Založ si blog

Málo publikovaná pravda o otrave českých politikov!

 

Verejnosť by mala byť informovaná nielen o rozpútaní neopodstatnenej fámy o pripravovanej otrave českých politikov, ale aj o tom aká je skutočná pravda.

 

Dňa 2.5.2020 som písal v blogu „Naozaj chcú otráviť českých politikov“, že v ČR bez dôkazov obvinili dvoch ruských diplomatov zo snahy otráviť českých komunálnych politikov. Taktiež som pripomenul, že ide o „smiešne“ tvrdenie a že niektorí politici „malej“ krajiny si myslia, že sú „pupkom“ sveta a že sú takí dôležitý, že svet sa točí len okolo nich. Po verejnom obvinení ruského diplomata, že mal ricínom otráviť predmetných českých politikov, nasledovalo zo strany ČR vyhostenie dvoch ruských diplomatov z územia Českej republiky, čo malo za dôsledok značné zhoršenie už aj tak naštrbených Česko – Ruských vzťahov.

V stručnosti zhrniem ,aké dôkazy mala podľa publikovaných informácií ČR  o tom, že Rusi chcú otráviť českých politikov:

  • Z Ruska priletel do ČR diplomat. (Obyčajne sa z Ruska do ČR lieta lietadlom a nechodí na kolobežke a to aj v prípade, že ide o diplomata.)
  • Diplomat pricestoval s kufríkom. (Obyčajne sa cestuje s batožinou, prípadne ak ide o diplomata, môže mať pri sebe aj diplomatickú poštu …. .)
  • Diplomata čakalo na letisku auto z ruskej ambasády. (Obyčajne to tak býva, že ak niekto pricestuje na letisko, tak z neho cestuje autom a ak je diplomat, tak s riadne označeným autom príslušnej ambasády. Dá sa predpokladať, že nepôjde z letiska peši.)
  • Diplomat bol autom odvezený na ruskú ambasádu. (Obyčajne to tak býva, že ak niekto pricestuje na nejakú ambasádu, tak ho tam aj auto z tej ambasády odvezie. A to, že ruský diplomat je odvezený na ruskú ambasádu a nie americkú, je „asi“ pochopiteľné.)
  • K hodnovernosti informácie o otrave českých politikov ricínom. (Je predsa úplne zrejmé, že teoreticky, ak by Rusy chceli v ČR niekoho otráviť, tak budú presne informovať, kto má koho otráviť, kedy sa to stane, akým jedom bude otrava vykonaná a kedy a ako bude jed do ČR dovezený.)

Myslím si, že horeuvedené „dôkazy“ zo strany ČR  boli skutočne „nepriestrelné“ . A na základe takýchto nepriestrelných dôkazov bola pridelená uvedeným českým politikom ochranka.  Uvedené prispelo k ďalšiemu neodôvodnenému vystupňovaniu štvavej proti ruskej kampane.

Aká je však realita?

Už menej sa však hovorí o tom, čo sa stalo po vyšetrení danej udalosti. Najlepšie to asi vystihol  bývalý veliteľ „Vojenského spravodajstva Českej republiky“  generál A.Šándor, pôsobiaci v súčasnosti, ako bezpečnostný analytik. Ten uviedol jednoznačne „Ostuda. Naše ostuda. Naprosto proti logice. Vymysleli jsme si směšný příběh a kolem něj se vyřádila antiruská kampaň“. V článku je jednoznačne uvádzané, že ČR si príbehom o pripravovanej otrave českých politikov, ktorý sa nezakladal na pravde vyrobila zbytočnú hanbu, ktorá „fatálne“ poznamenala vzťahy s Ruskom. Uviedol, že je úplne jasné, kto je tu za hlupáka. (Zdroj web: Parlamentní Listy.cz z 6.6.2020 „Šándor o ricinu: Ostuda. Naše ostuda. Naproti logice. Vymysleli jsme si směšný příbeh a kolem něj se vyřádila antiruská kampaň“ a iné zdroje).

Pôvodne sa o prípravách na otrávenie českých politikov písalo aj na slovenských weboch, či hovorilo v slovenských podcastoch. Takže informácia poštvávajúca proti Rusku bola vypustená a cieľ bol splnený.  Nejako som však na slovenských weboch, či podcastoch nezachytil informáciu, ktorá by pôvodné informácie o otrave českých politikov dementovala a uviedla, že sa nezakladali na pravde. Nezaznamenal som ani informáciu, že  vyhostenie dvoch ruských diplomatov bolo neopodstatnené.

Nejako takto sa buduje a stupuje proti ruská hystéria. Miesto toho, aby sme sa snažili žiť v priateľstve so všetkými štátmi, ktoré o to stoja, snažia sa nás stavať proti Rusku. Buďme si však vedomí, že v prípade konfliktu, budeme takpovediac  prvý  „na rane“ a tí, ktorí nás poštvávajú sa budú len z úzadia usmievať.

Sme len malý štát. A nielen my.  Prakticky celá EÚ je tvorená zväčša z malých štátikov a práve preto by sme sa mali snažiť vychádzať priateľsky so všetkými štátmi vrátane veľmocí a to, ako Ruska, tak i Ameriky.

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Nenávisť plodí len ďalšiu nenávisť!

08.03.2024

Tento blog mal hneď po jeho uverejnení veľmi slušnú čítanosť. Žiaľ približne po hodine bol odstránený! Pritom som sa ho snažil napísať čo najobjektívnejšie a držať sa len faktov bez toho, aby som sa prikláňal na jednu, či druhú stranu. Je to škoda. To je hlavný dôvod, prečo v Pravde svoje blogy už takmer nepíšem. Text blogu: Súčasná politická situácia v [...]

Platy ministrov vzlietli, zatiaľ čo platy občanov klopýtajú!

11.02.2024

V posledných dňoch nám tu robí tak opozícia, ako i koalícia nepekné divadlo. Opozícia v parlamente a koalícia v televízii. Správanie oboch nie je hodné nielen poslanca, či štátneho úradníka, ale ani tej najposlednejšej persóny, ktorá mená charakter, ani žiadne morálne zásady. Klame ako jedna, tak i druhá strana. Na obhajobu svojich tvrdení a v snahe dosiahnuť svoj cieľ [...]

Keď jeden tvrdí, že sú bombardované civilné a druhý vojenské ciele!

30.12.2023

V minulosti som na svoj blog v Pravde písal pomerne často a mal som svojich čitateľov, s ktorými som sa delil o svoje názory. Od doby, čo som napísal pár článkov vzťahujúcich sa k Ukrajine som nadobudol dojem, že s mojimi článkami vo vzťahu k čítanosti, či diskusným príspevkom bolo manipulované a to tak, že boli takpovediac „upozaďované“ a to i vrátane [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 165
Celková čítanosť: 1087683x
Priemerná čítanosť článkov: 6592x

Autor blogu

Kategórie