Založ si blog

Hrdina, či super pokrytec?

 

Niekto si povie, že hrdina – iný zas „POKRYTEC“. Ja by som sa skôr prikláňal k tomu pokrytcovi a to poriadnemu.

 

Každý vie ,čo sa po údajne zmanipulovaných voľbách deje v Bielorusku.  Značná časť ľudí prejavuje svoju nespokojnosť s výsledkami prezidentských volieb a s tým, že na čele krajiny ostal jej doterajší prezident Alexander Lukašenko.

Protesty začali po oznámení výsledkov volieb, ktoré sa konali dňa 9.8.2020 a v ktorých bolo oznámené, že doterajší prezident A.Lukašenko ich vyhral so ziskom až 80,10%.  Množstvo obyvateľov Bieloruska tomu neverí a tak protesty každým dňom silnejú. V súčasnosti nadobúdajú skutočne masové rozmery a len slepý nevidí, že sa musí niečo stať a Lukašenko pravdepodobne padne.

A potkany začínajú opúšťať loď.  Niektorí preto, aby sa zachránili pred oprávneným hnevom národa, iní preto, aby si zaistili teplé miestečká v novom štátnom aparáte.

Jedným z prvých je bieloruský veľvyslanec na Slovensku Igor Alexandrovič Laščeňa, ktorý cez víkend  prostredníctvom prehlásenia vo videu podporil účastníkov protestov v jeho materskej krajine s tým, že odstupuje z funkcie – teda rezignuje. Uviedol, že je v šoku z mučenia a bitia obyvateľov jeho krajiny a vyjadruje solidaritu všetkým, ktorí vyšli do ulíc na pokojné protesty.

Pekné a správne vyhlásenie, ale od nesprávneho muža, od muža, ktorý ,ak to myslel s bieloruským národom skutočne tak dobre, nemal sa prakticky celých „26“ (slovom 26 )  rokov podieľať na vrcholovej politike Lukašenka a jeho vládnych štruktúr!  Predsa od roku 1994 pracoval pre bieloruské MZV a dokonca od roku 2002 až do roku 2006 pracoval ako asistent bieloruského prezidenta, ktorého teraz kritizuje. No a od roku 2016 je veľvyslancom na Slovensku, kde doposiaľ hájil Lukašenkove záujmy (*1)

Lenže to bolo obdobie, keď mu z toho plynuli len výhody, takže mu to vyhovovalo. Teraz, keď začína hrmieť a s veľkou pravdepodobnosťou Lukašenko padne, už mu to nevyhovuje a chystá sa prezliecť teplý kabátik za iný, len aby ostal v kurze. Však on prvý z funkcionárov vystúpil proti Lukašenkovi! Za to potrebuje predsa nejakú odmenu a nejaké miestečko. A sme tam, kde sme boli aj na Slovensku.

Takýchto potkanov bolo a je aj na Slovensku taktiež neúrekom. Vždy sa zaujímali a zaujímajú len o seba, svoje statky , funkcie a výhody.

Vrcholom je, čo sa deje medzi našimi politikmi, z ktorých mi mnohí pripadajú v tejto veci ako slabomyseľní. Napríklad vyjadrenie predsedu vlády Matoviča, že ak by bieloruský veľvyslanec požiadal na Slovensku o politický azyl, tak mu ho za jeho odvahu dáme (*2). Nerozumiem tomu, tak on 26 rokov podporuje bieloruský politický režim na čele s Lukašenkom, ktorému robil aj asistenta, z čoho čerpal nemalé výhody a keď má o ne prísť, tak stačí spraviť jedno vyhlásenie, že „on nič“ a je hrdina, pričom mu dáme azyl. Je to normálne. Však ten človek sa značnou mierou dlhodobo podieľal na Lukašenkovom režime a teraz po 5 minútovom vyhlásení je všetko „OK“ a on je hrdina. Nespadli niektorí z jahody?

To mi pripadá, ako keby bol bývalý tajomník ÚV KSČ Miloš Jakeš po hromadných štrajkoch obyvateľov, keď už bolo každému jasné, že KSČ stratila moc, spravil video, v ktorom by bol uviedol, že on nesúhlasí so súčasnou politikou KSČ a všetko by bolo „OK“. No a z neho by sme mohli spraviť hrdinu. Však to povedal prvý. Ale nik by nepozeral, že už bolo neskoro a robí to len z vypočítavosti, aby si zachoval flek, prípadne sa poobzeral po inom.

A nedá mi, aby som k udalostiam po prezidentských voľbách v Bielorusku neuviedol ešte jeden postreh. Keďže o Bielorusku bolo dlhodobo známe, že sú tam pochybnosti o regulérnosti takýchto volieb, prečo neboli na voľby vyslaný z krajín EU pozorovatelia, čo je štandardný postup v takýchto prípadoch. Výhovorka, že dostali pozvanie neskoro ,neobstojí, nakoľko o termíne volieb sa vedelo v dostatočnom predstihu, takže bolo dostatok času na prípravu.

Skôr mi to pripadá, že to niekto takto krásne pripravil a zadarilo sa. Však s prípravou zmeny politickej orientácie štátov a ich štátnym zriadení majú niektoré štáty bohaté skúsenosti.

Aby nedošlo k omylu Lukašenkov režim odsudzujem.

 

 

 

Odporúčam :

Politik, ktorý nielen sklamal, ale i zlyhal !

 

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

Toto Vám nezabudnem, alebo vrchol arogancie v priamom prenose!

07.04.2024

Dúfam, že tento blog vydrží na titulke aspoň 30 minút a nie, ako môj posledný blog. Voľby sú za nami a dopadli ako dopadli. Ako obyčajne, časť obyvateľov je spokojná a časť nie. Voľby sú teda za nami a spoločnosť by sa mala ukľudniť a nie pokračovať v delení na zlých a dobrých, či inom. Všetci sme obyvatelia tejto krajiny a žabo-myšie vojny politikov a delenie [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 168
Celková čítanosť: 1099400x
Priemerná čítanosť článkov: 6544x

Autor blogu

Kategórie