Založ si blog

Nenachádzam slov – Našim zdravotníkom 210 € a maďarským 1. 000 €

Tak na toto skutočne nenachádzam slov!

Našim zdravotníkom len 210 € avšak zahraničným 1.000 € !

 

Našim zdravotníkom bolo ponúkaných najskôr 7 €/hod., čo je  za jeden odslúžený deň pri 15 hodinách 105 € a pri dvoch odslúžených dňoch 210 €.

 

Následne keď ich nebolo dosť tak bola našim zdravotníkom prisľúbená naviac špeciálna odmena 500 € za oba dni práce.

 

Zahraničným zdravotníkom, ktorí by prišli na pomoc bolo však podľa medializovaných informácií ponúknutých až 1.000 €.

 

Informoval o tom včera vo večerných hodinách o 20,15 hod.  Denník N. Aby som náhodou neskreslil informáciu ,skopírujem jej podstatnú časť priamo z článku v Denníku N.

Text správy je nasledovný :

V maďarských zdravotníckych zariadeniach i na univerzitách robili v piatok nábor pomoci pre Slovensko. Podľa Index.hu za túto víkendovú pomoc ponúkajú maďarským zdravotníkom tisíc eur.  Server 444.hu sa spýtal …… .„. (1)

 

Ešte možno predsa len môj názor.

  • Plošné pretestovanie celej populácie bol dobrý nápad, ktorý podporujem. „AVŠAK“.
  • Na druhej strane jeho realizácia nebola riadne prekonzultovaná so všetkými potrebnými odborníkmi (virológmi, lekármi, logistikmi, matematikmi, …… .).
  • Išlo viac o politické rozhodnutie, ako odborné.
  • Takáto akcia sa mala najskôr poriadne organizačne pripraviť a až potom s ňou začať.
  • Nemalo sa sa to robiť za pochodu a z hodiny na hodinu, či dňa na deň meniť podmienky.
  • Nemalo sa začínať skôr, ako by bola celá akcia materiálne, personálna a logisticky riadne zabezpečená.
  • Nejde tu o to, aby niekto niečo dokázal prvý, ale o to, aby sa tým pomohlo ľuďom.
  • Nie je to o dokazovaní niečoho, ale pomoci a snahe zabrániť ďalšiemu šíreniu korona vírusu.
  • Nepáči sa mi prístup niektorých lekárov a zdravotníkov, ktorí sa vyhýbajú pomôcť.
    • Lekári dlhodobo bránia prijímaniu nových napr. z Ukrajiny, aby si mohli diktovať podmienky a robiť čo chcú.
    • Žiaľ, aj keď lekárov teraz veľmi potrebujeme, nemôžem sa ubrániť dojmu, že si vytvorili systém, v ktorom sú ako „nedotknuteľní bohovia“ – niečo podobne, ako sudcovia. A vidíme, ako si plnili svoje povinnosti sudcovia a čo sa s nimi v súčasnej dobe deje.
    • Niektorí sa skutočne pozerajú na pacienta len ako na potencionálny príjem peňazí, ktorými si prilepšia k svojmu platu. Len si spomeňme napríklad na medializované vyjadrenie všeobecného lekára Petra Liptáka, ktorý aj v rozhovore uviedol že k svojim pacientom sa stavia diferencovane a požaduje od nich aj peniaze, pričom citujem „Keď niekto nemá, tak má smolu (*2).
    • Zároveň však musím povedať, že klobúk dole pred tými lekármi a zdravotníkmi, ktorí si svoje poslanie plnia tak, ako majú. To sú skutočne poctiví a nenahraditeľní ľudia, ktorých si musí každý neskonale vážiť. Žiaľ, ako som už písal ,nie všetci sú takí.
    • Kobúk dole aj pred lekármi a zdravotníkmi, ktorí sa tohto testovania dobrovoľne zúčastnili. Sú lekármi a zdravotníkmi na pravom mieste.
  • Nepáči prístup Matoviča a hlavne Naďa.
    • Nepáči sa mi prístup Naďa, ktorí je len obyčajný úradník, bez akejkoľvek praxe, teda okrem pchania sa Američanom.
    • Nerozumiem ani jeho matematike keď ak som dobre počúval vyhlasoval, že stihneme za 2 dni otestovať všetkých obvyvateľov, ktorí sa dostavia, nakoľko prezedentka SR Zuzana Čapútová uviedla, že to nedokážeme. Vyhlásila to po stretnutí s náčelníkom generálneho štábu ozbrojených síl SR generálom Zmekom a veliteľom operácie Spoločná zodpovednosť brigádnym generálom Ivanom Pachom, ktorí ju informovali o stave pripravenosti tejto operácie. Mám dojem, že sa zhodli tak na 60% pripravenosti, takže tých 100% tam nevidím. Možno bol pán Naď zvyknutý na také plánovanie v kancelárii keď plánoval pre NATO. Tu sa však hrá so životmi našich spoluobčanov.
    • Nepáči sa mi skratové konanie Matoviča, jeho narcizmus a snaha rozhodovať o všetkom, aj keď tomu nerozumie. Jediné, čo mu musím nechať je, že sa pohla situácia v boji proti korupcii a kriveniu zákona, čo je veľmi dôležité ,avšak nie jediné ,o čo sa máme starať.
  • Celoplošné testovanie by zrejme malo zmyslel ale nie pripravené a robené takto nepremyslene a hŕ.
    • Predpokladám veľké zmäky a problémy a to ak nie pri testovaní, tak po testovaní.
    • Kto bude od koho aké potvrdenie po ukončení testovania vyžadovať, školy, pracoviská, inštitúcie, …..
    • Môže sa to zvrhnúť do množstva súdnych sporov, ktoré zaplavia naše aj tak nestíhajúce súdnictvo, ….. .

Samotné testovanie nie je proti ľuďom a môže im skutočne len pomôcť a ak nie nemôže nič pokaziť.  Myslím si, že každý rozumne zmýšľajúci človek s ním musí súhlasiť a to bez ohľadu kto ho navrhol. Iné je však to, že ako bolo pripravené, akým spôsobom sa vykonáva a čo bude po ňom. K tomuto už výhrady mám, nakoľko tam vidím množstvo problémov, ktoré mohli byť pri premyslenej akcii vopred odstránené a mohlo sa s nimi počítať.

 

Zdroj:

*1 – https://dennikn.sk/minuta/2116904/

*2 – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/345130-lekar-peter-liptak-ked-pacient-nema-peniaze-ma-smolu/

 

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

13 ročné slovenské dievčatko, unesené a týrané 4 ukrajinskými tínedžerkami!

26.04.2024

Som zvedavý, koľko tu ten blog vydrží! Pritom v blogu sa snažím uvádzať len skutočnosti o ktorých som sa dočítal. No a keď o tom môžu písať nemecké a iné zahraničné médiá, nevidím dôvod, prečo by sme o tom nemali písať aj na Slovensku, odhliadnúc od toho, že sa to týka priamo slovenského občana! Nakoľko chcem mať ako taký prehľad o dianí vo [...]

Pán minister Drucker zaperlil.

21.04.2024

Pozerám reláciu „O 5 minút 12“ v ktorej je ako jeden z hostí JUDr. Ing. Tomáš Drucker, ktorý na mňa vždy pôsobil ako nemastný neslaný. Z jeho pôsobenia vo vedúcich postoch som nemal nikdy dojem, že odvádza skutočne dobrú prácu. No o tom nechcem písať. Poďme späť k spomínanej relácii. V jednom z bodov zameraných k problematike školstva pán minister Drucker [...]

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 170
Celková čítanosť: 1103978x
Priemerná čítanosť článkov: 6494x

Autor blogu

Kategórie