Založ si blog

Kto si dovolí tvrdiť, že nie sme mafiánsky štát?

 

Kto si dovolí tvrdiť, že nie sme MAFIÁNSKY ŠTÁT ?

Kde sme sa to po revolúcii v roku 1989 dostali?

Toto má byť tá vysnívaná demokracia?

Toto majú byť tie neobmedzené možnosti, kde si je strojcom šťastia každý sám?

Toto je tá rovnoprávnosť a rovnaký prístup ku všetkým?

 

Aby nedošlo k omylu, hneď na začiatok uvediem, že týmto krátkym blogom nechcem nejako znevažovať rok 1989 a blog sa ani v najmenšom netýka zmeny politického systému v našej krajine, ku ktorému došlo v roku 1989.

Tento rok som však ako medzník nemohol opomenúť, nakoľko deformácie demokracie a nového systému začali prakticky hneď po zmene politického systému, teda ešte za Mečiara, pokračovali za Dzurindu a Fica, pričom sa nenašiel nik, kto by nezištne usmernil tento vývoj správnym smerom. Skôr naopak. Takmer všetci mocní tohto štátu sa systematicky podieľali na deformovaní demokracie, budovaní korupčného systému, rozkrádaní štátu, potláčaní práv obyčajných ľudí a podporovaní zločinu. Zvykli sme si, že politici neslúžili národu, ale predovšetkým rôznym zbohatlíkom a oligarchom a tým aj sebe, nakoľko z toho vždy čerpali výhody pre seba. Národ ich nikdy nezaujímal. Slúžil len ako živná pôda pre rôznych parazitov. Politici ho potrebovali napríklad len na vyberanie DPH, či iných daní, aby mali čo najvyšší príjem do štátnej pokladnice a mohli bezhranične míňať takto získané peniaze ľudí, ktoré mali slúžiť na budovanie infraštruktúry, zdravotníctvo, školstvo, …….. . Obrovský príjem mali z predaja štátneho majetku, ktorý poctivo rozflákali a porozdávali novým oligarchom. Keďže sa štátny majetok predáva už takmer 30 rokov a pomaly dochádza, našli si iní zrejme nevysychajúci zdroj a to peniaze EÚ, ktoré poznáme aj pod názvom dotácie Európskej únie. A verte mi ide o obrovské sumy. Nebudem rozpisovať ,čo sa s nimi dialo a deje, nakoľko sú toho plné médiá. Často si spomínam na z jednej strany veselé a z druhej veľmi smutné krátke vystúpenie bývalého ministra školstva Petra Plavčana, ktorý keď dostal otázky od novinárov na veľmi čudne rozdelených niekoľko sto miliónov euro povedal niečo v zmysle „Dobrý deň! Ďakujem pekne za otázku a DOVIDENIA“ a odišiel. Zhruba taký istý čas trvalo jeho pôsobenie vo funkcii.

Nie je to však len o peniazoch. Je to aj v bohorovnom chovaní našich politikov. Uvediem len jeden príklad z nedávnej doby. Neprajem predsedovi parlamentu B.Kollárovi nič zlé, ale pozrime sa na využívanie štátom udelených výhod, v danom prípade jeho používanie služobného vozidla s ochrankou (jeho havária). Vyvážanie osoby s odutými perami (mne pripomínajúcimi kačací zobák) večer v služobnom vozidle nie je možné nijak ospravedlniť. Je to zneužívanie štátnych a teda našich peňazí. Ale ako vidíte odôvodniť sa dá aj neodôvodniteľné. Jednoducho, kto má u nás moc si povie a tak to aj bude. Niečo, ako objektívnosť, názory verejnosti a jej rešpektovanie, to ide bokom. A tak by som mohol pokračovať. Sú však toho plné médiá a nič sa nedeje. No a práve na takých drobnostiach, keď sa neriešia a politik neprijme žiadnu zodpovednosť ani sebareflexiu, sa začína budovať jeho „BOHOROVNOSŤ“ viera, že môže všetko a tak potom vyzerajú aj jeho činy.

Môžeme sa potom čudovať, že to v našom štáte tak vyzerá? Nie, lebo v takto zaužívanom systéme, sa tomu čudovať nemôžeme. Pritom nikto s tým nič nerobí. Národ je ticho, sem tam niečo zamrmle pri pive a politikom to takto vyhovuje. Tak si vybudovali svoju neobmedzenú moc aj naši sudcovia. Keď sme však nahliadli pod ich ochranný kryt, vidíme, čo sa tam dialo a deje. Skrátka hnus. A tak je to aj takmer so všetkými s našimi politikmi od roku 1989. Zneužívanie právomocí, krytie korupcie, žiadna zodpovednosť za svoje konanie, …….. .

Prešiel by som však k tomu mafiánskemu štátu.

V minulosti sa ako o najdlhšie a najstrašnejšie fungujúcej mafii hovorilo jednoznačne o talianskej vrátane sicílskej a sardínskej. Mala svojich vlastných politikov, sudcov, prokurátorov, policajtov, či iných, ktorých služby potrebovala. Tých, ktorí jej nevyhovovali, či nebodaj sa proti nej postavili nekompromisne likvidovala a to vrátane prípadnej konkurencie.

Keď sa z tohto pohľadu pozriem na Slovensko neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Obrazne môžem povedať, že keby slovenská mafia (politici, sudcovia, prokurátori, policajti, oligarchovia a rôzny grázlovia, čo pre nich robia) sa presídlila do Talianska, tak taliansku mafiu, by zničila za pár dní. Myslím si, že toto obrazné prirovnanie hovorí o všetkom a veľmi dobre vystihuje situáciu a pomery na Slovensku.

Odhliadnuc od toho ,akých politikov máme, ako konajú, aké sú ich morálne hodnoty a podobne, keď sa pozrieme na skutočnosť, že polícia, prokuratúra a súdy boli v rukách mafie, kto si môže dovoliť tvrdiť, že ide len o „individuálne“ zlyhanie, ako to doposiaľ radi zdôvodňovali naši politici, sudcovia, prokurátori, či polícia? Nie nejedná sa o individuálne zlyhanie, ale o hrubú systémovú chybu, ktorá skutočne spôsobila, že u nás vznikol tzv. MAFIÁNSKY ŠTÁT !

Áno, aj keď to naši politici neradi počujú a bránia sa tomuto pojmu, ale skutočne vybudovali tu

MAFIÁNSKY ŠTÁT !

Kedy už by sme mohli štát označiť za mafiánsky, keď nie vtedy, keď jeho políciu, prokuratúru a súdy ovláda mafia. A o tom, že je to tak, sa môže presvedčiť každý, kto sa pozrie ,čo sa dialo od roku 1989 dialo a deje doteraz. Len tak na dokreslenie uvádzam zopár medializovaných skutočností.

 

Polícia bola úplne paralizovaná, nakoľko prakticky jej celé vedenie sa podieľalo na páchaní, či zakrývaní trestnej činnosti:

▬ Je zadržaný posledný policajný prezident generál Tibor Gašpar, pre podozrenie z páchania trestnej činnosti (*1).

▬ Je zadržaný bývalý šéf NAKA Peter Hraško.

▬ Je zadržaný bývalý šéf Národnej jednotky finančnej polície NAKA  Bernard Slobodník,

Je zadržaný bývalý śéf finančnej spravodajskej jednotky NAKA Marian Zetocha, ktorý by mal byť v súčasnosti podľa medializovaných informácií šéfom odposluchov SIS (ako vidieť aj tam je to samý odborník a morálne čistý človek).

▬ Je zadržaný šéf kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít Makó,

▬ Je zadržaný bývalý šéf protikorupčnej jednotky NAKA Robert Krajmer.

 

Obdobne na tom bola a zrejme aj je celá prokutarúra, nakoľko jej vedenie sa podieľalo na páchaní, či zakrývaní trestnej činnosti:

▬ Zadržanie špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika (*2).

▬ Konanie bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku.

▬ Odvolanie námestníkov generálneho prokurátora.

 

Ešte horšie sú na tom sudcovia, ktorí pri výkone svojho povolania páchali trestnú činnosti:

▬ Tých bolo len v marci 2020 zadržaných až 13, pričom niektorí ostali vo väzbe (*3″.

▬ Neskôr nasledovali ďalšie zadržania.

 

Nielenže čo z teba spravili, ale Quo vadis Slovensko? Budeš niekedy právnym štátom o ktorom sme sinili? Budeš štátom pre všetkých, ktorí si riadne plnia svoje povinnosti?

 

 

Zdroj:

*1 https://www.topky.sk/cl/10/1999799/VELKY-ZASAH-NAKA–Byvaly-policajny-sef-Tibor-Gaspar-skoncil-v-putach

*2 https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/566453-naka-zadrzala-specialneho-prokuratora-dusana-kovacika/

*3 https://www.dnes24.sk/najvacsi-zatah-v-justicii-zadrzali-13-sudcov-obvinenia-padli-pre-korupciu-a-dalsie-trestne-ciny-356162

 

Vyhlásenie:

Tento článok vyjadruje len názory autora a jeho chápanie popisovanej situácie, ktoré získal v tom-ktorom čase,  z jemu dostupných informácií, pričom neobsahuje žiadne tvrdenia. Jeho cieľom nie je znevážiť, haniť, či inak poškodiť žiadny štát, politika, žiadnu, konkrétnu osobu, profesiu, či skupinu osôb, len slobodne vyjadriť svoj názor na danú situáciu, či spoločenský problém.

 

Ja nad čím sa zamyslieť!

12.04.2024

Keď si zvážime, že už v roku 2019 bol jeden deň, kedy vzlietlo až viac ako 230 tisíc dopravných lietadiel, naša snaha o obmedzovanie spaľovacích motorov v motorových vozidlách je ozaj smiešna. Je nad čím sa zamyslieť! Zobrazená mapka znázorňuje aktuálny stav momentálneho zahustenia leteckej premávky v danom okamihu. Zdroj: TikTok – [...]

To čo sme zažili my – to už naše deti nemajú šancu!

10.04.2024

Dnes sa mi dostali do rúk staré fotografie, ktoré navodili pekné spomienky na krásnu mladosť, ktorú som prežil a tak mi dovoľte trochu nostalgie. Začalo to fotografiami rôznych výrobkov z mojej mladosti, avšak najväčšie spomienky vyvolala fotografia zverejnená na videu z tanečných, ktorými si v danej dobe prešiel hádam každý mladý chlapec, či dievča. Bol začiatok [...]

Toto Vám nezabudnem, alebo vrchol arogancie v priamom prenose!

07.04.2024

Dúfam, že tento blog vydrží na titulke aspoň 30 minút a nie, ako môj posledný blog. Voľby sú za nami a dopadli ako dopadli. Ako obyčajne, časť obyvateľov je spokojná a časť nie. Voľby sú teda za nami a spoločnosť by sa mala ukľudniť a nie pokračovať v delení na zlých a dobrých, či inom. Všetci sme obyvatelia tejto krajiny a žabo-myšie vojny politikov a delenie [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

eduard

"Najväčšia hlúposť je diskutovať o hlúposti s hlúpymi" (Aristoteles).

Štatistiky blogu

Počet článkov: 168
Celková čítanosť: 1099455x
Priemerná čítanosť článkov: 6544x

Autor blogu

Kategórie