Založ si blog

Všetko ostane „pekne“ pri starom!

 

Tak už to tu máme zas!

 

Vyzeralo to na príjemný deň. Zobudil som sa o ôsmej, zacvičil si, dal si sprchu a naraňajkoval sa. Potom som sadol k počítaču, nech ho trochu prevetrám. Nakoľko počasie bolo pekné, nepredpokladal som, že sa na ňom zdržím dlhšie.

Dal som sa do práce a popritom som začal počúvať novoobjavený videoblog nazvaný „Zemplínsky DIALÓG“. To som však nemal, nakoľko za chvíľu bolo po nálade.

V dialógu spovedal M.Boka občianskeho aktivistu M.Kaplana, ktorý neúspešne kandidoval v posledných parlamentných voľbách na kandidátke strany OĽANO.

A čože mi to tak pokazilo náladu?  Boli to „teda aspoň pre mňa“ nové veci, ktoré som sa dozvedel o Generálnej tajomníčke služobného úradu MV SR Anne Bilecovej. Z médií som síce vedel, že sa o nej hovorí, že figuruje na východe v nejakej kauze s DPH a preto prakticky hneď po menovaní odstupuje z funkcie. Tento podvod mal údajne viesť až k špičkám strany SMER, ale nevedel som nič podrobnejšie.

To som sa dozvedel až pri počúvaní predmetného videoblogu a verte bolo mi z toho mierne povedané „nevoľno“.

Pýtam sa:

  • Ako je možné, že osoba (A.Belecová), ktorej meno sa nachádza vo vyšetrovacom spise vedenom v súvislosti s doposiaľ najväčším daňovým podvodom vo výške 70 miliónov a ktorá podľa medializovaných informácií priamo napomáhala podozrivému podnikateľovi Piptovi, aby mu prešli daňové kontroly a tak mu boli na vratkách vyplatené peniaze, je nominovaná na taký dôležitý post.
  • Ako je možné, že takúto osobu nominuje štátny tajomník Lukáš Kyselica a po upozornení na dané skutočnosti, túto nomináciu obhajuje a uvedie, že menovanej verí a ešte ju obhajuje?
  • Ako je možné, že samotný minister vnútra R.Mikulec uvedie, že takáto nomináciu nevníma, ako zlú!
  • Ako je možné, že predseda strany OĽANO, I.Matovič, ktorý nás všetkých doposiaľ presviedčal, že je bojovníkom proti korupcii nezakročí? Však pred voľbami sa vyjadroval, že pôjde po korupcii, ako po „údenom“!
  • Ako je možné, že menovaná môže dostať previerku NBÚ, aby sa mohla oboznamovať s utajovanými skutočnosťami?
  • Ako je možné, že takáto osoba mohla prejsť previerkami orgánov MV SR a pre vedúcich funkcionárov MV sa javila ako „najlepší“ kandidát?

Tu bola hneď možnosť, aby si I.Matovič na svoj opasok pripol hneď takpovediac jeho jazykom „druhý skalp“ a nikto by mu to pritom nebol vôbec vyčítal, skôr naopak. No nestalo sa tak. Prečo? Tu rozhodne dôvod bol.

Video, ktoré sa oplatí pozrieť!

Zaujímavá skutočnosť je pritom uvedená v menovanom videoblogu, kde aktivista zo Zemplína, M.Kaplan hovorí, že po oznámení kandidatúry A.Bilecovej mu volali policajti, policajný vyšetrovatelia, príslušníci požiarneho zboru, súdov a regionálni politici z oblasti, kde menovaná pôsobila na daňovom úrade a upozorňovali na o akú osobu ide. On to následne oznamoval to miestnym štruktúram OĽANO až keď si veci sám preveril, no nik ho nepočúval. Prečo? Ďalej hovorí, že keď nepochodil na okresných štruktúrach OĽANO, hlásil to „špičkám“ OĽANO a ani tie to však  nezaujímalo!

 

Tak potom ako je to? Čo si máme myslieť o vedení OĽANO a ich boju proti korupcii?  Či proti korupcii bojovali len pokiaľ sa nedostali do vlády a teraz keď tam už sú ich to nezaujíma? Lebo čo keď náhodou ….. ?  Kto si môže dovoliť takú zvrátenú vec a navrhnúť takú osobu na 3. najvyšší post na ministerstve vnútra, teda ministerstve, ktoré má proti zločinu a teda i daňovým únikom bojovať? Kto si dovolí nielenže takú osobu nominovať, ale jej nomináciu už po „vyplávaní“ problémov ešte vehementne obhajovať? To môže byť jedine človek, ktorý na tom musí mať nejaký vážny záujem a predseda vlády by sa mal vážne zaoberať otázkou, zistenia o aký záujem tu ide a mal by z toho vyvodiť vážne dôsledky.

 

Ak nie, tak „zdá sa, že sa nič podstatného nezmení a „VŠETKO OSTANE PRI STAROM!

 

To nie je moc príjemná správa pre Slovensko.

 

********************************************************************************************

Doporučujem prečítať aj: 

Tak – Už to tu máme zas!

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadnu konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102801x
Priemerná čítanosť článkov: 6525x

Autor blogu

Kategórie