Založ si blog

Psy štekajú a karavána ide ďalej!

 

Čo za paškvil zo zákona a spravodlivosti sme to spravili ?

 

Čo za orgány, ktoré majú dozerať na dodržiavaní zákona sme to vytvorili?

 

O akom samoočisťovacom procese to hovoríme?

 

Vyslovených, či nevyslovených otázok je množstvo, pričom všetky sú plne legitímne.  Avšak začnime od začiatku.

 

Ak chceme žiť v spravodlivej a hlavne bezpečnej spoločnosti, musí táto spoločnosť mať k tomu príslušné inštitúcie a orgány, ktoré budú dané zabezpečovať. Tak, ako iné štáty, má ich aj náš štát, ktorý sa snaží od zmeny režimu (1989) hrdo hlásiť k právnemu štátu. Sú nimi polícia a hlavne jej orgány činné v trestnom konaní, prokuratúra a súdy.

 

Robia však tieto orgány, to čo majú? Ochraňujú ľudí, majetok a štát? Nie nerobia a preto je tu mierne povedané – prepáčte za ten výraz –  taký Augiášov chliev. Nik si nemôže byť istý, či ho polícia ochráni, či sa ho prokuratúra zastane a či súdy budú skutočne súdiť podľa dôkazov, zákonov a svojho najlepšieho svedomia a presvedčenia.

 

Vieme o tom všetci, je tu kopa rôznych dôkazov a nič sa nerobí. Hovorí sa len o akomsi „SAMOOČISŤOVACOM PROCESE“ súdov, či prokuratúry. Čiže preložím to do zrozumiteľnej rečí, všetko ostane tak, ako je a nič sa meniť nebude! O akom samoočisťovacom procese to sudcovia a najnovšie aj prokurátori začínajú hovoriť?  Takáto terminológia sa z ich strany objaví vždy po nejakom „poriadnom prúsere“.  Čo tým sledujú?  V podstate len to, aby si zaistili, že ich štát nechá tak a nebude sa snažiť prijímať opatrenia na zlepšenie situácie. Všetko musí ostať tak ako to je, lebo tak im to vyhovuje a pravdepodobne  v nemalej miere a v značnom počte z toho aj ťažia. Stačí si pozrieť informácie dostupné z televízie, printových, či webových médií a každý si môže  spraviť svoj vlastný názor. Napríklad:

 

  • O tom, ako množstvo vyšetrovaných sudcov vykonávalo svoju profesiu, či vynášalo rozsudky v zmysle zákonov a podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia vidíme jasne v Kočnerovej Threeme a podľa komunikácie M.Jankovskej, cez ktorú sa kupovali, či ovplyvňovali rozsudky. (Zdroj web: Množstvo informácií).
  • Taktiež sa môžeme pozrieť ma skutočne slušný počet sudcov vyšetrovaných políciou v rámci akcie „Búrka“. (Zdroj web: Sme „Akcia búrka: Policajti zadržali sudcov“.)
  • Čo tak nedávne, verejné oznámenie bratislavského podnikateľa E.Mikurčíka, že prokurátor Bystrík Palovič od neho pýtal úplatok vo výške 100.000 € za to, aby bolo trestné stíhanie voči nemu zastavené. Podnikateľ dokonca zverejnil zvukový záznam z tohto rozhovoru. (Zdroj web: TVNOVINY.SK “ Podozrenia z korupcie na prokuratúre: Podnikateľ tvrdí, že Bystrík Palovič od neho pýtal 100-tisíc“).
  • Čo tak info, že prokurátor B.Palovič mladší a starší sú spájaný s pochybnými aktivitami Kočnera (Zdroj: Sme z 5.9.2019 „Prokurátor spájaný s kočnerovcami …..“).
  • Čo tak info, že byt prokurátora B.Paloviča mladšieho, ktorý by sa mal nachádzať v bytovom komplexe na Tupého ulici v Bratislave stavala firma Ladislava Bašternáka a mal prejsť vlastníctvom 12 firiem, kým skončil na prokurátorovom mene (Zdroj: Pravda z 1.08.2016 „Čižnár prokurátora Paloviča nepotrestá,…..).
  • Čo tak vlastníctvo rôznych víl, domov, či iných objektov napríklad na Floride, o ktorých sa prokurátori zmienili až po tom, čo dané skutočnosti odhalili médiá? Podľa médií majú takéto nehnuteľnosti údajne napríklad prokurátor B.Palovič mladší, ale i prokurátor B.Palovič starší. (Zdroj web: Nový čas „Prokurátori z kauzy Bašternák, vysvetľujú apartmán na Floride ….).
  • Čo tak policajný prezident M.Lúčanský, ktorý údajne tiež vlastní objekt na Floride? (Zdroj web: Nový čas „Pravá ruka ministra Kaliňáka si nemá na čo sťažovať: Kde vzal 400 000 € na vilu a byt na Floride?“)
  • Čo tak rôzne oslavy za účasti sudcov (napr. zabíjačka s Kočnerom? (Zdroj web: Denník postoj „Threema: Zabíjačka elitných advokátov a sudcov s Kočnerom.)
  • Čo tak drahé byty, či iné nehnuteľnosti a hnuteľnosti, ktoré vlastnia sudcovia, prokurátori, či vysoko postavení policajní funkcionári a ktorých pôvod nie je dostatočne zdokladovaný?
  • ( Len tak pre zaujímavosť pozrite si toto video. v ktorom Čech dlhodobo žijúci v USA popisuje ceny a jeden zo spôsobov bývania – skutočne zaujímavé a „STOJÍ TO ZA TO VIDIEŤ CELÉ“!  Z toho skutočne môžete usúdiť, aké „lacné“ sú v USA nehnuteľnosti a môžete našim funkcionárom vlastniacim takéto nehnuteľnosti veriť, že boli lacné a kúpili ich takpovediac „za facku“ -:)))

Video ktoré sa skutočne oplatí pozrieť celé.

Tých otázok je veľké množstvo a podľa mňa sa netýkajú len  tzv. „sudcovskej etiky“, či „morálneho kódexu prokurátora“, ale viaceré by mohli po dôslednom preverení vykazovať i znaky trestnej činnosti.

 

Pritom sa nejedná o situáciu, ktorá by vznikla len teraz, či pár mesiacov či rokov spätne. Jedná sa o dlhodobý problém, ktorý je tu v podstate od zmeny režimu, teda od roku 1989. Vieme o ňom všetci .no nik nič nerobí. Lepšie povedané nemôže robiť, lebo z týchto persón sme spravili nedotknuteľné osoby, dalo by sa povedať, že  niečo ako „nadľudií“ a títo sa tak aj začali správať. Je to arogancia, výsmech právu a to na základe toho, že vedia, že sú nedotknuteľní.

 

Tento stav však už nemôže ďalej pretrvávať. Musí sa niečo udiať. Tieto osoby síce musia konať samostatne, avšak rozhodne  nemôžu ostať nepotrestateľné. Ak však čakáme, že ich priestupky bude „objektívne“ preverovať súdna rada a následne disciplinárne senáty, tak to sa poriadne mýlime. Tento systém bol doteraz a vidíme, k čomu to viedlo. Napríklad, že predsedkyňa súdnej rady L.Praženková navrhovala M.Jankovskú ako vhodnú kandidátku na post ústavného sudcu. No tragédia.  Obdobne pokiaľ viem spočiatku dlho zastávala názor, že sudcov, ktorí sa previnili nie je možné disciplinárne riešiť, nakoľko ich už rieši trestno-právne polícia. Až neskôr na vlnu kritiky priznala, že ich disciplinárne riešiť môže a trestno-právne konanie tým neovplyvní.

 

Pozrime si, koľko „rokov“ trvalo, aby sa samotným bývalým generálnym prokurátorom Trnkom začala zaoberať prokuratúra. Aj to sa s ním začala zaoberať až na základe tlaku médií až po skutočne množstve zverejnených dôkazov.

 

Hovoríme o nejakej „Rade prokurátorov“. Kde boli doteraz? Čo robili? Na čo vôbec sú?. Taktiež hovoria o nejakom „samo očisťovacom procese“. To hádam žartujú. Jasne vidíme, že nič také neexistuje! Je to skôr samo zahladzovací proces, kde je úlohou všetko zamiesť pod koberec. Je to hrôza a hnus!

 

To sa nenájde pár prokurátorov, ktorí sú čestní a chcú pracovať poctivo a tak, ako im to zákon ukladá? Verím, že hej, len im to nie je väčšinou umožnené.

 

Svoju statočnosť jednoznačne už v roku 2018 preukázal mladý prokurátor  V.Špirko, ktorý sa snažil rozkryť podozrenie z  páchania závažnej trestnej činnosti zo strany vtedy čelných predstaviteľov štátu. Žiaľ, skoro ho to stálo funkciu. Takto sa mu odvďačil režim miesto toho, aby ho vyzdvihol.

 

Vzhľadom na to, že vieme, ako to na Slovensku chodí, môžeme predpokladať, že po menšom rozruchu všetko ostane po starom.

 

Ako sa hovorí, „Psy štekajú a karavana ide ďalej“.

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 169
Celková čítanosť: 1102406x
Priemerná čítanosť článkov: 6523x

Autor blogu

Kategórie