí chuť mierne povedané „privyrobiť si“  a to je začiatok konca, nakoľko by sa začal opakovať scenár z predošlých vlád. Budú tu aj koaličné strany a ich nominanti (nemyslím na hospodárske funkcie, ale stranícke a politické).

Mierne ma mrzí zaslepená jednostranná prozápadná orientácia niektorých  Matovičových  spolustranníkov, ako napr. nádejného ministra obrany. Ten by si mal uvedomiť, že naše vzťahy by mali byť vyvážené a orientované tak na USA, ako i Rusko. Nepotrebujeme si robiť zbytočne nepriateľa. Sme len malá krajina, ktorá by mala s každým vychádza podľa možnosti priateľsky. Na margo tohto mi dovoľte ešte malú poznámku.

  • Pokiaľ ide o hospodárske vzťahy, tak najväčší predstavitelia EU, akými sú Nemci, či Francúzi, aj napriek sankciám, ktoré boli EU prijaté, s Ruskom aktívne obchodujú. Napr. viď. nedávne otvorenie veľkého závodu nemeckej firmy MERCEDES pri Moskve, Nord Stream 2. Taktiež prebiehajú osobné stretnutia  nemeckej  kancelárky A.Merkelovej a francúzskeho prezidenta E.Macrona s ruským prezidentom V.V.Putinom. Len pre nás je to nepredstaviteľné. Prečo si sami škodíme?
  • Z politického a vojenského hľadiska, asi sa bude poukazovať na nezákonné obsadenie Krymu. Áno došlo k porušeniu medzinárodného práva zo strany Ruska a je to neprijateľné. Avšak na strane Ruska to je len jeden z prípadov. Ak chceme byť objektívny pozrime sa na Američanov.
    1. Čo tak porušenie medzinárodného práva zo strany USA napríklad bombardovaním Juhoslovanskej zväzovej repuliky, ktoré sa začalo 03.1999.
    2. Zabitie iránskeho generála K.Solejmániho v Iraku, ktoré bolo vojnovým aktom zo strany USA a jednoznačným porušením medzinárodného práva, a bolo uskutočnené 01.2020, teda v nedávnej minulosti, čím podľa predstaviteľom EU došlo v európe k eskalácii napätia.
    3. Odstránenie plukovníka M.Kaddáfího z čela Líbye v roku 2011. Od tedy sa v krajine už celých „19“ rokov bojuje a pre rozdrobenosť rôznych frakcií ovládajúcich len časti územia, nie je tam s kým jednať. Jeho odstránenie zabezpečilo vyhlásenie tzv. „bezletovej zóny“, ktorú zabezpečili okrem USA aj Francúzsko a V. Británia. Väčšina krajín sveta sa už vyjadrila, že to bola chyba. Značná časť súčasnej migrácie pramení aj zo situácie v Líbyi.
    4. V súčasnosti je prítomnosť USA vojsk v Sýrii porušením medzinárodného práva, nakoľko Sýria je suverenným štátom a USA vojská na svoje územie nepozvala. Áno sú tam aj Ruské vojská, no tie sú oficiálne pozvané.
    5. Takto by sa dalo pokračovať na celé strany.
  • Takže trochu objektivity by nezaškodilo. Naše vzťahy by mali byť budované na báze priateľstva na obe strany a nie na báze nepriateľstva. To že sme členmi NATO tomu nemôže vadiť.
  • Stačí sa pozrieť len do nedávnej histórie. Nemôžeme sa jednostranne spoliehať na jedného silného partnera a myslieť si, že sme v bezpečí. Spomeňme si napr. na Mníchovskú dohodu, známu aj ako „Mníchovský diktát“ z 30.09.1938. Naši veľkí priatelia a spojenci, na ktorých sme sa spoliehali (Francúzi a Angličania), nás bez problémov a najmenších výčitiek prenechali Hitlerovi.
  • Pri tejto príležitosti ma ešte napadá aj výrok známeho francúzskeho generála, politika a neskôr i prezidenta Charles de Gaulle, ktorý povedal pravdivú myšlienku: „Nesmieme zabudnúť, že Anglicko je ostrov a Amerika je ďaleko“ (možno som ten citát mierne skomolil, nakoľko si ho už presne nepamätám, ale viem, že jeho význam som zachoval). Mali by sme sa nad tým zamyslieť, zobrať si z toho ponaučenie a podľa toho aj konať.

 

To som sa už, ale mierne povedané trochu stratil. Záverom sa teda vrátim k pôvodnej téme. Držím palce pri zostavovaní vlády a plnení všetkých očakávaní, ktoré voliči vložili do rúk novorodiacej sa vláde.

Sľúbili ste tvrdo bojovať s korupciou a s ňou súvisiacimi javmi (očista súdnictva, prokuratúry, polície, preukazovaním pôvodu majetku, …..), ako i snažiť sa vládnuť tak, aby platil zákon pre každého a ľudia sa cítili nielen bezpečne, ale aby boli na tom lepšie ekonomicky. Nezabudnite na mladých, ľudí v produktívnom veku, ale ani na starých, ktorí potrebujú vašu pomoc. Pomáhajte podnikateľom, živnostníkom, ale i robotníkom. Skrátka buďte tu pre všetkých.

 

Tu sú sľúbené linky na články, na ktoré sa odvolávam v úvodných pasážach tohto blogu:

 

P.S.: Je krátko po polnoci. Končím článok a práve som sa dozvedel, že Matovič sa s novými koaličnými partnermi dohodol a ráno sa máme dozvedieť výsledok. Tak už len čakať.

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadnu konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102714x
Priemerná čítanosť článkov: 6525x

Autor blogu

Kategórie